24 / 04 / 2024

Ayvalık ev fiyatları 2018

Ayvalık ev fiyatları 2018

Fatih’in Midilli seferinde Ayvalık’ta kurulan yeniçeri köyü Yeniçarohori, şimdiki adıyla Küçükköy sanatçıların ilgi odağı oldu. Ev fiyatları makul. Turizm sektörü giderek hareketleniyor. Taş evler ise tamir edilmeyi bekliyor. 

Konutta tablo kararıyor: Satılık ve kiralık ev fiyatları durgunlukta bile artıyor!

Ev alacak milyonlarca kişi konut fiyatlarının nasıl seyredeceğini merak ediyor. Ekonomimcom köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde piyasayı değerlendirdi. Peki satılık ve kiralık ev fiyatları ne olacak?

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Kasım'da konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,9, önceki yıla göre ise yüzde 82,8 yükselirken, ev alacaklar sık sık 'Satılık ev fiyatları düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki satılık ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

İstanbul'da kiralık ev fiyatları ortalama 13 bin TL oldu! Kiralar, hem asgari ücreti hem de açlık sınırını solladı!

İstanbul'da kiralık ev fiyatları bir yılda yüzde 140 arttı. Yoksulluk sınırının 33 bin lira olduğu ülkede vatandaşlar neredeyse evsiz kalırken İstanbul'da ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı. 

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Yazlık fiyatları rekora koşuyor! Yazlık fiyatları ne kadar oldu? İşte il il yazlık ve dubleks ev fiyatları...

Yazlık bölgelerde ev fiyatları kaç lira? Hangi yazlık bölgede konut fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm ayrıntılarıyla yazlık ev fiyatları...

Konutta rekor üstüne rekor! Satılık ev fiyatları yüzde 172, kiralar yüzde 152 arttı! İstanbul yine zirvede!

Satılık ve kiralık ev fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom tarafından Türkiye'deki konut fiyat artışları ve konut fiyatları değerlendirildi. Bu kapsamda satılık ev fiyatlarının yüzde 172, kiraların yüzde 152 arttığı belirlendi...

Kiralık ev fiyatları Şubat 2022'de en çok hangi illerde arttı?

Türkiye'de ortalama kiralık ev ilan metrekare fiyatlarında gerçekleşen senelik yükseliş oranı Şubat 2022'de yüzde 84,2 olarak belirlenirken, ortalama kiralık ev ilan metrekare fiyatı 30 Türk Lirası'na yükseldiği tespit edildi.

Yazlık bölgelerde satılık ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı?

Gayrimenkul sektörünün nabzını tutan hepsiemlak, son 1 senede yazlık yerlere olan talebi rakamsal bilgilerle gözler önüne serdi. Açıklanan bilgilere göre, yazlık alanlardaki satılık ev fiyatlarının son 1 senede yüzde 100’den fazla yükseldiği ortaya çıktı.

Bozcaada'da kiralık ev fiyatları cep yakıyor!

Kuzey Ege'nin incisi, Türkiye'nin köyü olmayan tek ilçesi Bozcaada, son zamanlarda tatil için tercih edilen gözde yerlerin başında yer alıyor. Bozcaada’da, kış aylarında konutların büyük kısmı boş olsa da kiralık konut bulunmuyor. Adada ev fiyatları cep yakıyor.

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında hangi iller lider oldu?

Emlakjet verilerine göre 2021'de Türkiye’de satılık ev fiyatları ortalama yüzde 97 yükselirken, kiralık ev fiyatlarındaki yükseliş ise ortalama yüzde 83 olarak kaydedildi. 2021'de satılık evlerin en çok değer kazandığı şehirler arasında Aydın yüzde 156’lık artış ile birinci sırada oldu.

Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

İstanbul’da kiralık ve satılık ev fiyatlarında son bir senede büyük bir yükseliş kaydedildi. Bir sene öncesine kadar bin 500, 2 bin TL seviyesinde evlerin kiralanabildiği İstanbul’un birçok semtinde boş konut kalmadı.

Ayvalık ev fiyatları 2018 Haberi

Ayvalık ev fiyatları 2018

Para Dergisi'nden Ayşegül Küçükkurt'un haberine göre Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta şirin bir belde Yeniçarohori. Eskiden Ayvalık ilçesine bağlı bir köyken, 1970’te belde olan Yeniçarohori’nin şimdiki adı Küçükköy. Renkli sokakları, otantik taş evleri, butik otelleri ve Rum evlerinin restore edilerek sanat atölyelerine dönüştürülmesiyle çok ilgi çeken beldelerden biri haline geldi.

ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

İzmir Alaçatı sokaklarını andıran belde, şimdilerle turist akınına uğruyor. Özellikle beldenin bir kilometre yakınında dünyaca ünlü ‘Sarımsaklı Plajı’nın bulunması, beldeyi hareketlendirmeye yetiyor. Tarım, hayvancılık ve yeni başlayan turizmle hareketlenen Yeniçarohori, girişimciler için önemli fırsatlar barındırıyor.

Köydeki eski taş evler sanat atölyeleri, resim galerileri, butik kafe ve oteller gibi pek çok işletme kurularak turizme kazandırılmış. Köydeki binalar mimari özellikleri korunarak restore ediliyor. Kendine galeri ve atölye kuran sanatçılar,...