25 / 04 / 2024

Aziz Babuşçu

Aziz Babuşçu

Kadıköy Belediyesi dere yatağında bulunan 54 dönüm araziyi, mahkeme kararına rağmen `Borç batağındayız' diyerek satmakta ısrarlı

Laleli yayalaşınca turizmden daha çok pay alacak

Yayalaşan Laleli turizm ve ticaretten daha çok pay alacak

Kadir Has'ın anısına 10 bin metrekarelik park yapıldı

Merhum hayırsever işadamı Kadir Has'ın ismi, Bahçelievler'de yeni yapılan parka verildi

Hekimoğlu Ali Paşa parkı açıldı

Fatih Belediyesi tarafından yaptırılan Hekimoğlu Ali Paşa Parkı törenle hizmete açıldı

Ramazan pidesi yüzde 80 zamlandı! Vatandaş yarım ve çeyrek pide tedavüle çıksın dedi

Ramazan ayının vazgeçilmezi pidenin fiyatı İstanbul, Ankara ve Antalya'da 250 gramı 15 lira olarak belirlendi. Ekonomist Şenol Babuşçu pideye bu yıl yüzde 80 zam yapıldığını duyururken, vatandaş pide fiyatlarını çok buldu.

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.

ÖTV’ye zam sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları ekonomi dünyasında gündem oldu. Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu, Bakan Şimşek’in tek tek vergileri sayarak seçim sonrası artış olmayacağını sözlerine karşılık, ”ÖTV’yi saymadı ve artış olmayacağını söylemedi. Demek ki ÖTV’de artış var” dedi.

Ünlü ekonomistten korkutan açıklama: Önce Ramazan ardından da seçim zamlarına hazır olun

Akaryakıttan gıdaya, hizmetten giyime tüm tüketim ürünlerinde zamlar hız kesmeden devam ediyor. Evdeki hesap bir türlü çarşıyla tutmuyor.  Ekonomist Şenol Babuşçu zamların devam edeceğini belirterek, Ramazan zamları ardından da seçim zamlarının kapıda olduğunu söyledi.

Konut krizine yeni çözüm: Hisseli kiracılık modeli…

Merkez Bankası’nın Enflasyon Raporu’nda açıkladığı konut soruna çözüm önerileri birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Ekonomist Şenol Babuşçu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TCMB’nın 5 maddelik konut krizine çözüm önerilerini sıraladı.

Bakan Şimşek, 'düzenlemeler konut arzını artırdı' dedi! 6 ayda konut arzı nasıl artar? Vatandaşlar ne diyor? 

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından Bakan Mehmet Şimşek'in konut arzı açıklamasını işaret etti ve "6 ayda konut arzı nasıl artar, bana birisi anlatsın..." dedi. İşte Şenol Babuşçu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!

Ziraat Bankası’nın önceki dönemlerde Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şenol Babuşcu, düşük faizli konut kredisi bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama yaparak, “Öyle bir kredi gelmez” dedi.

Anlaşmaya varıldı: Aziz Yıldırım, Nijerya ile sözleşme imzaladı!

Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın sahibi olduğu DEARSAN ile Nijerya Deniz Kuvvetleri, NNS ARADU fırkateyninin modernizasyonu ve Tuzla sınıfı Karakol Botu için anlaştı. İşte detaylar...

Ekonomistlerden kritik uyarı geldi! Yolun sonuna geldik''

Merkez Bankası'nın rezervleri bir evvelki haftada 9 milyar dolarlık tarihi bir gerilemeye maruz kalmıştı. Düşüşün sürdüğünü söyleyen Prof. Dr. Şenol Babuşçu, "Yolun sonuna geldik" açıklamasını yaptı.

Kredi çekecekler dikkat! Bankalara giden gizli talimat ne?

Şenol Babuşçu, bankaların ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenlerden fatura talep ettiğini açıkladı. Babuşcu, kredi çekmek isteyenlerden fatura talep edilmesinin şart koşulduğunu öne sürdü.

Bankalar karı nasıl patlattı? Kaybeden kim oldu?

Bankaların yüzde 400'leri aşan dev karının ardındaki nedenleri Porf.Dr. Şenol Babuşçu politikyol.com sitesinde kaleme aldığı köşe yazısıyla açıkladı.

Alaattin Aktaş ve Şenol Babuşçu’dan flaş dolar açıklaması! Bizi bir felaket bekliyor

İlk olarak Dünya yazarı Alaattin Aktaş’ın Kur Korumalı Mevduat Sistemi ile bağlantılı olarak dolarda patlama yaşanacak uyarısından sonra, Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu’dan da aynı uyarı geldi. İşte detaylar…

Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu enflasyon rakamlarının nasıl düşürüleceğini açıkladı. Seçime kadar neler yapılacak

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, enflasyon rakamlarına ilişkin konuşurken, seçime kadar hangi yolların izleneceğini açıkladı.

Aziz Babuşçu Haberi

Aziz Babuşçu

İstanbul Kadıköy Hayvan barınağı son Yerel Yönetimler yasasıyla Ümraniye İlçesi sınırları içerisine alındı ama tapusu Kadıköy Belediyesi üzerine kayıtlı kaldı. Kısa süre önce Hayvan Barınağı'nın bulunduğ 54 dönümlük arazi Kadıköy Belediyesi tarafından 82 milyon 309 bin liradan satışa çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen Ümraniye Belediyesi, arazinin kamu yararına kullanılması zorunluluğunun bulunduğu ve dere yatağına yakın olduğu gerekçesiyle İstanbul 10. İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonucu, mahkeden `Yürütmeyi durdurma' kararı aldı. Ancak çifte mahkeme kararına rağmen, ihale iptal edilmedi. Kadıköy Belediyesi dün yapılması gereken ihalenin iptal edildiğini duyurdu.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRILDI
Mahkeme kararına rağmen `Karar elimize ulaşmadı' diyerek son ana kadar ihale sürecini sürdüren Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Yapılan açıklama ve çıkan tehdit içerikli haberlerle ihaleye fesat karıştırılmıştır. İstanbul Büyükşehir...