25 / 04 / 2024

Babadan kalan mirasta malları kim yönetir

Babadan kalan mirasta malları kim yönetir

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babamın vefatından sonra 5 kardeşe miras kalmıştı. Fakat ben ve ablam reşit olmadığımız için bizim hakkımız annemizdeydi. Annem büyük abimize vekalet verdiği için malların büyük bölümünü kaçırdı. Napabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Miras paylaşımında detaylar! Anne ve baba mirası hangi paylarla paylaştırılır?

Miras paylaşımları oldukça sıkıntılı bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte , Anne ve babadan kalan mirasın nasıl paylaştırılacağının ayrıntıları merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen haberin ayrıntıları...

Babamdan kalan hissemi nasıl satarım? 1/4 hisse ne demek?

Miras hukuku karmaşık işlemleri ve süreçleri oluşturur. Bunlardan biri de babadan kalan hissenin satılma durumudur. Hisseli tapu satışları, belirli şartları gerektirdiği için usulünce yapılması gerekir. Bu noktada 1/ 4 hissenin ne anlama geldiği de önemlidir. Hisseli miras ile ilgili detaylar...

Babadan kalan miras nasıl paylaşılır? Kim mirasçı olamaz?

Miras konusu çoğu kişinin başını ağrıtabilir. Özellikle mirasın pay edilme hususu. Peki kimler mirasçı olamaz? İşte detaylar!

Babadan kalan miras nasıl paylaşılır? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürmektedir?

Miras konusunda aydınlatılmasının istendiği bazı hususlar vardır. Bundan dolayı da mirasçılar pek çok soru yöneltmektedir. İşte o sorulardan bazıları!

Babamdan kalan ev hissemi satabilir miyim? Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır?

Babadan kalan miras pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Özellikle satış sürecinde bilinmesi gerekenler vardır. İşte o detaylar!

Mirasta saklı pay nedir, nasıl hesaplanır?

Mirasta saklı pay hesaplaması, kendisine kalan mirasta tam hakkını almadığını düşünen kimseler tarafından araştırılıyor. Peki, mirasta saklı pay nedir, nasıl hesaplanır? İşte Medeni Kanun hükümleri...

Miras kalan gayrimenkullerin satışı nasıl engellenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkullerin satışının engellenmesini kaleme alarak, mirasta ortaklığın giderilmesi ile ilgili soruları yanıtladı. 

Miras paylaşımı ne şekilde yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kadına babadan kalan miras çocuk yoksa kime kalır ve kalan miras eş ile ortak yapılır mı? Ortak yapılırsa kadın öldükten sonra miras paylaşımı ne şekilde olur?' sorusunu yanıtladı.

Babadan kalan mirasta malları kim yönetir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babamın vefatından sonra 5 kardeşe miras kalmıştı. Fakat ben ve ablam reşit olmadığımız için bizim hakkımız annemizdeydi. Annem büyük abimize vekalet verdiği için malların büyük bölümünü kaçırdı. Napabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

9 soruda mirasta saklı pay nedir?

Mirasçısı olan mirasbırakanlar, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. Peki, mirasta saklı pay nedir? Mirasta saklı pay oranları 2017 nelerdir?

Aileden kalan mirasta akrabanın payı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Annemden kalan mirasta yengemin payı var mı?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Mirasta saklı pay oranları 2016!

Miras Hukuku gereğince mirasbırakanların tasarruf özgürlüğünü saklı payların dışında kalan kısım üzerinden kullanması gerekiyor. Peki, saklı pay nedir? Mirasta saklı pay oranları 2016 nelerdir?

Mirasta tasarruf edilebilir kısım hesabı!

Medeni Kanun gereğince, mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. İşte mirasta tasarruf edilebilir kısım hesabı...

Babadan kalan mirasta malları kim yönetir Haberi

Babadan kalan mirasta malları kim yönetir


Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun  'Babamın vefatından sonra ben dahil 5 kardeşe miras kalmıştı. Fakat o yılda ben ve ablam reşit olmadığımız için bizim hakkımız annemizdeydi. Annem büyük abimize vekalet verdiği için malların büyük bölümünü kaçırdı. Napabiliriz?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Babamın 2003 yılında vefatının ardından ben dahil 5 kardeşe miras kalmıştı. Fakat o yılda ben ve ablam reşit olmadığımız için bizim hakkımız annemizdeydi.

Annem büyük abimize vekalet verdiği için malların büyük bölümünü kaçırdı. ● H.Y.

Bu soruyu özellikle örnek olması için bana geldiği şekli ile aldım. Bilinsin ki bazı mesajlar bana bu şekilde eksik ulaşıyor.

Oysa mesajı gönderen okuyucum sorusunun tam olarak ulaştığını ancak benim yanıtımın eksik olduğu izlenimi edinebiliyor.

Bu mektupta da durum...