27 / 04 / 2024

babadan oğula gayrimenkul bağışı nasıl yapılır

babadan oğula gayrimenkul bağışı nasıl yapılır

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde babadan oğula mülk geçişini kaleme aldı.

K Çavuşoğlu Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

K Çavuşoğlu Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 35 milyon 25 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kibar, Ahmet Kibar, Asım Kibar, Aysun Kibar ve Haluk Kayabaşı ortaklığında kuruldu.

Arsanın sit alanı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Sit alanı olduğu nerden öğrenilir?

Arsa konusunda önemli bir konu olan sit alanı, çoğu gayrimenkul işlemlerinde merak edilmektedir. Arsanın sit alanı dahilinde olması, arsa sahiplerini ilgilendirmektedir. Peki sit alanı nedir, arsa sit alanı olduğunda ne olur? İşte buna benzer tüm merak edilen soruların yanıtları haberin devamında…

Yatırımcılar dikkat: O ilimizde gayrimenkul satış ihalesi gerçekleştirilecek! İşte başvuru şartları ve ihale bedeli

Yatırımcıları merakla ilgilendiren bir ihale daha duyuruya çıktı. Tasfiye Halinde Gıdak Tavukçuluk Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’ne ait olan tarla içinde bir ev, ahır ve samanlık olarak kullanılan alan satışa çıktı.

Nur Damcıoğlu Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nur Damcıoğlu Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Nur Damcıoğlu tarafından kuruldu.

Altının ulaşacağı o rakam resmen açıklandı! Altını olan da olmayan da şaşkına döndü! Bu rakama hemen bakın!

Altın yatırımcıları ve altını olan vatandaşlar, altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merakla araştırıyor. Altının ulaşacağı o rakam resmen açıklandı! Altını olan olmayan herkes şaşkına döndü! Bu rakama hemen bakın!

Karayolları o ilde gayrimenkul satacak! Yatırımcılar dikkat!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü Tekirdağ İli Marmara Ereğlisi İlçesi, Çeşmeli Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor.

İş GYO 4 gayrimenkulünün kira değerini açıkladı! İşte o rakamlar! 

İş GYO, Ankara İş Kule, Mallmarine AVM, Tuzla Meydan Çarşı ve Dikilitaş binasına ilişkin kira değerleme raporlarını yayınladı. İşte İş GYO'nun o 4 gayrimenkulünün kira değerleri... 

TCDD o ilde gayrimenkul satacak!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü, Erzurum Yakutiye'de yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı.

Babadan oğula tapu devri nasıl olur?

Tapu devrine dair vatandaşlar bazı soruların yanıt bulmasını bekliyor. Sıkça sorulan o sorulardan biri de “Babadan oğula tapu devri nasıl olur?” sorusudur. İşte detaylar!

Gram altının ulaşacağı o rakam için tarih verildi! Hemen bakanlar çok çok zengin olacak

Gram altın fiyatları merak ediliyor. Analistler de gram altınla ilgili yorum yapmayı sürdürüyorlar. Analistler, gram altının yıl sonunda ulaşacağı seviye hakkında dikkat çeken bir tahminde bulundu. Gelin hep birlike o tahmine göz atalım.

O ilde 93 bin 360 TL'den başlayan fiyatlarla 16 gayrimenkul satılıyor!

Yozgat Boğazlıyan Belediye Başkanlığı, Yozgat ili, Boğazlıyan ilçesi, Aşağı, Bahçeler, Yukarı ve Çarşı Mahallesinde yer alan toplam 16 adet gayrimenkulü ihale ile satacak. Yozgat Boğazlıyan Belediye Başkanlığıyayımlanan o ilan...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı o ilde 2 adet gayrimenkul satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, Rize Ardeşen'de yer alan 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu ihale 15 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Khaooj Oğlu Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Khaooj Oğlu Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu Fatih’te Raghad Khaooj tarafından kuruldu.

babadan oğula gayrimenkul bağışı nasıl yapılır Haberi

babadan oğula gayrimenkul bağışı nasıl yapılır

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde babadan oğlula mülk geçişini kaleme aldı. İşte Karabıyık'ın o yazısı...

Ahmet Karabıyık'a yöneltilen soruda "Oğluma konut satışı yaparsam yüzde 4 tapu harcı varmış. Peki gayrimenkulü bağışlarsam harç masrafı ne kadar tutuyor?” sorusu soruldu. 

Gayrimenkullerin bağışında tapu harcının oranı yüzde 6,831. Bağışlarda tapu harcı emlak vergi değeri üzerinden tahsil ediliyor. Örnek olarak  500 bin lira emlak vergi değeri olan gayrimenkulün satışı olduğunda 20 bin lira, bağış olduğunda ise 34 bin 155 lira tapu harcı hesaplaması yapılıyor. 

Miras olursa nasıl olur?

Yine aynı benzer konuda sorulan bir diğer soru: “Emrihak vaki olunca durum ne? Yani ben öldükten sonra mirasçıların gayrimenkul için ne kadar tapu harcı ödeyecek?” Bu sorunun da yanıtı da şu şekilde: Miras yoluyla edinilen gayrimenkuller...