26 / 04 / 2024

Bağcılarda kentsel dönüşümde son durum ne

Bağcılarda kentsel dönüşümde son durum ne

İstanbul'da 39 ilçenin durum analizi yapıldı. Esenyurt, Fatih, Esenler, Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa gibi ilçelerde kapsamlı çalışmalar sürerken Beşiktaş ve Şişli'de ada bazlı dönüşüm yok.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

KİPTAŞ’ın eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bulunan 56 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde Ümraniye'nin pik seviyede olduğunu açıkladı.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru geldi. Söz konusu kampanya bugün sona erecek...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın sona eriyor!

Pek çok kişinin başvuru yaptığı Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın resmen sona eriyor. İşte söz konusu kampanya ile ilgili merak edilen detaylar...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 122 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na ilişkin olarak yaptığı açıklamada Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 122 bin başvuru geldiğini söyledi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 485 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'nın şu an için İstanbul'da olduğunu belirterek, kampanyaya 485 bin başvuru yapıldığını söyledi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na bir günde 28 bin 795 başvuru geldi! 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası için şu ana kadar yapılan başvuru sayısı açıklandı. Peki Yarısı Bizden kampanyasına kaç bağımsız birim için başvuru geldi? İşte o rakamlar...

Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İslambey kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak?

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki İslambey Mahallesi’nde 7 sene önce “Evlerinizi 3 yıl sonra teslim edeceğiz” denilerek başlatılan kentsel dönüşümde henüz sona gelinemedi. Peki Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İşte merak edilen o ayrıntılar...

Abdül Batur: Kentsel dönüşümde kimseyi üzmeyiz!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Kentsel dönüşümde kimseyi üzmeyiz" diyen Batur, "Biz Narlıdere’de bu işi kimseyi üzmeden yaptık, burada da aynı şekilde yapacağız" dedi.

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları başladı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projeyle ilgili son durumu aktardı.

Konak'ta kentsel dönüşümde sürdürülebilir enerji ve çevre ön planda!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dünyanın en büyük çevreci girişimlerinden olan “Başkanlar Sözleşmesi”ni imzaladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümde sürdürülebilir çözümlere öncelik verdiklerine de vurgu yaptı.

Kentsel dönüşümde uzlaşı şart!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karşıyaka için hayata geçirelecek kentsel dönüşümde uzlaşı için çağrıda bulundu. 

Bağcılarda kentsel dönüşümde son durum ne Haberi

Bağcılarda kentsel dönüşümde son durum ne

ÎSTANBUL'da kentsel dönüşümde son durum ne? 39 ilçeden Adalar, Çatalca, Silivri ve Şile'de kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulmazken Başakşehir, Eyüp, Pendik ve Sarıyer'de ise ihtiyaç duyulmasına rağmen henüz bir çalışma yapılmadı. 



Kentsel dönüşümde liderliği elinde tutan ilçe 120 bin konut, 9 bin dükkân ve 974 fabrikayla Esenyurt olurken onu 5890 binayla Fatih İlçesi takip etti. Esenler'de 23 bin bina yıkıldı, 100 bin kişi ise dönüşümden etkilendi. 39 ilçede yaptığımız dönüşüm raporun göre; Ataşehir'de 724, Gaziosmanpaşa'da 625, Üsküdar'da 896 Tuzla'da ise 540 riskli yapı dönüştürüldü. İstanbul'un en kalabalık ve en eski ilçelerinden Beşiktaş ve Şişli'de ise henüz ada bazlı bir çalışma yok. İşte ilçe ilçe kentsel dönüşüm raporu... 



1-ADALAR: Kentsel dönüşüm yapılacak alan yok. 


2-ARNAVUTKÖY: 250 bina için başvuru var. 180'i yapıldı. 50'si onay...