24 / 04 / 2024

bahçe tapulu ne demek

bahçe tapulu ne demek

Genellikle köy yerinde yer alan bağ ve bahçelerin tapularında cins kısmında "bahçe" yazıyor. Peki, bahçe tapusu nedir? Bahçe tapulu ev alınır mı? Bahçe tapulu ev alınırsa ne olur?

Ala Saklıbahçe'de konut fiyatları ne kadar? Ala Saklıbahçe nerede? 

Ala Saklıbahçe projesi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki Ala Saklıbahçe'de konut fiyatları ne kadar? Ala Saklıbahçe nerede? İşte Ala Saklıbahçe projesiyle ilgili merak edilenler...

Bademli Bahçe Evleri'nde son iki konut!

Fe Metal A.Ş tarafından Çeşme’nin köy dokusunun korunduğu Reisdere’de inşa edilen Bademli Bahçe Evleri'nde son iki fırsat niteliğindeki villaların satışı devam ediyor. Peki Bademli Bahçe Evleri ne kadar? İşte Bademli Bahçe Evleri ile ilgili ayrıntılar...

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

Çiftçiler hemen bakın! Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatları bu ay ne kadar? Rakamlar bir bir açıklandı!

Çiftçiler, traktör fiyatlarını sık sık araştırıyor. Peki Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatları bu ay ne kadar? İşte 15 Nisan 2023 fiyat listesi...

Çiftçilere son dakika müjdesi! Başak Traktör fiyatları peş peşe açıklandı! Bahçe traktörleri ne kadar? Hemen bakın! 

Türkiye'de çiftçilerin en çok tercih ettiği traktör markalarından olan Başak Traktör, Mart 2023 yeni fiyat listesini tek tek açıkladı. Peki Başak Traktör'ün bu ayki fiyatları kaç lira oldu? Bahçe traktör fiyatları ne kadar? 

New Holland bahçe traktörleri bir ayda ne kadar zamlandı? İşte 8 Ekim 2022 New Holland fiyat listesi

New Holland Ekim ayı fiyat listesini açıkladı. Özellikle tarla traktörlerinde yaklaşık 60 bin liraya kadar artışlar gözlendi. Peki bahçe traktörlerinin fiyatları ne oldu. İşte New Holland TD4.100F özellikleri ve fiyat listesi.

Başak Traktör, bahçe traktörü fiyatları yayımlandı! Traktör fiyatları ne kadar? İşte 14 Temmuz 2022 fiyat listesi

Türkiye’nin yerli ve milli markası Başak Traktör, bahçe traktörü güncel fiyat listesini paylaştı. Başak traktörün bahçe traktörlerinin temmuz 2022 fiyat listesini inceledik. Peki, Başak Traktör bahçe araç özellikleri neler, fiyatı ne kadar? İşte 14 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Hattat Traktör'ün bahçe ve tarla traktör fiyatları ne kadar? En ucuz traktör kaç TL? İşte 25 Haziran 2022 fiyat listesi

Çiftçilerin merakla takip ettiği Hattat Traktörün 25 Haziran 2022 fiyat listesi yayımlandı. Peki, Hattat traktörün Haziran 2022 fiyatları kaç lira? Hattat bahçe traktör fiyatları ne kadar? İşte 25 Haziran 2022 fiyat listesi...

Başak Traktör, bahçe traktörü fiyatlarını açıkladı! Traktör fiyatları ne kadar? İşte 15 Haziran 2022 fiyat listesi

Türkiye’nin yerli ve milli markası Başak Traktör, bahçe traktörü fiyat listesini paylaştı. Başak traktörün bahçe traktörlerinin Haziran 2022 fiyat listesini inceledik. Peki, Başak Traktör bahçe araç özellikleri neler, fiyatları ne kadar? İşte 15 Haziran 2022 fiyat listesi...

KİPTAŞ'ın Bahçeşehir'deki İMAR A.Ş'ye sattığı arsalarda son durum ne?

KİPTAŞ  İstanbul Bahçeşehir'de 78 bin 775 metrekarelik arazinin hisselerini 300 milyon TL'ye almıştı. Daha sonra araziyi İmar A.Ş.'ye 315 milyon TL'ye sattı. Peki, İMAR A.Ş'nin almış olduğu bu araziler ne oldu?

Akzirve Strada Plus Bahçeşehir ev fiyatları ne kadar?

Toplam 880 adet konuttan meydana gelen Strada Plus projesi Akzirve Gayrimenkul imzası taşıyor. Projede daire teslimlerinin 2019'un sonunda yapılması planlanıyor. Peki Akzirve Strada Plus Bahçeşehir ev fiyatları ne kadar?

TEMA İstanbul Bahçe ne zaman teslim?

Toplam 500 milyon TL yatırım bedeli ile hayata geçirilen TEMA İstanbul Bahçe projesi 363 daireden oluşuyor. Peki TEMA İstanbul Bahçe ne zaman teslim?

Lal Bahçe Konutları ne zaman teslim?

Kiptaş ve HYK Yapı ortaklığıyla İstanbul Başakşehir'de hayata geçirilen Lal Bahçe projesinde daireler 4+1 olarak tasarlanıyor. Lal Bahçe Konutları ne zaman teslim?

bahçe tapulu ne demek Haberi

bahçe tapulu ne demek

Bahçe tapusu nedir?

Bahçe tapusu, sınırları belli olan bir bahçenin kime ait olduğunu gösteren tapu belgesi oluyor. Genellikle köy yerinde yer alan bağ ve bahçelerin tapularında cins kısmında "bahçe" yazıyor.


Bahçe tapusu almadan önce alının bazı araştırmaları yapması gerekiyor. Zira, satın alınacak bahçe ile tapuda gözüken bahçe farklı olabiliyor.


Bu nedenle tapu kaydı örneğinin edinilmesi ve kadastro müdürlüğüne danışılması faydalı oluyor. Tapu kayıtlarında sorun olması halinde, öncelikle bu sorunun mal sahibi tarafından düzeltilmesi talep edilmeli, daha sonra satış gerçekleşmelidir.


Bahçe tapulu ev..

Bahçe tapulu ev satışlarında, resmi olarak evin değil bahçe hissesinin satışı gerçekleşmiş oluyor. Bahçe tapulu bir evlerin satışı pek tavsiye edilmiyor. Bunun nedeni ise bu evlerin, iskan belgesinin alınmamış olması ve resmen bitmiş olarak gözükmemesi oluyor.


İskan belgesi olmayan yapıların satışlarında kimi bankalar...