23 / 04 / 2024

Bahçeşehir ruhsat iptali

Bahçeşehir ruhsat iptali

Bahçeşehir'de Şelale Park ve çevresindeki alana yapılan restoran ve otoparkın yapımına ilişkin inşaat ruhsatı, imar planlarına, şehircilik ve planlama ilkelerine ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle istanbul 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Bahçeşehir Gölet projesinin ruhsat iptaline yapılan itirazlar reddedildi!

Başakşehir Belediyesi'ne ait olan “gölet, spor, turizm ve rekreasyon” fonksiyonundaki Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi'nde gölet bölgesindeki projeyle ilgili senelerdir devam eden davalarda yeni bir karar daha alındı. 

Bilirkişi raporunda Bahçeşehir Göleti'ndeki inşaat ticari amaç için yapılıyor denildi!

İstanbul Bahçeşehir Gölet’teki parsellere dair imar planının iptali davasında bilirkişi raporu dosyaya eklendi. Raporda, dava konusu planlarda önerilen ticaret alanlarının kar amaçlı ticari faaliyete dönüştüğü açıklandı.

Bahçeşehir Göleti'nde inşaat ruhsatı iptal edildi!

Yıllardır tartışma konusu olan Bahçeşehir gölet bölgesindeki lokanta, kafeterya, mağaza ve ofis inşaatının ruhsatları mahkeme kararı ile iptal edildi.

Bahçeşehir Göleti davasında üst mahkemeden yeni karar! 

Başakşehir CHP'li Belediye Meclis üyesi Abdulhadi Akmugan'ın Bahçeşehir Göleti ile ilgili olarak açtığı inşaat yapı ruhsatının iptali davasının yeniden görülmesine karar verildi.

Bahçeşehir Gölet Projesi'ne ilginç suç duyurusu!

En son, idare mahkemesinin aldığı plan iptali kararı gündeme gelen Bahçeşehir Gölet Projesi bu kez de ilginç bir suç duyurusuna konu oldu. Gölet’e inşaat yapılmasını istemeye bir grup Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu

Bahçeşehir Göleti için verilen kararı Danıştay bozdu!

Bahçeşehir Gölet bölgesindeki 607 ada 2-5-6-8-9 ve 10 parsellerinin hasılat paylaşımı ile satışını yargıya taşınmıştı. Gölet Bölgesi imar planı iptali için Bahçeşehirliler Derneği (BADER) tarafından açılan davada mahkemenin ret kararı Danıştay tarafından bozuldu.

Referans Bahçeşehir'in ruhsatı çıktı!

KİPTAŞ ve Kiler GYO Ortaklığı'ndaki Referans Bahçeşehir projesinin ruhsatı çıktı. Konut ve ticaret alanlarının yer aldığı Referans Bahçeşehir için ön talepler toplanıyor...

Sofa Bahçeşehir'in imar planı iptal edildi!

İstanbul’un yükselen bölgelerinden biri olan Bahçeşehir’de yükselen Sofa Bahçeşehir'in de imar planı iptal edildi, geçtiğimiz aylarda Atmaca Grup'a satılan Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali için açılan dava ise hala sürüyor.

Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptaline ret!

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nin göletin satışının iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yaptığı başvuruya yanıt geldi, bakanlık verdiği yanıtta, gölet planlarını 2013 yılında onayladığını, şu aşamada bir yaptırımda bulunamayacağını belirtti

Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali için imza kampanyası!

İhalesi 22 Nisan 2015'te gerçekleşen Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali bir imza kampanyası başlatıldı. Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nin Change.org. vasıtasıyla başlattığı imza kampanyasına 1.387 kişi katıldı.

Bahçeşehir'de Park çevresindeki restoran ve otoparkın inşaat ruhsatları iptal edildi!

Bahçeşehir'de Şelale Park ve çevresindeki alana yapılan restoran ve otoparkın yapımına ilişkin inşaat ruhsatı, imar planlarına, şehircilik ve planlama ilkelerine ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle istanbul 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Bahçeşehir'de idari mahkemeden çevreci karar!

Bahçeşehir'de Şelale Park ve çevresindeki alana yapılan restoran ve otoparkın yapımına ilişkin inşaat ruhsatı, imar planlarına, şehircilik ve planlama ilkelerine ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle İstanbul 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi...

Bahçeşehir ruhsat iptali Haberi

Bahçeşehir ruhsat iptali

Bahçeşehirliler Derneği Başkanı Uğur Barış Karabulut, 2 yıldır mücadele verdiklerini belirterek "Bundan sonrasında hukuksal takiplerimizin yanı sıra hukukun sonucunun yerine getirilmesini bekleyeceğiz. Kamuya ait bir parkı ve çevresindeki yeşil alanı restorana ve otoparka çeviren bir uygulamayı Bahçeşehir'de istemiyoruz"...