26 / 04 / 2024

Bakan Zeybekci

Bakan Zeybekci

ESBAŞ ve ALSER'in protokol törenlerine katılan Bakan Zeybekci, Turizm Ticaret Serbest Bölgesi için 5 bakanın Ankara'da görüştüğünü dile getirdi, "En iyisini biz yapacağız" dedi

Nihat Zeybekci kimdir?

Ekonomi Bakanı olarak hizmet veren Nihat Zeybekci, 2019 yerel seçimlerinde AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Peki, Nihat Zeybekçi kimdir?

Nihat Zeybekci: ABD’nin çelik vergisine anında misilleme yaparız!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD’nin gündeminde olan çelik ithalatına ek vergi konusu ile ilgili açıklamalar yaptı. Zeybekci “Böyle bir şey olursa da karşılığını mutlaka veririz” dedi.

Nihat Zeybekci Türk müteahhitlerle Japonya'da görüşecek!

Dün Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen firmalarıyla Japonya’da temaslarda bulunacak.

Nihat Zeybekçi: Faizin dezavantajını kaldırmak için destek vereceğiz!

Ekonomi Bakanlığı ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) ortaklığında düzenlenen 'İstişare Toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Zeybekci,"Evet, faizin yüksekliğini biliyoruz. Yüksek faiz ortamında yatırım yapılmaz, biliyoruz. " dedi.

70 milyar TL'lik yatırım teşvikinde sona gelindi!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, proje bazlı teşvik sisteminde 70 milyar liralık yatırımı açıklamaya hazırlandıklarını söyleyerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın şahitliğinde tüm yatırımcılara 70 milyar liralık yatırım teşvik belgesini bir kerede vereceğiz" diye konuştu.

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi yapılacak!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "İmalat sanayine yönelik düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında bu yıl gerçekleştirilecek bina inşaat harcamaları için KDV iadesi sağlayacağız" dedi.

Türk müteahhitler 14 ülkede 340 milyar dolarlık 9 bin proje üstlendi!

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Müteahhitlerimiz yurt dışında aldıkları ihalelerde, yapacakları projelerde kullanacakları malzemeleri Türkiye'den alırlarsa, malzemeleri Eximbank sıfır faizli krediyle finanse edecek" dedi.

Döviz artışı ekonomiyi nasıl etkileyecek?

Ekonomi Bakanı Zeybekci, döviz artışıyla ilgili ekonomide kalıcı bir hasar meydana gelmeyeceğini, bu dönemde dövizle ilgili piyasanın kendi dengesini bulacağına kesinlikle inandığını bildirdi.

Ayakkabı sanayicileri Nihat Zeybekci’den yeni OSB istedi!

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy, yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti. Ayakkabı sanayicileri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den yeni OSB istedi

Nihat Zeybekçi: Bazı bankalar arka kapıdan faiz pazarlığı yapıyor!

Bakan Zeybekci, bazı bankaların müşterileriyle "Arka kapıdan faiz pazarlığı" yaptığını belirterek "Bunları biliyoruz. Faizleri çok üst seviyelere çıkararak, bankacılığa yakışmayan, tefeci mantığı ile insanların zayıf anlarında onların zafiyetlerinden faydalanıyorlar" dedi.

Nihat Zeybekci Tataristan'da Türk fabrikalarını açacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan'da açılacak Türk fabrikalarının açılışını gerçekleştirmek için Kazan'a geldi.

Nihat Zeybekci: Destan yazarken de kredi notumuz düşüktü!

Ekonomi Bakanı Zeybekci: Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi, Türkiye'nin makro veya mikro ekonomik dengeleriyle bağdaşmayan bir karardır.

Moody's’in aldığı kararlar Türkiye ekonomisiyle örtüşmüyor!

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Moody's’in almış olduğu not indirme kararı Türkiye ekonomisinin temel makro dinamikleri ile hiçbir şekilde örtüşmemektedir" dedi.

Bakan Zeybekci Haberi

Bakan Zeybekci

Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) Genişleme ve Süre Uzatımı Protokolü ile Aliağa Serbest Bölgesi (ALSER) protokolü imza töreni Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla gerçekleşti. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar katıldı. Sözlerine 'İzmir'i serbest bölgeler şehri yapmamız lazım' diyerek başlayan Bakan Zeybekci, "İzmir çünkü 5 bin yıllık tarihte ticaret kapılarının başladığı ve bittiği noktanın başında elmas taç gibi duruyor" dedi. Ekonomi Bakanı, Orman ve Su İşleri Bakanı, Maliye Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, Gümrük ve Ticaret Bakanı olmak üzere toplam 5 bakanın Turizm Ticaret Serbest Bölgesi konusunu görüşmek üzere Ankara'da bir araya geldiğini belirten Bakan Zeybekci, "Dünyada örneği var mı? Yarım yamalak örnekler var....