26 / 04 / 2024

Ayakkabı sanayicileri Nihat Zeybekci’den yeni OSB istedi!

Ayakkabı sanayicileri Nihat Zeybekci’den yeni OSB istedi!

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy, yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti. Ayakkabı sanayicileri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den yeni OSB istedi




Ağırlıklı olarak KOBİ tarzı üretim yapan ayakkabı sektörü için yatırım avantajlarına rağmen Doğu ve Güneydoğu’nun henüz cazip olmadığını vurgulayan TASD Başkanı Süleyman Gürsoy, “Bakanımız OSB için İstanbul-İzmir Otoyolu’na yakın bir lokasyonu veya 3-4. Bölge kapsamında yer alan Kütahya ve Uşak seçeneklerini önerdi” dedi.

 

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy, yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti.

 

Süleyman Gürsoy, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, görüşmede sektörün yeni Ayakkabı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) talebinin yanı sıra AYMOD Fuarı, Ayakkabı Çalıştayı, UR-GE Projeleri gibi konularının görüşüldüğünü bildirdi. 

 

Türkiye ayakkabı sanayicilerinin Bakan Zeybekci’nin desteğini her zaman yanlarında hissettiğini anlatan Gürsoy şöyle devam etti:

 

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU SEKTÖR İÇİN HENÜZ CAZİP DEĞİL

“Nihat Zeybekci ayakkabı sektöründe ‘Efsane Bakan’ olarak biliniyor. Görüşmede dile getirdiğimiz talep ve beklentilerimizle yine çok yakından ilgilendi. Sektörümüz için İstanbul’a yakın bir bölgede yeni OSB isteğimizi kendisine ilettik. Bakanımız bize Doğu ve Güneydoğu’nun yatırım teşvik avantajları nedeniyle bu bölgeleri önerdi. Ancak ayakkabı sektörü ağırlıkla KOBİ’lerden oluştuğu için çok önemli yatırım teşviklerine rağmen bu bölgelerin henüz sektörümüz için cazip görünmediğini kendisine anlattık. Ayrıca üretim için derici, sayacı, tabancı, aksesuarcı hepsinin bir araya gelmesi, yani kümeleşme olması lâzım.  Kendisi de bu çekincelerimize hak vererek İstanbul-İzmir Otoyolu’na yakın lokasyonda veya 3-4. Bölge kapsamında yer alan Kütahya, Uşak gibi seçenekleri değerlendirebileceğimizi söyledi. Konuyu araştırıp sektörümüz için en ideal olabilecek alanda yeni OSB için hazırlıklara başlamak istiyoruz.”

 

Görüşmede URGE  (Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi) çalışmalarının da gündeme geldiğini belirten Gürsoy, iki URGE projesi için hazırlık yaptıklarını bildirdi.

Süleyman Gürsoy, “Sektörün endüstriyel üretime geçebilmesi için üniversitelerde ayakkabı mühendisliği bölümünün açılması ve yeni bir ayakkabı çalıştayı yapılması konusunda bakanımızla görüş birliğine vardık” dedi.




Geri Dön