24 / 04 / 2024

Ayakkabı sanayicileri osb

Ayakkabı sanayicileri osb

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy, yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti. Ayakkabı sanayicileri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den yeni OSB istedi

Ayakkabı ihracatında rekor! Global markalar Türkiye’de üretime geçiyor!

Ayakkabıda ihracat miktarı geçen yıla göre yüzde 20 artış gösterdi. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, sektörün 70 ülkeye ihracat yaptığını bildirdi.

OSB'lere ilişkin düzenlemeler sanayicileri sevindirdi!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü yaptığı açıklamada, "OSB'lere yönelik düzenlemeler, Kovid-19 salgını sürecinde kapasite düşüşleri yaşayan OSB'lerdeki toparlanma sürecini destekleyecek" dedi.

OSB Uygulama Yönetmeliği sanayicileri rahatlatacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Uygulama Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle bürokrasinin azaltıldığını, buralarda geri dönüşüm tesisi kurulabilmesine ve elektrik üretilebilmesine imkan sağlandığını dile getirdi.

OSB'lerde arsa satış bedellerine yüzde 25 sınırı nedeniyle teminatlar düştü!

OSB'lerde arsa satış fiyatı, maliyetin yüzde 25 fazlasıyla sınırlandırılınca ucuzladı. Arsaların ucuzlaması, OSB’lerde faaliyet gösteren mevcut sanayicileri zor duruma soktu...

Ali Bahar: Yeni OSB yönetmeliği yatırımcıyı rahatlatacak!

Yeniden düzenlenerek sadeleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği, 2 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, yeni yönetmeliğin sanayicileri rahatlattığını dile getirdi.

Suriyeli iş adamları Şanlıurfa OSB'de 10 fabrika kuracak!

SİAD, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde ayakkabı, plastik ambalaj, inşaat malzemeleri, triko, tekstil ve geri dönüşüm gibi farklı alanlarda 10 ayrı fabrika kuracak. SİAD ve Şanlıurfa OSB Müdürlüğü arasında arsa tahsis protokolünü imzalandı.

Ayakkabı sanayicileri Nihat Zeybekci’den yeni OSB istedi!

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy, yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti. Ayakkabı sanayicileri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den yeni OSB istedi

Konya 4. OSB sanayicileri yol istiyor!

4. OSB’de faaliyet gösteren sanayiciler, iş yerlerine ulaşırken imar planında yer alan giriş yolunun yapılmaması nedeniyle Aksaray Yolu’nda yaklaşık 10 kilometre fazladan yol kat ediyor. Bu da zaman ve yakıt kaybına yol açıyor

OSB'lerde sundurmaya izin çıktı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, OSB'lerde yönetimlerle sanayicileri karşı karşıya getiren sundurma sorununu çözdü. Yeni yönetmelikte tanımı yapılan sundurma, belli kriterlere bağlanarak yasal hale getirildi.

Bursalı plastikçiler OSB için yer arıyor!

Bursa Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği ( BURPAS ) Başkanı İlker Biliktü, bir OSB çatısı altında üretim yapmak istediklerini, bu konuda da yer arayışlarının devam ettiğini söyledi...

Hüseyin Kutsi Tuncay: OSB sanayicisi leasing yolunu açacak kanunu bekliyor!

Organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren firmaların leasing isyanı sürüyor. Türkiye ’de herkesin faydalanabildiği “sat - kirala -geri al ” leasing uygulamasından sadece OSB sanayicileri yararlanamıyor.

Kayseri OSB, güneşten kendi elektriğini üretecek!

Kayseri OSB'de 600 bin metrekarelik alana kurulacak 16 megavatlık güneş enerjisi santraliyle bölgeye ait arıtma tesisi, su deposu, sulama ve aydınlatma için kullanılan elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanacak...

Elbistan OSB'nin altyapı çalışmaları devam ediyor!

Elbistan Organize Sanayi Bölgesi (Osb) Osb Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Çiçek, 62 hektar alanı kapsayan 1. Etap kapsamında alt yapı ihalesinin tamamlandığını ifade etti...

Ayakkabı sanayicileri osb Haberi

Ayakkabı sanayicileri osb


Ağırlıklı olarak KOBİ tarzı üretim yapan ayakkabı sektörü için yatırım avantajlarına rağmen Doğu ve Güneydoğu’nun henüz cazip olmadığını vurgulayan TASD Başkanı Süleyman Gürsoy, “Bakanımız OSB için İstanbul-İzmir Otoyolu’na yakın bir lokasyonu veya 3-4. Bölge kapsamında yer alan Kütahya ve Uşak seçeneklerini önerdi” dedi.

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy, yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi ziyaret etti.

Süleyman Gürsoy, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, görüşmede sektörün yeni Ayakkabı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) talebinin yanı sıra AYMOD Fuarı, Ayakkabı Çalıştayı, UR-GE Projeleri gibi konularının görüşüldüğünü bildirdi. 

Türkiye ayakkabı sanayicilerinin Bakan Zeybekci’nin desteğini her zaman yanlarında hissettiğini anlatan Gürsoy şöyle devam etti:

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU SEKTÖR İÇİN HENÜZ CAZİP DEĞİL

“Nihat Zeybekci ayakkabı sektöründe ‘Efsane Bakan’ olarak biliniyor. Görüşmede dile getirdiğimiz...