20 / 04 / 2024

Balıkesir Paşalimanı Adası

Balıkesir Paşalimanı Adası

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Paşalimanı Adası'nın sağlık, eğitim, ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

PTT Biriktirme Ve Yardım Sandığı Balıkesir'de 160 milyon TL'ye arsa satıyor! 

PTT Biriktirme Ve Yardım Sandığı, Balıkesir ili, Karesi ilçesi, Paşaalanı Mahallesi'nde yer alan arsayı 160 milyon Türk Lirası bedelle satıyor. Peki Balıkesir Karesi'deki arsanın fiyatı ne kadar? 

Balıkesir Zağnos Paşa Projesi'nin ilk etabı tamamlandı! 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zağnos Paşa Camii'nin etrafında yer alan yapıların yıkım çalışmasında ilk etap tamamlandı.

Balıkesir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Balıkesir Zağnos Mehmet Paşa Camisi meydanında düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Balıkesir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Balıkesir Zağnos Paşa Projesi'nde son durum ne?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zağnos Paşa Camii'nin etrafında yer alan yapıların yıkımı devam ediyor. 

Balıkesir Karesi Millet Bahçesi'nin inşaatı yükseliyor!

Balıkesir Karesi Belediyesi tarafından Paşaalanı, Toygar ve Maltepe Mahallelerinin sınırlarında bulunan 38 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan Balıkesir Karesi Millet Bahçesi'nin inşaatı yükseliyor.

Balıkesir'de 250 yıllık manastır yıkıldı!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Cunda Adası'nın ilk yerleşim yeri olarak kabul edilen yel değirmenleri yakınında bulunan Ai Dimitri Manastırı'nın ardından içindeki 250 yıllık şapel defineci kazıları nedeniyle yıkıldı.

Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nin çevresindeki binalar yıkılıyor!

Balıkesir'de büyük öneme sahip olan Zağnos Paşa Camii’nin siluetinin ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye ekipleri caminin etrafındaki yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Balıkesir'de 5 bin 100 riskli yapı yıkıldı! 

Balıkesir'de Zağnos Paşa Camii Meydan projesinde inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir'de 5 bin 100 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Balıkesir Büyükşehir'den 41 milyon TL'ye satılık arsa!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Karesi İlçesi, Paşaalanı Mahallesi'ndeki arsayı satışa çıkarıyor. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 41 milyon TL olarak belirlendi.

Balıkesir Karesi'de 59 milyon TL'ye satılık 2 arsa! 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıkesir  Karesi İlçesi Paşaalanı Mahallesi'nde yer alan 2 arsa toplam muhammen bedeli 59 milyon 665 bin TL olarak satışa çıkarıldı..  

Balıkesir Bandırma'da 3.8 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Balıkesir İli, Bandırma İlçesi, Paşabayır Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 3 milyon 868 bin 780 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Balıkesir Alibey Adası imara mı açılıyor?

Balıkesir Ayvalık'taki Alibey Adası’nın bir bölümü olmak üzere toplam 72 doğal SİT alanındaki mutlak koruma alanlarının yapılaşmaya açılması planlanıyor. Ayvalık Belediye Meclisi plana karşı çıktı.

Balıkesir'deki Paşalimanı Adası'nın 5 sorunu mecliste!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Paşalimanı Adası'nın sağlık, eğitim, ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Balıkesir Paşalimanı Adası Haberi

Balıkesir Paşalimanı Adası


CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Paşalimanı Adası'nın sağlık, eğitim, ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tüm sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tüm hazırladığı önergesinde "Balıkesir İli Erdek ilçemize bağlı, Paşa Limanı adamız var. Bu cennet parçası adamızda Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüştürülen 5 adet köyümüz bulunmaktadır.


12 Adanın tartışıldığı bir dönemde ne yazık ki ada kaderine terk edilmiş, Devlet adeta kendi adamızı unutmuş durumdadır. Ada'da yol yok, itfaiye aracı yok, kara ile ulaşım yok denecek kadar azdır. Büyükşehir Belediyesi hiç bir hizmet götürmemektedir. Deniz ambulansyı yok. Aile Hekimi olan Dr. ayda bir defa reçete yazmak için adaya gidiyor. Acil bir hastanın en yakın sağlık kuruluşuna nakli en erken 2 saatlik bir zaman diliminde gerçekleşmektedir....