26 / 04 / 2024

Balkonu odaya dahil etme

Balkonu odaya dahil etme

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Balkonu odaya katmak istiyorum. Bunun için izin almam gerekiyor mu?'' sorusunu yanıtladı....

Balkonu odaya katmak için izin şart!

Takvim Gazetesi yazarı Avukat Feride Hilal İmal bugün köşesinde okuyucusunun sorduğu ''Bir sitede yaşıyorum. Balkonu odaya katmak istiyorum. Bunun için izin almam gerekiyor mu?'' sorusuna cevap verdi.

Şok Market'te fiyatlar neredeyse yarıya indi! Ayçiçek yağı da dahil pek çok üründe yüzde 45'e varan dev indirim!

Perakende devi Şok Mart fiyatlarda yüzde 45'e kadar indirim yaptı. Şok Market tarafından başlatılan indirimler ayçiçek yağı da dahil pek çok üründe geçerli...

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına FBI dahil oldu!

ABD’de 300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen Türk emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına Amerikan Federal Soruşturma Bürosu da dahil oldu. 

Betonun metreküpü hangi şehirde, KDV dahil kaç TL? 

Geçtiğimiz aylarda, Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektöründe fahiş fiyat artışlarını gördüklerini belirterek, önlem alınacağını açıklamıştı. Peki beton fiyatları düştü mü? Betonun metreküpü hangi şehirde, KDV dahil kaç TL? 

İkinci elde 6 ay ve 6 bin kilometre şartı genişliyor! Motosiklet de dahil edilecek!

İkinci el taşıt satışlarında uygulanan 6 ay ve 6 bin kilometre kuralına motosiklet de dahil oldu. Karar 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak. Ayrıca Ticaret Bakanlığı bu kararı uzatabilecek.

Meteoroloji uyardı! İstanbul dahil olmak üzere 4 il için fırtına uyarısı...

Meteoroloji, İstanbul dahil 4 il için sarı kodlu uyarı, sağanak ve fırtına ile ilglii açıklama yaptı. İstanbul Valiliği de vatandaşlara, fırtına nedeni ile ulaşımda aksama, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlemeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları için uyardı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kime ait olur?

Kiracıların konutlarda gerçekleştirdikleri bazı tadilatların masrafları konut sahipleri arasında zaman zaman sorun yaşanmasına neden oluyor. Peki, kiracı balkonu mutfağa katarsa masraftan düşebilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracının merak ettiği detay! Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kiradan düşer mi?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemi de meşgul ediyor. Bu kapsamda, kiracıların evlerde yaptıkları bazı tadilatların masrafları ev sahipleri arasında sorun olduğu bilinmekte. Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kime ait oluyor, işte merak edilen detaylar...

Hilton Grand Vacations, Bluegreen Vacations'ı borçları dahil 1,5 milyar dolara satın alıyor!

Amerikalı tatil mülkü işletmecisi Hilton Grand Vacations'ın Bluegreen Vacations'ı borçları dahil 1,5 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacağı ifade edildi.

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı resmen başladı: İşte kampanyaya dahil olan ürünler...

Milyonlarca öğrencinin beklediği müjdeli haber geldi. Bu kapsamda öğrencilere vergisiz teknolojik alet satışı yürürlüğe girdi. İşte kampanyaya dahil edilen ürünler ve kampanya detayları...

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Akfen GYO BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil oluyor!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akfen GYO), harekete geçti. Sürdürülebilir bir gelecek inşa etme taahhüdünü benimseyen Akfen GYO, BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil olmaya hazırlanıyor.

TOKİ'den müjdeli haber: İstanbul ve Ankara dahil 42 ilde ucuz konut projeleri başlıyor!

TOKİ, 2023 yılında İstanbul ve Ankara gibi şehirler dahil olmak üzere birçok ilde ucuz konut projelerini duyurdu. Bu projeler kapsamında 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konutlar satışa sunulacak.

Balkonu odaya dahil etme Haberi

Balkonu odaya dahil etme

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Balkonu odaya katmak istiyorum. Bunun için izin almam gerekiyor mu?'' sorusuna cevap verdi. İşte o yazı...

Balkonu odaya katmak istiyorum. Bunun için izin almam gerekiyor mu?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 19. Maddesi'ne göre, kat malikleri ana taşınmazın mimari durumunu titizlikle korumaya mecburdur. Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin 5'te 4'ünün yazılı rızası olmadıkça ana taşınmazın ortak yerlerinde inşaat, onarım, tesis ve değişiklik yaptıramaz. Binanın dış görüntüsünü değiştiren balkonun cam ile kapatılması da projede yoksa veya kat maliklerinin 4/5'inin yazılı onayı bulunmuyorsa yasal değildir..