24 / 04 / 2024

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria

Türk bankacılık tarihinin en büyük hisse alımında sona gelindi. Garanti BBVA Bankası'nın büyük hissesi İspanyol BBVA'ya geçti. Geri alım ile birlikte bankanın fiili dolaşımdaki pay oranı yüzde 17'nin altına düştü. Bankanın hisseleri son 15 işlem gününde 15 TL civarında işlem gördü.

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

Garanti Banca Bilbao Vizcaya Argentari'ya yüzde 14.89 hissesini devretti!

Garanti Bankası’nın Banca Bilbao Vizcaya Argentaria’ya hisse devri BDDK tarafından onaylandı Reuters’in haberine göre BDDK Garanti Bankası’nın yüzde 14.89 hissesinin Banca Bilbao Vizcaya Argentaria’ya (BBVA) devrini onayladı.

Garanti Bankası bu kez satılıyor!

Garanti Bankası bu kez satılıyor. Doğuş Holding'in Garanti Bankası'daki paylarının Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'ya satışı ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini ve görüşmelerin kısa süre içerisinde sonuçlandırılacağı belirtildi.

Garanti Bankası'nda hisse satışı gerçekleşiyor!

İspanya merkezli Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ( BBVA ) ile Doğuş Holding arasında, Garanti Bankası'nın yüzde 14,89 oranındaki paylarının satışı konusunda görüşmeler yürütüldüğü bildirildi.

San Mames Stadı yıkıldı!

Athletic Bilbao'nun maçlarını oynadığı San Mames Stadı'nun yıkımı dolayısıyla tören düzenlendi...

İspanyol bankası Banco Popular Türkiye'ye geliyor!

Türkiye'ye giriş kararı alan İspanya'nın en büyük beşinci bankası olan Banco Popular, Başbakanlık Yatırım Ajansı'yla 11 Aralık'ta mutabakat zaptı imzalayacağını söyledi...

Brezilya'daki Dünya Kupası ve Olimpiyatlar Türklere yarayacak!

Brezilyalı Banco Espirito Santo (BES) Investment grubu Türkiye temsilcisi Murat Saray, 2014 Dünya Kupası ile 2016 Olimpiyatlarının Türk yatırımcılar için fırsat oluşturduğunu söyledi

Trabzonspor, Türk Telekom Arena'yı 350 bin TL'ye kiraladı!

Trabzonspor, Avrupa ligi play-off turunda Athletic Bilbao ile yapacağı maçı, TT Arena'da oynayacağını resmen açıkladı. Trabzonspor, 25 Ağustos'ta İspanyol kulübünü Arena ağırlamak için kapısını çaldığı Galatasaray'dan olumlu yanıt aldı

Avni Aker tadilatta, Trabzonspor TT Arena'da!

Avni Aker'deki bakım nedeniyle Benfica karşısına atürk Olimpiyat Stadı'nda çıkan Trabzon, Athletic Bilbao ile oynanacak UEFA maçı için ise Türk Telekom Arena'yı seçti. G.Saraylı yetkililerden de 'Olur' yanıtı geldi

Bref Pendik İnşaat'a yapılan şikayet reddedildi

Rekabet Kurulu, Garanti Bankası A.şž."nin  yüzde 24,89 oranındaki hissesinin Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A. tarafından  Doğuş Holding A.şž. ve General Electric Capital Corporation"dan devralınması  işlemine izin verdi

İspanyol Stander, İngiliz mortgage şirketini alıyor

İspanyol Banco Santander, İngiliz Alliance&Leicester'ı 1.26 milyar pounda (2.38 milyar dolar) satın almaya hazırlanıyor.

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria Haberi

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria

İspanyol bankası Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), Türkiye'de Garanti BBVA'daki gönüllü pay alım teklifi sonunda bu bankadaki payını yüzde 85,97'ye çıkardı.

Garanti BBVA'da sahip olmadığı yüzde 50,15'lik hisse için gönüllü devralma teklifi sonucunda, Türkiye'deki bağlı ortaklığında sermayesinin yüzde 36,12'sini temsil eden hisseleri satın alarak toplam payını yüzde 85,97'e çıkardı.

Garanti BBVA, gönüllü pay alımı teklifi kararını 15 Kasım 2021'de aldı.

Başlangıçta 12,20 TL olan hisse alımının 25 Nisan'da 15 TL'ye çıkaran BBVA, bu hisseleri satın almak için toplamda 22 milyar 758 milyon TL (yaklaşık 1 milyar 410 milyon avro) ödeme yaptı.

BANKADAN İLK OLARAK YÜZDE 25'LİK HİSSE ALMIŞTI

Türkiye pazarına 2011'de Garanti'nin yüzde 25,01'lik payını alarak giren, 2017'de bunu yüzde 49,85'e çıkardı.

BBVA, "Bu yıllar boyunca Türkiye, BBVA için stratejik bir pazar haline geldi. BBVA Araştırma'nın raporuna göre Türkiye, yıllık yüzde...