19 / 03 / 2024

Garanti BBVA Bankası'nın yeni sahibi bakın kim oldu! Türk bankacılık tarihinde bir ilk gerçekleşti

Garanti BBVA Bankası'nın yeni sahibi bakın kim oldu! Türk bankacılık tarihinde bir ilk gerçekleşti

Türk bankacılık tarihinin en büyük hisse alımında sona gelindi. Garanti BBVA Bankası'nın büyük hissesi İspanyol BBVA'ya geçti. Geri alım ile birlikte bankanın fiili dolaşımdaki pay oranı yüzde 17'nin altına düştü. Bankanın hisseleri son 15 işlem gününde 15 TL civarında işlem gördü.



İspanyol bankası Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), Türkiye'de Garanti BBVA'daki gönüllü pay alım teklifi sonunda bu bankadaki payını yüzde 85,97'ye çıkardı.

Garanti BBVA'da sahip olmadığı yüzde 50,15'lik hisse için gönüllü devralma teklifi sonucunda, Türkiye'deki bağlı ortaklığında sermayesinin yüzde 36,12'sini temsil eden hisseleri satın alarak toplam payını yüzde 85,97'e çıkardı.

Garanti BBVA, gönüllü pay alımı teklifi kararını 15 Kasım 2021'de aldı.

Başlangıçta 12,20 TL olan hisse alımının 25 Nisan'da 15 TL'ye çıkaran BBVA, bu hisseleri satın almak için toplamda 22 milyar 758 milyon TL (yaklaşık 1 milyar 410 milyon avro) ödeme yaptı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön