29 / 03 / 2024

Banka kredilerinde sigorta zorunluluğu

Banka kredilerinde sigorta zorunluluğu

Bankalardan kredi kullanırken sigorta zorunluluğunun yasal olmadığı, banka müşterisinin ölümünün ardından geri kalan tutarın yakınlarından talep edildiği öne sürüldü. Banka kredilerinde sigorta isteğe bağlı mı?

Ev alacaklar dikkat! İlk konutunuz değilse yeni vergi ödeyeceksiniz! İşte o hesap!

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi istisnası, ilk konut hariç kaldırılıyor. Teklif komisyonda kabul edildi. İşe ev alacakları ilgilendiren o gelişme...

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Geçen hafta TBMM’ye sunulan torba yasa doğrultusunda, konut kredilerine ilişkin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) istisnasının ilk konutla sınırlandırılması gündemde. İkinci ve sonraki konut alımları için kredi kullanılması durumunda da artık yüzde 5 BSMV alınması konuşuluyor!

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

İkinci, üçüncü evini alacaklara bir şok daha! 1 milyonluk kredide tam bu kadar BSMV ödenecek!

Hükümet tarafından çalışmaları başlatılan torba yasada; ikinci ve üçüncü ev için konut kredisi kullananların Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi ödemesi ile ilgili düzenleme de yer alıyor. Peki Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi nedir? Ne kadar ödenecek? İşte merak edilenler...

Kredilerde yeni dönem! Artık bu kurala göre verilecek

Banka kredisi çekmeyi düşünenleri yakından ilgilendiren yeni gelişme. Banka kredilerinde yeni dönem resmen giriliyor. İşte tüm ayrıntılar...

Bayram kredilerinde rekabet kızıştı! İşte banka banka bayram kredileri ve faiz oranları!

Ramazan Bayramı’na çok az bir süre kala bankalar kesenin ağzını açtı. Bankalar, bayram öncesi tüketicilerin acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla peş peşe kampanyalarını duyururken, 50 bin lira ile 70 bin lira arasında değişen ihtiyaç kredilerinde faiz oranları bankadan bankaya değişiyor.

Konut kredilerinde limit yükseldi! Ev alacaklar hemen bakın! Sigorta masraflarından tasarruf edebilirsiniz!

Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, kredi kullanılabilecek üst limitin artmasıyla, hayat sigortalı kredi teklifi seçeneğiyle başvurmayı tercih eden tüketicilerin sigorta masraflarının da arttığını söyledi.

Banka kredilerinde yeni dönem başlıyor!

Ticaret Kanunu’nda tüketici kredilerinde yapılan düzenleme ile yeni bir döneme geçiliyor.

Ev ve araç kredilerinde 'sigortasız' dönem başlıyor! Faiz oranları düşecek mi?

Yapılan yönetmelik değişikliğiyle bankalar artık tüketici ve konut kredilerinde zorunlu sigorta yapamayacak.  Peki yeni uygulamanın vatandaşa faydası ne olacak? Taşıt ve konut kredilerindeki faiz oranı değişecek mi? Bankaların kredi faiz oranları bu uygulamadan sonra düşer mi?  İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan banka kredileri konusunda yeni projeler! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yurt dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşma yaptı. Erdoğan, banka kredilerinde yaşanan sıkıntılara değindi. İşte detaylar!

Kredi çekmeyi düşünenler dikkat! Tüketici kredilerinde...

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla tüketici kredisi işlemlerinde alınan banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) oranı yüzde 5'ten yüzde 10'a çıkartıldı.

Banka kredilerinde yeni dönem başlıyor!

İhtiyaç kredilerinin sınırlandırılması için harekete geçildi. Vatandaşların aylık gelirine göre çekilecek kredi miktarına limit getirilmesi gündemde. Vadelerin ise 36 ay olarak kalması planlanıyor.

Konut kredilerinde güncel faiz oranları kaç oldu? 

Banka kredi faiz oranlarında yeni bir indirim kararı geçtiğimiz hafta Yapı Kredi tarafından açıklandı. Peki konut kredilerinde güncel faiz oranları kaç oldu? 

Banka kredilerinde sigorta zorunluluğu Haberi

Banka kredilerinde sigorta zorunluluğu

Bankalardan kredi kullanırken sigorta zorunluluğunun yasal olmadığı, banka müşterisinin ölümünün ardından geri kalan tutarın yakınlarından talep edildiği öne sürüldü.


Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, bankaların kredi kullandırırken krediye bağlı olmaksızın tüketicilere sigorta yaptırmasının yanlış olduğunu, tüketicilerin sigorta işlemini dışarıda da yaptırabileceğini savundu.


Krediye eklenen sigorta masrafının tamamının yasal olmadığın öne süren Yılmaz, şöyle konuştu:


"Bütün bankaların internet sitelerine baktığınız zaman, sigortanın yasal zorunluluğu bulunmadığı, isteğe bağlı sigortalar olduğu görülmektedir. Kaldı ki zorunlu sigortaları da tüketiciler, o bankaya yaptırmak zorunda değil. Banka yetkilileri tüketiciye hem sözleşmeyi okutmadan, 'okudum, anladım, imzaladım' dedirtiyor hem de sigorta yaptırdığını, aslında bunun uygulamadaki anlamının 'ben sözleşmeyi okumadım, anlamadım, imzalamak zorunda kaldım' şeklinde." 


Tüketicilere zorunlu hayat sigortası yaptırıldığını ama sözleşmenin nüshasının kendilerine verilmediğine dikkati çeken Yılmaz, sigorta...