26 / 04 / 2024

banka kredisi günahmı

banka kredisi günahmı

Mortgage'nin İslam'da yeri var mı? Mortgage ile ev sahibi olmak caiz mi? Hangi şartlarda caiz? hangi şartlarda değil?

Banka kredisi ile kurbanlık alınır mı? Kredi kartı ile kurbanlık kesilir mi?

Banka kredisi ya da kredi kartı ile kurbanlık alınır mı? vatandaşlar bu soruyu bayram yaklaşırken sormaya başladılar. İşte merak edilen detaylar!

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredisi güncel faiz oranları!

Ev veya konut satın almayı düşünenler güncel faiz oranlarını merak ediyor. Peki şu anda en düşük faizi hangi banka veriyor? Sıfır konut ve ikinci el konut kredisi faizleri ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Markalı konut satışlarında banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2020 yılı Ocak ayı sonuçları açıklandı. Endekse göre, Ocak ayında, yeni konutlarda fiyat artışı yüzde 0.85, yabancıya satış oranı yüzde 8.34 olarak gözlendi, banka kredisi ve senet kullanımında artış yaşandı...

Konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçları açıklandı. Peki konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

Markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ 2019 Ekim ayı sonuçlarına göre, markalı konut projelerinde banka kredisi ve senet kullanımı arttı.

Konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranı azaldı!

Güneş Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünki yazısında konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranının azalması sonucu firmaların kampanyalarını değerlendirdi.

Selective Port'ta banka kredisi kullanımında 60 ay vadeli ödeme fırsatı!

Alper İnşaat imzası taşıyan Selective Port projesinde fiyatlar 413 bin 200 TL'den başlangıç gösteriyor. Projede banka kredisi kullanımında, 60 ay 0.61 ve 120 ay 0.99 gibi çok avantajlı vade oranları sunuluyor.

Markalı konut alıcıları banka kredisi tercih ediyor!

Türkiye’de konut satışları her geçen ay yükselirken, tüketicilerin konut alırken kullandığı yöntemler de değişiyor. Markalı konut alanlar banka kredisine göre riskli olsa da senet seçeneğini kullanıyor.

Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?

Tapu dairesine yapılan gayrimenkul satışları için, gerçek satış bedeli üzerinden harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, "Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?" diyorsanız işte yanıtı...

Mahal Sancaktepe'de banka kredisi ile vadelendirme fırsatı!

15 bin 640 metrekare alana sahip, 2015'in ilk aylarında teslim edilecek olan İstanbul Anadolu Yakası Sancaktepe'de bulunan Mahal Sancaktepe, banka kredisi ile vadelendirme fırsatını sunuyor.

Güneşli Home Aves'te banka kredili ödemelerle! 199 bin TL'ye!

Fiyatların 199 bin TL'den başladığı Güneşli Home Aves projesinde banka kredisi uygulanarak vadelendirme yapılıyor. 2 blok 191 daireli projede yer alan daireler hemen teslim ediliyor.

Emlakçılar banka kredisi pazarlamaya başladı!

Son yedi ayda kredili konut satışlarında yüzde 32 düşüş olunca İstanbul’un bazı ilçelerinde emlakçılar banka kredisi pazarlamaya başladı. Kredi skoru düşük olan kişilere ‘kredi dosyası’ hazırlayan emlakçılar yüzde 10 komisyon alıyor..

Resim İstanbul Sancaktepe görselleri!

Dairelerin fiyatlarının 241 bin 400 TL'den başlangıç gösterdiği Resim İstanbul Sancaktepe görselleri yayınlandı. 81 bin 433 metrekare arsa alanı üzerinde yükselen projede banka kredisi kullanılıyor...

banka kredisi günahmı Haberi

banka kredisi günahmı

Bilindiği gibi mortgage, kira bedeline yakın taksitlerle ve düşük faizle mesken satın alma sistemidir.

Mesken İslam'da temel ihtiyaçlardandır. Ancak meskenin mülk olma şartı yoktur.

Mortgage'nin İslam'daki yerini anlamak için şu hususları bilmemiz gerekir:

İslam'da bedelli alışverişlerdeki temel şart, aldatmamak ve aldatılmamaktır. (2/279). Bunun için batıl yollarla mal edinmek haramdır. (2/188). Batıl yollar bellidir: Faiz, hırsızlık,...