19 / 04 / 2024

Banka Sigorta Muamele Vergisi

Banka Sigorta Muamele Vergisi

Bankaların kullandırdığı kredilerde, banka sigorta muamele sigortası talep ediliyor. Peki, banka sigorta muamele vergisi nedir? Konut kredisinde banka sigorta muamele vergisi muaf mı? İşte yanıtı..

BSMV nedir?

Tüketici kredilerine tahakkuk eden BSMV nedir, BSMV nasıl hesaplanır? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Gayrimenkul yatırımı güvenli liman oldu!

Mevduat faizlerinin düşmesi ve altın ile döviz kambiyo işlemlerinde Banka Sigorta ve Muamele Vergisi’nin artırılması, yatırım trendinde borsa ve gayrimenkule olan ilginin artmasına sebep oldu. Artık, gayrimenkulün zamanı geldi...

New York'ta emlak komisyoncuları ne zaman çalışmaya başlayacak?

New York'ta valiliğin ne zaman başlayacağını belirleyeceği ikinci fazda, banka, sigorta ve emlak komisyoncuları ve idari servisler çalışmaya başlayacak. 

Müteahhit yapamazsa banka yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Banka ya da sigorta firması müteahhit adına bize diyecek ki 'Bu firma burayı yapabilir, bunu yapabilecek mali kriterleri vardır ben de referans oluyorum, sigorta sağlıyorum.' Yapamazsa eğer banka yapacak, sigorta firması yapacak' zorunda olacak" dedi...

Banka sigorta muamele vergisi nedir?

Bankaların kullandırdığı kredilerde, banka sigorta muamele sigortası talep ediliyor. Peki, banka sigorta muamele vergisi nedir? Konut kredisinde banka sigorta muamele vergisi muaf mı? İşte yanıtı..

İkinci konut kredisinde KKDF alınacak mı?

Uzun vadeli ve düşük faiz oranlı olan konut kredilerinde, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) ve Banka Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) muaf tutuluyor. Peki, yeni düzenleme ile ikinci konut kredisinde KKDF alınacak mı?

Konut kredisinde KKDF ve BSMV muafiyeti kaldırılacak mı?

BSMV Banka Sigorta Muamele Vergisi, KKDF ise Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ifadelerinin kısaltılmış halidir. Konut kredisinde KKDF ve de BSMV muafiyeti kaldırılacak mı? İşte cevabı...

Vergilerin konut kredilerinden de alınması gündemde!

KrediPazari.com'un Habertürk'ten edindiği bilgilere göre, Vergilerin konut kredilerinden de alınması gündemde. BSMV Banka Sigorta Muamele Vergisi, KKDF ise Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ifadelerinin kısaltılmış halidir.

Sigorta Cini mağaza sayısı 13'e yükseldi!

ING Grup’un Türkiye’deki banka ve sigorta dışındaki üçüncü yatırımı olan Sigorta Cini, Türkiye genelinde 13 mağazaya ulaştı. Hızlı büyüyen şirket, yılsonunu 20 mağaza ile tamamlamayı planlıyor.

TMSF'nin 'köprü banka' sistemi nasıl işleyecek?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri, bankacılık düzenlemelerindeki 'köprü banka' kavramına ve sistemin hangi amaca hizmet edeceğine açıklık getirdi. Peki TMSF'nin 'köprü banka' sistemi nasıl işleyecek?

Konut kredisinde BSMV var mı?

BSMV Banka Sigorta Muamele Vergisi, KKDF ise Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ifadelerinin kısaltılmış halidir. Peki, konut kredisinde BSMV var mı? Konut kredisinde KKDF var mı?

Banka ve sigorta muameleleri vergisi nedir?

Banka ve sigorta muameleleri vergisi nedir? Banka ve sigorta muameleleri vergisi mükellefleri kimlerdir? Banka ve sigorta muameleleri vergisi hangi durumlarda ödenir? İşte 6802 sayılı kanun esasları...

Banka kredilerinde sigorta isteğe mi bağlı?

Bankalardan kredi kullanırken sigorta zorunluluğunun yasal olmadığı, banka müşterisinin ölümünün ardından geri kalan tutarın yakınlarından talep edildiği öne sürüldü. Banka kredilerinde sigorta isteğe bağlı mı?

Sigorta Eksperleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Sigorta Eksperleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 8 Mayıs 2010 Cumartesi günü, 27575 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte yapılan değişikliklere yer veriliyor. İşte yönetmelik hükümleri...

Banka Sigorta Muamele Vergisi Haberi

Banka Sigorta Muamele Vergisi

Banka sigorta muamele vergisi nedir?

Bankaların kullandırdığı kredilerde, banka sigorta muamele sigortası talep ediliyor. Banka ve sigorta işlemlerine uygulanan bir gider vergisi türü olup; 6802 sayılı Gider Vergisi Kanununun 28. maddesine göre, Banka ve sigorta şirketlerinin 10/6/1985 tarihli ve 3226 sayılı Finansal Kiralama Kanununa göre yaptıkları işlemler hariç olmak üzere, her ne şekilde olursa olsun yapmış oldukları bütün muameleler (işlemler) dolayısıyla kendi lehlerine her ne nam ile olursa olsun nakden veya hesaben aldıkları paralar banka ve sigorta muameleleri vergisine tabi tutuluyor.


Bankerlerin yapmış oldukları banka muamele ve hizmetleri dolayısıyla kendi lehlerine her ne nam ile olursa olsun nakden veya hesaben aldıkları paralar (kendileri veya başkaları hesabına menkul kıymet alıp satmayı, alım-satıma tavassut (aracılık) etmeyi veya alıp sattıkları menkul kıymet karşılığı borçları...