20 / 04 / 2024

bankalar avm mi alıyor

bankalar avm mi alıyor

15 milyar doları aşkın yatırım kredisi borcu olan AVM’ler, borç çeviremiyor. 30 AVM’nin bankalara devir yolunda olduğu ifade edildi..

Kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi? Kredi çekecekler dikkat!

Bankalarda kredi iştahında zayıflık sürerken özel bankalarda 25 ayın ardından ilk defa kredide küçülme yaşandı. Peki kamu bankaları ve özel bankalarda kredi faizleri yükseldi mi?

15 Mayıs okullar tatil mi? Seçim sonrası resmi tatil mi? 15 Mayıs bankalar açık mı? Seçimden sonraki gün tatil mi?

15 Mayıs okullar tatil mi edildi? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi? 15 Mayıs bankalar açık mı? İşte detaylar!

EYT’liler promosyonu alabilecekler mi? EYT promosyonu veren bankalar hangileridir? EYT banka promosyonu ne kadar?

EYT’liler promosyon sorularına hız kazandırdı. Özel ve kamu bankaları Temmuz ayı emekli zammının açıklanmasından sonra promosyon yarışına girmişti. Peki EYT’liler promosyonu alabilecekler mi? İşte detaylar!

Faiz artıran merkez bankaları sadist mi? Merkez bankaları neden faiz artırıyor?

Avrupa Merkezi Bankası, Amerikan Merkez Bankası'nın peşi sıra bugün de İngiltere Merkez Bankası ve İsviçre Merkez Bankası faiz artırımına gitti. Dünya Gazetesi köşe yazarı Servet Yıldırım dünya merkez banklarının faiz artırımının ardındaki nedeni masaya yatırdı.

17 dakikada şarj olan 108MP kameralı Xiaomi Mi 11T Pro 'ya görülmemiş indirim! İşte 29 Temmuz 2022 fiyat listesi

PTT AVM, Xiaomi Mi 11T Pro’ya görülmemiş bir indirim yaptı. Peki PTT AVM’de Xiaomi Mi 11 T Pro’nun fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

15 Temmuz Cuma günü bankalar açık olacak mı para alıp göndermek yapılabilecek mi?

15 Temmuz Cuma günü bankalardan işlem yapılabilecek mi, bankalardan para yatırma para çekme işlem gerçekleşecek mi sorularının cevapları merak edliyor. 15 Temmuz Cuam günü bankalar açık olacak mı sorusunun cevabı haberimizde...

13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe bankalar çalışıyor mu, tatil mi? Bankada işi olanlar dikkat!

9 Temmuz Cumartesi başlayan Kurban Bayramı 12 Temmuz Salı yani bugün sona eriyor. 4 gün olan Kurban Bayramı ardından hangi sektörler 9 gün tatil yapacağı merak ediliyor. Özellikle vatandaş bankaların çalışıp çalışmayacağını soruyor. Yarın bankalar çalışıyor mu?

BDDK’nin kararı bankaları nasıl etkiledi? Bankalar kredi kullandırmaya devam edecek mi?

Belirli bir tutardan fazla nakit dövizi olan şirketlerin yeni TL krediye erişimini engelleyen BDDK kararından nasıl etkilendi? Bankalar kredi kullandırmaya devam edecek mi? İşte detaylar...

Panora AVM 2021'de 62.5 milyon TL kira geliri elde etti!

Panora AVM'nin yıllık kira değeri 51 milyon 985 bin TL + KDV olarak belirlendi. AVM'nin kira tahsilatı belirtilen ekspertiz değerinin yaklaşık yüzde 20 üzerinde, 62 milyon 502 bin TL tutarında gerçekleşmiştir.

AVM ciroları katlandı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, döviz kurunun AVM'leri nasıl etkilediğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AVM'ler ve markalar arasındaki kira krizi bitti mi?

Kovid-19 salgınıyla beraber alınan kapanma kararları AVM'ler ve mağazalar arasında kira krizine neden olmuştu. Peki AVM'ler ve markalar arasında kira krizi bitti mi?

Konut kredisi faizlerindeki indirim ev fiyatlarını etkiler mi?

Kamu bankaları konut kredi faiz oranlarında indirim yaptı. Peki kamu bankalarının konut kredisi faizlerinde uyguladığı indirim ev fiyatlarını etkileyecek mi? Ev fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Sektör temsilcileri konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Düşük faiz oranlı konut kredisi geri gelecek mi?

Merkez Bankası'nın 2 puanlık yüksek oranlı indiriminin altındaki asıl sebebin, "kredi faiz oranlarında ciddi düşüşler sağlamak" olduğuna dikkat çekiliyor. Peki bankalar konut kredisi faizlerini düşürecek mi?

bankalar avm mi alıyor Haberi

bankalar avm mi alıyor

Geride bıraktığımız yıl itibari ile sayıları 440’a, kiralanabilir alanı ise 13,1 milyon metrekare civarına yaklaşan Alıveriş Merkezleri'nin, bankalara devir tehlikesi gündemde. Bünyelerinde bulunan markalara kira desteği kapsamında 6,5 milyar TL’lik destek veren AVM’ler, artan kurun da etkisi ile kendi borçlarını ödeyemez hale geldi. Dünya'dan Yener Karadeniz'in haberine göre; 15 milyar dolar borç bulunan sektörde 30’a yakın AVM’nin bankalara devir riski ile karşı karşıya olduğu ifade edildi. Yakın gelecekte en büyük AVM sahiplerinin bankalar olabileceğine dikkat çeken sektör temsilcileri, 1 milyona yaklaşan istihdam sağlayan sektörün ayakta kalabilmesi için borçlarında 1 yıl faizsiz öteleme ve TL’ye dönüş desteği istedi. 

200’e yakın AVM borçlu

Aldığımız bilgilere göre, yerli yatırımcılar AVM yatırımlarında genellikle yüzde 20-25 civarında öz kaynak kullanıyor. Kredi başvurusunda ise kira...