27 / 04 / 2024

Rusya’ya ekonomik yaptırımlar gevşer mi? Bazı ABD bankaları tekrar Rus tahvillerinde alım satıma başladı

Rusya’ya ekonomik yaptırımlar gevşer mi? Bazı ABD bankaları tekrar Rus tahvillerinde alım satıma başladı

Bazı büyük ABD bankaları son günlerde Rus borçlanma araçlarında alım satım işlemi yapılmasına tekrar aracılık etmeye başladı. Böylece Batılı yatırımcıların artık dokunmak istemediği Rus tahvillerini satmaları mümkün olacak.



ABD Hazinesi, Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rusya'ya karşı yaptırımlar başlatmış, ABD ve Avrupalı yatırımcılar, haziran ayından bu yana Rus tahvil piyasasından çekilmişti.

ABD Hazinesi tarafından Temmuz ayında yayımlanan yol haritasına göre ABD'li yatırımcılar ellerindeki Rus tahvillerini satışa çıkarmaya başlarken ülkedeki altı büyük banka, Reuters tarafından görülen e-postaları, müşteri notları ve diğer belgelere göre Rus devlet ve şirket tahvili piyasasında tekrar aracılık hizmeti vermeye başladı.

Reuters’in edindiği belgelere göre, JPMorgan, Bank of America, Citigroup, Deutsche Bank, Barclays ve Jefferies'in piyasada tekrar Rus tahvilleri konusunda faaliyete geçti.

Konuya ilişkin soruları ise Bank of America, Barclays, Citi ve JPMorgan yanıtsız bıraktı.

Jefferies bankası sözcüsü, bankanın müşterilerinin bu karmaşık durumu yönetmelerini kolaylaştırmak için küresel yaptırım yönergeleri çerçevesinde çalıştığını söyleyerek açıkladı.

Deutsche Bank'a yakın bir kaynak ise bankanın, hali hazırda tahvil sahibi müşterileri için yalnızca istek üzerine ve vaka bazında tahvil alım satım işlemi yaptığını, bunun dışında Rus varlıklarıyla yeni işlem başlatmadığını ileri sürdü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön