19 / 04 / 2024

Başakşehir Olimpiyat Stadı kamulaştırma

Başakşehir Olimpiyat Stadı kamulaştırma

Başakşehir Olimpiyat Stadı ile Kuzey Otobanı arasındaki tapulu arsaların kamulaştırma süreci meclis gündeminde konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Başakşehir Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etabı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Som Olimpiyat Konakları satışa çıktı! Som Yapı'dan Başakşehir'e 328 konutluk yeni proje!

Som Olimpiyat Konakları'nda satışlar başladı. 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon dairelerin yer aldığı proje İstanbul Başakşehir'de inşa ediliyor.

Başakşehir Fatih Terim Stadı için karar bekleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin kasım ayı toplantısında tüm partilerin oy birliği ile mülkiyeti İBB’ye ait Başakşehir Stadı’nın 127 dönümlük arazisinin tahsisi konuşuldu.

Başakşehir Stadının devredilmesiyle İBB 12 milyon liralık tasarruf edecek!

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’ndan 610 bin TL gelir elde eden İBB’nin, stat için yıllık yaklaşık 12 milyon liralık masraf yaptığı ortaya çıktı.  CHP’li İBB Meclis Üyesi Ali Haydar Kahraman  İBB’nin, staydumu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devretmesi ile 12 milyon liralık tasarrufa geçtiğini söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı Otoparkı imar planı askıda!

Başakşehir İlçesi, Fatih Terim Stadı Otoparkı Çevresi Geometrik Düzenleme ve Trafik Sirkülasyon Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı 21 Mayıs'ta askıya çıkarıldı.

Başakşehir Şehit Erdem Özçelik Stadı açıldı!

Profesyonel ligde 2 futbol sahasına sahip Başakşehir’de bir stadyum da amatörler kulüpler için inşa edildi. Başakşehir Şehit Erdem Özçelik Stadı oynanan ilk futbol turnuvası ile açıldı.

Başakşehir Olimpiyat Parkı nazım imar planı askıda!

İstanbul Başakşehir İlçesi, Olimpiyat Parkı Nazım İmar Planı 1. Etap ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıya çıkarıldı...

Otogar-Başakşehir Konutları Metro Hattı imar planı askıda!

İstanbul Bağcılar ilçesi, Otogar - İkitelli - Olimpiyat Köyü - Başakşehir Konutları Metro Hattı Revizesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Başakşehir yeni stadına kavuşuyor!

Spora yaptığı yatırım ve örnek projeleri ile gündeme gelen Başakşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak ilçedeki amatör kulüpler için stat inşa etti.

Başakşehir 'de 350 dönümlük alan kentsel dönüşüme girdi!

İstanbul Başakşehir sınırları içerisindeki Ziya Gökalp Mahallesi, Bakanlar Kurulu’nca riskli alan kabul edildi. 3’ncü havalimanına bağlantı noktasında yer alan, Atatürk Olimpiyat Stadı’na komşu 350 dönümlük bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak.

Başakşehir Ziya Gökalp'teki 350 dönüm arazide dönüşüm başlıyor!

İstanbul Başakşehir sınırları içerisindeki Ziya Gökalp Mahallesi, Bakanlar Kurulu'nca riskli alan kabul edildi. 3'ncü havalimanına bağlantı noktasında yer alan, Atatürk Olimpiyat Stadı'na komşu 350 dönümlük bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak.

Başakşehir Kayaşehir Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı son durum!

Başakşehir - Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı projesi bakanlıktan onay bekliyor. Ek hatla birlikte 15,41 kilometre uzunluğundaki tramvay hattı projesinin güzergahı ve son durumu...

Başakşehir Fatih Terim Stadı'na özel bakım yapılıyor!

İstanbul Başakşehir'in maçlarına ev sahipliği yapan stadın çimlerine Hollanda'dan getirilen özel malzemelerle yapay güneş ışığı uygulanıyor. Asbaşkan Altan: "Yalancı güneş dediğimiz sistemle, hava kapalıyken çimlerin gelişmesini sağlayacağız" dedi.

Başakşehir Olimpiyat Stadı kamulaştırma Haberi

Başakşehir Olimpiyat Stadı kamulaştırma

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Başakşehir Olimpiyat Stadı ile Kuzey Otobanı arasındaki tapulu arsaların kamulaştırma sürecine ilişkin soru önergesi hazırladı. Karabat sorularının Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Karabat önergesinde "1955 - 1965 yıllan arasında, bugünkü Başakşehir Olimpiyat Stadı önü ile Kuzey Otobanı arasındaki 520,000 metrekarelik alan parsellere bölünerek 1700 adet tapulu arsa haline getirilmiş ve ardında da satışa çıkarılmıştır. Söz konusu tapulu arsalar yatırım amaçlı dar gelirli emekçiler tarafından satın alınmıştır. Bu arsaların bulunduğu alan 2000 yılma kadar imara açılmamış, ardından 2000 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı bu alanda kamulaştırma yoluna gitmiştir." dedi. Karabat önergesinde şu açıklamalarda bulunarak 4 soru sordu.

"Kamulaştırılma kararı alman ancak kamulaştırma için gerekli ödenek çıkmadığı için bu alan kamulaştırılmamış, böylece...