28 / 03 / 2024

başbakan davutoğlu duble yol açıklaması

başbakan davutoğlu duble yol açıklaması

Başbakan Davutoğlu: "Şu anda duble yol stoğumuz 23 bin 150 kilometreye çıktı. Şimdi hedefimiz, ulaştırma alanında duble yollardan otoyollara geçişi sağlamaktır" dedi.

Hattat'ın İBB'ye bağışladığı 18 arsa meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Hattat Holding'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağışladığı arsaları meclis gündemine taşıdı. Sorularını Başbakan Davutoğlu'na ileten Yarkadaş bağışlanan arsaların konumuna değindi..

Başbakan Davutoğlu'ndan AKM açıklaması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kültürel Kalkınma Programı Toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. AKM'yle ilgili bir soruya Davutoğlu, "AKM’yi değerlendirmek lazım. İdeolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirmemek lazım" dedi.

Başbakan Davutoğlu’ndan İstanbul silueti için garanti!

Başbakan Davutoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız olmak üzere bütün bakanlarımıza en açık ve net talimatımız, bundan sonra İstanbul’a hançer gibi saplanan hiçbir eser yapılmayacak” dedi.

Başbakan Davutoğlu Sur planını açıkladı!

Diyarbakır'da tarihi Hasanpaşa Hanı'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sur planını açıkladı.

Ahmet Davutoğlu, Manisa'da 26 tesisin açılışını gerçekleştirdi!

Manisa’da toplam 105 milyon 279 bin lira değerindeki 26 tesisin açılışını gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, “Gece gündüz demeden hizmetinizde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ahmet Davutoğlu, Manisa'da toplu açılış törenine katılacak!

Başbakan Davutoğlu bir dizi toplu açılışlar gerçekleştirmek üzere 25 Mart Cuma günü Manisa’ya geliyor. Başbakan, aynı günün akşamı da İzmir’e geçecek.

Başbakan Davutoğlu: Silopi'yi yeniden inşa edeceğiz!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Silopi'yi yeniden inşa edeceğiz. Bu şehri yakanlara, yıkanlara karşı bu şehrin nasıl imar ve inşa edildiğini de cümle aleme göstereceğiz. " şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu: Yıkmak isteyenlere inat gündemimiz imar!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gündemi öldürme, yok etme, yıkma olanlara inat bizim gündemimiz yaşatmadır, imardır, inşadır, kalkınmadır, birliktir, beraberliktir, dirliktir, ebediyete kadar kardeşliktir" dedi.

Başbakan Davutoğlu: Türkiye'de 631 bin 449 konut yaptık!

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Türkiye'nin dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı en büyük ekonomisi olduğunu hatırlatan Davutoğlu, Türkiye'deki yatırımlarını anlattı.

Yeşil Vadi Projesi, Başbakan Davutoğlu'na sunuldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Yeşil Vadi Projesi"nin yıl ortasında tamamlanacağını ve bu yazdan itibaren iki ilde yaşayan vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.

Davutoğlu'ndan Japon Başbakanı'na mega proje çağrısı!

Türk-Japon İş Forumu'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, "Japonlar'ı Türkiye'nin mega projelerinde görmek istiyoruz" dedi. Japon Başbakanı Abe ise yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını söyledi. İşte görüşmenin ayrıntıları...

Başbakan Davutoğlu: Mega projelerde Japonlarla çalışmaktan memnunuz!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen Türk-Japon İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye için stratejik önem taşıyan altyapı projelerinde Japon dostlarımızla birlikte çalışmaktan çok memnunuz. " dedi.

Başbakan Davutoğlu'ndan OSB'lere arazi müjdesi!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) yöneticileriyle buluştu. Başbakan Davutoğlu, OSB'lere arazi müjdesi verdi.

başbakan davutoğlu duble yol açıklaması Haberi

başbakan davutoğlu duble yol açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, duble yol stoğunun 23 bin 150 kilometreye çıktığını belirterek, "Şimdi hedefimiz, ulaştırma alanında duble yollardan otoyollara geçişi sağlamaktır. İstanbul-İzmir, Ankara-İzmir, İstanbul-Habur arasında, Edirne'den Habur'a kadar bütün hattı otoyollarla geçecek ve Avrupa'yı Asya'ya bağlayan İstanbul Boğazı'nı Mezopotamya'ya ve Hazar'a bağlayan geniş otoyolların yapımını proje kapsamına aldık" dedi.


Başbakan Davutoğlu, TOBB ETÜ'de düzenlenen TOBB Genel Kurulu'nda konuştu. "Avrupa içinde Almanya, Fransa, İtalya'dan bir hat çekin, Doğu Asya'da da Japonya, Çin ve Hindistan'dan, geri kalan Afro-Avrasya'nın en büyük üretim üssü Türkiye'dir" diyen Davutoğlu, bu üretim üssünün çevredeki krizlerden etkilenmemesi ve bütün dünyaya ihraç pazarı olarak açılabilmesi için her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya devam edeceklerini söyledi. Davutoğlu, şöyle devam etti:


"Nerede bir Türk girişimcisi varsa orada Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin konsolosu, büyükelçisi...