25 / 04 / 2024

basmane çukuru Dünya Ticaret Merkezi arsası

basmane çukuru Dünya Ticaret Merkezi arsası

Aziz Kocaoğlu 14 yıldır atıl halde bekleyen Basmane Çukuru'ndaki Dünya Ticaret Merkezi arsasının kaderini TMSF ile yapacağı görüşmeyle belirleyecek

Basmane Çukuru'nda başa dönüldü!

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

İzmir Basmane Çukuru projesi 2019'da tamamlanacak!

Dünya Ticaret Merkezi olarak bilinen ve 18 yıldır şehrin göbeğinde atıl bir şekilde faaliyete geçeceği günü bekleyen Basmane çukurunda çalışmalar devam ediyor...

İzmir Basmane Çukuru'nda inşaat başladı!

İzmir'de 18 yıldır çivi çakılmayan bir dönem içine dolan yağmur suyunda balık avlanan Basmane Çukuru'nda inşaat çalışması başladı.

Kemal Zorlu'dan Basmane Çukuru açıklaması!

Güçbirliği Holding Yönetim Kumlu Başkanı Kemal Zorlu. Basmane Dünya Ticaret Merkezi Projesi'ne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Basmane Çukuru'nun akıbeti belli değil!

İzmir’de adı ‘Basmane Çukuru’na çıkan Dünya Ticaret Merkezi Projesi Folkart’ın oldu. Proje için 20 yılını veren Kemal Zorlu, ihalenin iptali için dava açtı.

Basmane Çukuru'nda tarafların düellosu sertleşiyor!

İzmir’de yaklaşık 20 yıldır çözülemeyen bir sorun olan “Basmane Çukuru” konusunda tarafların düellosu sertleşiyor. İşin içinde hem İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Güçbirliği Holding, hem Sancak Ailesi, hem TMSF var…

Rekabet Kurulu'ndan Basmane Çukuru'na onay!

Kamuoyunda Basmane Çukuru olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi'nin 80 milyon dolarlık satışına Rekabet Kurulu'ndan onay geldi. Satış ihalesini kazanan konsorsiyumun üyesi Mesut Sancak, "Basmane Çukuru'yla ilgili tüm süreçler olumlu gidiyor" dedi.

Basmane Çukuru'na hastane mi yapılacak?

İzmir'in gündeminden düşmeyen 'Basmane çukuru'nun ihalesi nihayet yapıldı. Kazanan şirket alana ne yapılacağına kentlinin karar vereceğini ifade etti. Yaptığımız anket sonuçlarına göre ise İzmirliler çukura hastane yapılmasını istedi.

Güç Yapı AŞ'den Basmane Çukuru ihalesine itiraz!

Güç Yapı AŞ, "Basmane Çukuru" olarak tanımlanan Ege Dünya Ticaret Merkezi'nin ticari ve iktisadi bütünlüğü için TMSF tarafından açılan ihaleye itirazda bulunulduğunu duyurdu.

Basmane Çukuru 80 milyon dolara satışa çıkıyor!

17 yıldır satılamayan Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi alanının 80 milyon dolar tahmini bedelle ihalesi bugün gerçekleştirilecek. Satış yapılırsa Basmane Çukuru olarak anılan alanın yılan hikayesi son bulacak

Ege Dünya Ticaret Merkezi'nin ihalesi Salı günü yapılacak!

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), İzmir kamuoyunun `Basmane Çukuru` olarak bildiği alandaki Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa çıkardı. İhale 19 Ocak Salı günü yapılacak.

Ege Dünya Ticaret Merkezi tekrar satışa çıkıyor!

Son 2 yılda 2 defa ihaleye çıkan fakat teklif veren olmadığı için TMSF'nin satışını ertelediği Basmane Çukuru olarak bilinen Ege Dünya Ticaret Merkezi, 80 milyon dolar muhammen bedelle ihaleye çıkarılıyor.

Basmane Çukuru ne olacak?

İzmir’in ‘Utanç Çukuru’ olarak da adlandırılan Dünya Ticaret Merkezi inşaatını daha önce yargı yoluyla 6 kez engelleyen İzmir Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Yüksel Çakmur ve arkadaşları, Danıştay’dan bir engel kararı daha çıkarttı

basmane çukuru Dünya Ticaret Merkezi arsası Haberi

basmane çukuru Dünya Ticaret Merkezi arsası

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) arasında yapılacak görüşme Basmane Çukuru'ndaki Dünya Ticaret Merkezi arsasının kaderini belirleyecek. Basmane Çukuru için plan hazırlıklarının son aşamaya geldiğini belirten Kocaoğlu, arazideki hisselerini satma konusunda ısrarcı olan TMSF yetkilileriyle İtalya dönüşünde bir araya geleceğini...