19 / 04 / 2024

Batman Genel Meclisinde imar planı kabul edildi mi

Batman Genel Meclisinde imar planı kabul edildi mi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın iki yıllık çalışması sonucuyla hazırlanan Batman’ın yeni imar planı İl Genel Meclisi’nde oylandı. İmar planı, 15 oyla reddedildi.

Batman İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi için start verildi!

Batman'da yapılması planlanan ‘İluh Deresi Riskli Alan Belirlenmesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Genel Müdürü Vedat Gürgen başkanlığındaki bakanlık teknik ekibi toplandı.

TPAO için İstanbul ve Batman'da iki sahaya kamulaştırma kararı!

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, İstanbul ile Batman'daki iki sahanın kamulaştırılmasına karar verdi...

Batman Hasankeyf TOKİ 47 konut ihalesi yarın!

Batman ili Hasankeyf İlçesi 47 Adet Konut, 1 Adet Merkez Camii ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi ve Genel Altyapı Yol İyileştirme İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Batman Hasankeyf 47 konut ihalesi 23 Ocak'ta!

Batman ili Hasankeyf İlçesi 47 Adet Konut, 1 Adet Merkez Camii ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi ve Genel Altyapı Yol İyileştirme İşi ihalesi 23 Ocak 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Batman'da tarım arazileri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya!

Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Doğan, Batman’da imara açılan verimli tarım arazilerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, bu alanların korunması gerektiğini belirtti...

Batman'da 15 bin kişilik stat inşa ediliyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Batman'da il spor merkezlerinin açılışı yapıldı. 16 Mayıs Şehir Stadı'nda tören düzenlendi.

Batman'ın imar planı inşaat sektörünü heyecanlandırdı!

Batman Binatlı'da yeni imar planı çalışmaları inşaat sektöründe heyecan yarattı. Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan plan 18.Madde uygulamasını kısa sürede tamamlayacak.

Batman'daki kentsel dönüşüm Vali Ahmet Deniz’e anlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolat, Vali Ahmet Deniz’i ziyaretinde Batman'daki kentsel dönüşümü ele aldı.

Batman'da 2 yeni hastane inşa edilecek!

Batman’ın Sason ve Gercüş ilçelerindeki devlet hastanelerinin ihtiyacı karşılayamadığını söyleyen Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. M. Hakan Pamukçu, yeni 2 hastanenin yapılacağı bilgisini verdi.

Isparta'daki enerji tesisi imar planına işlendi!

İsparta Belediyesinin çöp deponi alanındaki atıklardan enerji üretim tesisi kurulması için gerekli olan imar düzenlemesi İl Genel Meclisinde görüşüldü.

Isparta'da 5 bin kişilik yurt inşaatı durduruldu mu?

İl Genel Meclisinde konuşan MHP Grup sözcüsü Kerem Araz, Isparta'da Özel İdare arazisi üzerine yapılan 5 bin kişilik yurt inşaatının durduğunu söyledi.

Batman'da inşaat işçileri 1 Mayıs'ı çalışarak geçirdi!

Genel-İş Sendikası tarafından Batman 16 Mayıs Şehir Stadyumu yanındaki alanda 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlama programı düzenledi. Kutlama alanının hemen yanında inşaatta çalışan işçiler, işçi bayramını çalışarak geçirdi.

Batman Mardin arası yol mesafesi yarı yarıya düşürülecek!

Ulaştırma Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ‘yeşil ışık’ yaktığını belirten Batman AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi: “Yeni yol, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nü canlandıracak. Sason-Muş yol projesinin de takipçisiyiz” dedi.

Batman Genel Meclisinde imar planı kabul edildi mi Haberi

Batman Genel Meclisinde imar planı kabul edildi mi

İl Özel İdaresi’nin talebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Batman-Hasankeyf yolu çıkışı üzerindeki imar planı, İl Genel Meclisi’nin gündemine geldi. İmar Komisyonu üyeleri Veysi Altılgan ve Mahmut Tileği’nin Meclis’e sunduğu proje, 15 oyla reddedildi. Batman’ın Hasankeyf yolu çıkışı Akça, Binatlı ve Erköklü köylerinin sınırlarını kaplayan yeni imar planı HDP’li İl Genel Meclis üyelerin oyuyla Meclis’ten geçmedi. Meclise üyelerinin ‘hayır’ oyuna anlam veremediğini belirten İl Özel İdare Sekreteri Abdulkadir Özer: “Bu projenin hazırlanması için Çevre Şehircilik Bakanlığına başvurduk. Projenin bitmesiyle birlikte yaklaşık 4 ay önce İl Genel Meclisine sunduk. Dört aydır tartışılıyor. Bu proje Batman’a nefes aldıracaktı. Bununla birlikte Akça, Erköklü ve Binatlı köyleri arazileri müşterek ortaklar olduğu için istimlak sorunu da çözülecekti. Batman-Hasankeyf yolu istimlâk edilemiyor. Bunun için yol da...