25 / 04 / 2024

Batman imar alanı

Batman imar alanı

Jeolojik ve jeofizik sahasını incelemek amacıyla Batman’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası heyeti Belediye Eş Başkanları Dr. Demir, Songül Korkmaz ve Belediye Başkan yardımcısı Şehriban Aydın ile görüştü.

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı'dan imar alanı açıklaması!

Ayvalık'ta CHP'li bazı belediye meclis üyelerinin parti binalarında kilitlenerek baskı gördüğü iddialarıyla ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

Batman'da kiralık ve satılık ev fiyatları uçtu!

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, şehirde ev fiyatlarının 700 bin-1.2 milyon TL arasında olduğunu, kiraların ise astronomik rakamlara ulaştığını belirtti. Şahin, Batman kadar yeni imar alanı yarattıklarını dile getirdi ve OSB yatırımlarına ilişkin de konuştu.

Antalya'da zemin etüt çalışmaları yetersiz mi?

Deprem kuşağında bulunan Antalya’da yapılaşma sürekli devam ettiği halde 2002’den bu yana bir etüt raporu hazırlanmadığını kaydeden Antalya Kent Konseyi Başkan Vekili Jeoloji Mühendisi Tunç Tarımcı, “Jeoloji çalışmaları yeniden yapılarak tüm kentin imar alanını güncellenmelidir” dedi. 

Batman'daki imar alanları inşaat firmalarının dikkatini çekiyor!

Batman'da yeni imar alanında altyapı ve yol çalışmalarının ardından konut projeleri için düğmeye basılacak. Ayrıca Batman’ın yeni imar alanı olan Batman-Hasankeyf yol güzergahındaki Akça (Tilmiz) - Binatlı (Bileyder) köyleri çevresinde yeni yapıların da temeli atılıyor.

İmar alanında özel mahkemeler kurulacak!

Adalet hizmetlerinde bu yıl içinde yapılanlar ve yargı paketleri kapsamında çıkarılan kanunlar kapsamında, ihtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda özel mahkemeler kurulacağı açıklandı.

Batman-Hasankeyf karayolu güzergahına 10 katlı konut siteleri geliyor!

Batman-Hasankeyf karayolu güzergahındaki yeni imar alanına 10 katlı konut siteleri inşa edilecek. 4 bloktan meydana gelecek 10 katlı bir konut sitesinin temelinin önümüzdeki günlerde atılacağı söyleniyor.

İmar planında değişiklik olursa değer farkı kamuya geçecek!

Yeni inşaatlarda kat sayısını sınırlayan, imar alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Parsel bazlı imar değişikliğinde bir değer artışı olursa, arazinin değer farkı kamuya aktarılacak...

İmarda devrim gibi düzenleme!

AK Parti imar alanında devrim niteliğinde değişiklikleri içeren teklifi Meclis’e sundu. Tekliften sahilde yaşayan vatandaşlara da müjde çıktı...

Hasankeyf'te 3800 dönümlük alanda tapular verildi!

Batman’ın yeni imar alanı olacak Batman-Hasankeyf karayolu güzergahında bulunan 3820 dönümlük alanın tapuları hak sahiplerine teslim edildi.

Batman'ın yeni imar planları iptal edildi!

Batman'da Körük ve Tilmerç Köyleri'ndeki 780 hektarlık alan için hazırlanan imar planı iptal edildi. Alan için yeni planın hazırlanması bekleniyor.

Bursa Göktepe'de tapu dağıtımı yapıldı!

Orhaneli Belediyesi tarafından, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurum ve kuruluşların katkılarıyla Göktepe Mahallesi’nde oluşturulan imar alanı içerisinde tanzim edilen arsaların ve inşa edilen hobi evlerinin tapularını dağıttı.

Batman imar alanı Haberi

Batman imar alanı

Jeolojik ve jeofizik saha alanını incelemek için Batman’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası heyeti, belediyenin yapmayı planladığı imar alanlarıyla ilgili Belediye Eş Başkanları Dr. Demir, Songül Korkmaz ve Belediye Başkan yardımcısı Şehriban Aydın ile görüşmelerde bulundu. 

Batman Çağdaş Gazetesi'nden Altan Ayaz'ın haberine göre; Eş Başkanlar Dr. Demir ve Korkmaz ile bir süre görüşen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası heyeti daha sonra Batman’da yapılması planlanan imar ile ilgili jeolojik ve jeofizik araştırması için saha alanını inceledi.