19 / 04 / 2024

bayındırlık yapı sınıfları

bayındırlık yapı sınıfları

Bayındırlık yapı sınıflarında, bazı yapıların dahil olduğu sınıf veya grup yıllara göre değişiklik gösterebiliyor. İşte 2016 yılının Bayındırlık yapı sınıfları ve grupları..

Yapı sınıfları 2013!

Kaç çeşit yapı sınıfı bulunuyor? Yapı sınıfları 2013 nelerdir, diye soruyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Bayındırlık birim fiyatları 2013!

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından her yıl ilan edilen Mimarlık hizmetlerine esas olan Bayındırlık birim fiyatları 2013 için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bahattin Aydın ve Sefa Çapraz ortaklığında kuruldu.

Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Dünyadaki en değerli beş şirketten biri olan Amazon, 2017 yılında 2'nci genel müdürlük kampüsü için yer arayışında olduğunu duyurdu. Uzun süren değerlendirmeler ardından kampüs için Washington seçildi. Peki Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Hareket Proje, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün tabliyelerini taşımaya devam ediyor!

Tamamlandığında dünyanın orta açıklığı en uzun asma köprüsü unvanının sahibi olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün  50 adet Boeing 747 ağırlığındaki tabliyelerin yükleme ve tahliye işlemleri önümüzdeki günlerde yapılacak. 

Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üstlendiğini duyurdu. Karaismailoğlu, "Projede şu an fiziki gerçekleşme yaklaşık yüzde 47'ler seviyesinde" dedi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmaları devam ediyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmalarının iş programına uygun devam ettiğini bildirdi.

Çanakkale Köprüsü'nün destek yapılarının imalatına başlandı!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün destek yapılarının imalatına başlandı.

İmar barışında yapı sınıfları değişti mi?

İmar barışında yeni düzenleme yapıldı. Peki, yeni düzenleme ile imar barışında yapı sınıfları değişti mi?

İşte TAV'ın yeni ortaklık yapısı!

TAV Havalimanları Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yeni ortaklık yapısını açıkladı. İşte TAV'ın yeni ortaklık yapısı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyeti meclis gündeminde!

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyetlerine ilişkin olarak soru önergesi hazırladı. Okutan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Bergama Yeni Kestel Köprüsü'nün inşaatı başladı!

Bergama Belediyesi'nin projelendirdiği Kestel Köprüsü’nün yapımına, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Üst Yapı Şube Müdürlüğü’nce başlanıldı.

Kıbrıs Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası yapılıyor!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ercan Havalimanı ile ilgili uzun süredir bir olumsuzluğun kamuoyunu meşgul etmediğini belirterek, “Yeni terminal binası yapılıyor” dedi.

Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Kanal İstanbul'un ve Çanakkale Köprüsü'nün de ihalesi yapılacak'' dedi.

Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücretinde indirim yapılacak!

Osmangazi Köprüsü’nün, 35 dolar + KDV olan geçiş ücretinin düşürülmesi için yapılan hesaplamalar büyük ölçüde tamamlandı. Osmangazi Köprüsü’nün otomobiller için öngörülen 121 TL’lik geçiş ücreti 90 TL'ye indirilecek.

bayındırlık yapı sınıfları Haberi

bayındırlık yapı sınıfları

Bayındırlık yapı sınıfları 2016!

Bayındırlık yapı sınıflarında, bazı yapıların dahil olduğu sınıf veya grup yıllara göre değişiklik gösterebiliyor.


2016 yılı yapı sınıf ve grubuna ait bilgiler Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 2016 yılında yayımlanan tebliğte şu şekilde sıralanıyor:


I. SINIF YAPILAR                                                                                                             

A GRUBU YAPILAR

. 3 metre yüksekliğe kadar kâgir veya betonarme ihata duvarı

. Basit kümes ve basit tarım yapıları

. Plastik örtülü seralar

. Mevcut yapılar arası bağlantı-geçiş yapıları

. Baraka veya geçici...