bayrampaşa sanayi dönüşümü Haberi
Bayrampaşa sanayi alanındaki yıkım çalışmalarında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentsel dönüşümü engellemek isteyenlere karşı vatandaşa uyarıda bulundu...
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2025 tarihli Resmi Gazete'de Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm projesi için ihale tarihini duyurdu.
İBB Meclisinde Bayrampaşa'daki kentsel dönüşüm projesi için soru önergesi verildi. AK Parti'li Meclis Üyesi Ali Cengiz Yılmaz, "AK Parti'nin 3 yılda 2 bin 500 konut yaptığı yerde 6 yıldır metruk alandaki yıkım sürecini bitiremediniz" dedi.
Bayrampaşa'da İsmetpaşa Mahallesi sakinleri yaklaşık 5 senedir devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istiyor.
İBB Meclisi tarafından Bayrampaşa'da yapılacak hak temelli, yerinde dönüşüm için oy birliği ile onay verildi. İşte ayrıntılar...
Beklenen büyük İstanbul depremine karşı Bayrampaşa’nın dirençli ve güvenli bir ilçe haline getirilmesi için yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ederken, ilçede hak temelli yerinde dönüşüm de başlıyor.
İstanbul Sanayi Odası (İSO),Başkanı Erdal Bahçıvan yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’un sorunları arasında ‘trafik yoğunluğunun’ ilk sıralarda yer aldığına değinerek, 'kentsel' benzeri bir 'sanayi dönüşümü'ne ihtiyaç olduğunu söyledi.
Yerel seçimler yaklaşırken adaylar da yeni projelerini peş peşe açıklıyor. AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu projeleri kapsamında kentsel dönüşüm projesi vererek, ilçede dönüşüm çalışmalarının 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.
Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.
Akiş GYO'nun Londra ve Beykoz olacak şekilde tipik iki kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, projeler ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Aydın’ın Nazilli ilçesinde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak ilk kazmanın Karaçay bölgesine atılacağını söyledi.
İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada dönüşümün sadece depreme değil, kasırga ve sellere de dayanıklı yürütülmesi gerektiğini söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Sınırları içerisinde kalan Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki 9 binanın yıkımı için start verdi.
Redra Metal Elektronik Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Muhammed Burak Zıvalı tarafından kuruldu.