29 / 03 / 2024

belediye kanunu 2013

belediye kanunu 2013

Hizmetlerin süreç ve sonuçlarını mevzuata, önceden belirlenmiş amaç ve hedeflere, performans ölçütlerine ve kalite standartlarına göre tarafsız olarak analiz etmek için yapılan belediyelerin denetimi nasıl yapılır?

Belediye Kanunu!

13 Temmuz 2005 tarihinde 25874 sayısı ile Resmi Gazetede yayımlanan 5393 Kanun No'lu Belediye Kanunu için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:54!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:54 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırsal mahalleler hangi vergilerden muaf?

Kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerler, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca bazı vergilerden muaf olacak, bazılarını ise indirimli şekilde ödeyecebilecekler.

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:53!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:53 bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:52!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:52, 30991 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bolu Belediye Meclisi Şubat ayı gündeminde imar var!

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereği, Bolu Belediye Meclisinin 2019 Yılı Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşulacak.

Avanos Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Avanos Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince toplandı. Toplantıda imar konuşuldu.

Belediye gelirlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi!

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Kanun teklifi kapsamında tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, emlak vergisi ile Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresi sekiz yıla çıkar

Kadir Albayrak imar kanunu çalıştayına katıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen imar kanunu çalıştayına katıldı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nde imar konuşuldu!

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince 2017 yılı şubat ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Süleymanpaşa Belediye Meclisi Şubat 2017 Meclis Gündeminde yer alan 11 madde şöyle:

Arsuz Belediye Meclisi'nde 7 madde görüşülecek!

Arsuz Belediye Meclisi gündeminde mevcut bulunan aşağıda yazılı maddeleri görüşmek üzere 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20.maddesi gereğince Arsuz Belediyesi Hizmet Binası’ndaki Toplantı Salonu’nda toplanacaktır.

Avanos Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı gerçekleşti!

Avanos Belediye Meclisi, aşağıda bulunan gündem maddelerini görüşmek üzere, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince “Olağan” toplandı.

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No: 48!

48 Seri Nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği hükümleri gereğince Yatırım Teşvik Belgesi ile inşa edilecek binalar bazı koşullarda imar harçlarından muaf olacak.

belediye kanunu 2013 Haberi

belediye kanunu 2013

Belediyelerin denetimi nasıl yapılır?

Belediyelerin denetim amacı; faaliyet ve işlemlerde hataların önlenmesine yardımcı olmak, çalışanların ve belediye teşkilâtının gelişmesine, yönetim ve kontrol sistemlerinin geçerli, güvenilir ve tutarlı duruma gelmesine rehberlik etmek amacıyla; hizmetlerin süreç ve sonuçlarını mevzuata,önceden belirlenmiş amaç ve hedeflere, performans ölçütlerine ve kalite standartlarına göre tarafsız olarak analiz etmek, karşılaştırmak ve ölçmek; kanıtlara dayalı olarak değerlendirmek, elde edilen sonuçları rapor hâline getirerek ilgililere duyurmak olarak ifade ediliyor.


Belediyelerde iç ve dış denetim yapılır. Denetim, iş ve işlemlerin hukuka uygunluk, malî ve performans denetimini kapsıyor. İç ve dış denetim 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre yapılıyor.


Ayrıca, belediyenin malî işlemler dışında kalan diğer idarî işlemleri, hukuka uygunluk ve idarenin bütünlüğü açısından İçişleri Bakanlığı tarafından da denetleniyor. Belediyelere...