25 / 04 / 2024

Belediyelerde Yönetişim nedir

Belediyelerde Yönetişim nedir

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bahçeşehir Üniversitesi, Hükümet Liderlik Okulu Yerel Yönetimler Akademisi programı çerçevesinde öğrencilerle bir araya geldi. Mustafa Demir, ‘Belediyelerde Yönetişim’ konusunda bir sunum yaptı.

İstanbul ilçelerinin belediye yönetişim karnesi 5.6’ya kadar yükseldi...

Argüden Yönetişim Akademisi’nin, yerel yönetimlerde yönetişim kalitesini yükseltmek üzere hazırladığı “Belediye Yönetişim Karnesi” sonuçları kapsamında 2018 senesindeki ilk çalışmadaki 5.0 ortalama, 2023 senesinde 5.6’ya kadar yükseldiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Toplu yaşam alanlarındaki düzeni sağlamak amacıyla bazı kuralların olması gerekiyor. Bu kapsamda planların belirlenmesi için yönetim planına ihtiyaç duyulur. Peki, Site yönetim planı nedir, neleri kapsar? İşte detaylar...

Hepsiburada'dan rekor sürdürebilirlik! İşte o açıklama!

Hepsiburada, son yayımladığı sürdürebilirlik raporunda e-ticaret sektöründe yenilikçi ve üretken prensipli yönetişim çalışmalarını ortaya koydu.  Hesap verilebilirlik prensiplerine de odaklanan çalışmaları içeren bu rapor, "Sürdürülebilir Yarınlar Burada Başlar" sloganıyla paylaşıldı.

Kira tespit davası 5 yıl kuralı nedir?

Son zamanlarda mahkemeler kiracılar ve ev sahipleri ile dolmaya başladı. Konut fiyatlarındaki artışın ardından kira tespit ve kiracı tahliye davalarında yoğunluk yaşanıyor. Peki, kira tespit davalarında 5 yıl kuralı nedir? İşte tüm merak edilenler...

Halk GYO Sürdürülebilirlik Komitesi üyelerini seçti!

Halk GYO tarafından, şirketin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim alanlarındaki sürdürülebilirlik stratejisi, politikası ve hedeflerinin belirlenmesi ile uygulamaların yürütülmesi, izlenmesi ve denetlenmesi için Sürdürülebilirlik Komitesi'nin kurulmasına karar verildi. Şirket, komite üyelerini se

Akiş GYO'nun kurumsal sürdürebilirlik politikası kabul edildi!

Akiş GYO, gerekli politikaların oluşturulması, ilgili politikaların uygulanması ve takibi için Kurumsal Yönetişim Komitesi'nin görevlendirilmesine; ek olarak ilişikteki "Kurumsal Sürdürülebilirlik Politikası"nın kabulüne, faaliyet raporunda yer verilmesine karar verdi. 

Sinpaş Sefaköy iletişim!

Sinpaş Sefaköy iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilecek proje  Sefaköy ilçesinde, E5 Otoyolu'nun yanında yükselecek.

Zer Mecidiyeköy iletişim!

Zer Mecidiyeköy iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Ön satışları başlayan proje Ceylan İnşaat tarafından Mecidiyeköy’de hayata geçiriliyor. 

NEF Çekmeköy iletişim!

NEF Çekmeköy iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Nef Ormantepe 1.2 milyar TL yatırım bedeliyle hayata geçiriliyor. 

Ekizler İnşaat Portekiz Kurtköy iletişim!

Ekizler İnşaat Portekiz Kurtköy iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. 112 daire ve 13 ticari alandan meydana gelen projede 2+1 ve 3+1 şeklinde daire tipleri sunuluyor.

Kadıköy Merdivenköy iletişim!

Kadıköy Merdivenköy iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Toplamda 500 daireden oluşacak projede konut ve ticaret alanları bulunuyor.

Nef Çekmeköy foldhome konsepti nedir?

Foldhome konseptte dizayn edilen Nef Çekmeköy projesinde ön talepler toplanıyor. Peki Nef Çekmeköy foldhome konsepti nedir?

Niğde Büyükkışlakçı köyü yerleşim alanı TBMM gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Soylu'ya Niğde'nin Çamardı ilçesi Büyükkışlakçı köyü yerleşim alanının genişletilip genişletilmeyeceğini sordu..

Belediyelerde Yönetişim nedir Haberi

Belediyelerde Yönetişim nedir

Bahçeşehir Üniversitesi, Hükümet Liderlik Okulu Yerel Yönetimler Akademisi programı çerçevesinde öğrencilerle bir araya geldi.


Akademinin 3. Hafta programına katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘Belediyelerde Yönetişim’ konusunda bir sunum yaptı.


Bahadır Sungur’un moderatörlüğünü yaptığı programda öğleden önceki oturuma katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 10 yıldır başkanlığını yaptığı Fatih Belediyesi’ndeki yönetim ve yönetişim işleyişi hakkında bilgi verdi.


Demir, konuşmasına görseller eşliğinde yönetimin evrelerinden başlayarak yönetim ve yönetişimin günümüze kadar değişerek ve gelişerek gelişi hakkında bilgi vererek başladı.


Başkan Demir, yönetimin, 1880- 1930 yılları arasına klasik dönem, 1930- 1950 yılları arasına neoklasik dönem 1950 yılından günümüze kadar olan dönemine ise modern ve postmodern olarak yönetim dönemi olduğunu belirterek başladı.


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yönetimin bilimsel bir kavram olduğunu ve 5 bin 500 yıllık bir...