26 / 04 / 2024

belediyelerin toki borcu

belediyelerin toki borcu

Belediyelerin TOKİ tarafından sağlanan konut, iş yeri veya arsa satışlarının masaya yatırıldığı Sayıştay tarafından hazırlanan rapora göre kuruma taksitler zamanında ödenmemiş.

Dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye 59 milyar TL borcu var!

CHP Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye olan 59 milyar liralık taksitli konut borcu olduğunu açıkladı. 

TOKİ borcu toplu ödenir mi?

TOKİ kura çekilişleri gündemde iken vatandaşlar pek çok sorular gündeme gelmektedir. Kurada adı çıkan kişiler, “TOKİ borcu toplu ödenir mi?” sorusunun yanıtını aramaktadır. İşte detaylar!

Borcu bitmemiş TOKİ kiraya verilir mi?

TOKİ sosyal konut projeleri Türkiye’nin gündeminde yer alan konulardan biridir. Peki kura çekilişinde konut çıkan kişiler taksitler bitmeden evi kiraya verebilir mi, Borcu bitmemiş TOKİ kiraya verilir mi? İşte detaylar!

TOKİ evleri borcu bitmeden kiraya verilir mi?

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temelleri geçtiğimiz gün atıldı. Sosyal konutlara başvuru yapanlar, bu evlere dair bazı araştırmalar yapıyor. Araştırmalarda “TOKİ evleri borcu bitmeden kiraya verilir mi?” sorusu da yanıt bekleyenler arasında bulunuyor.

Kredi kartı borcu olup da kara listeye girenlere TOKİ'den indirimli ev haberi!

TOKİ, Türkiye'nin dört bir yanında ucuz finansman modeliyle alt ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmak için çalışmalarını hız kemeden sürdürecek. Peki TOKİ'den ev almak isteyip de kredi kartı borcu olanlar nasıl ev alacak? İşte detaylar..

Belediyelerin TOKİ'ye 111.1 milyon TL borcu var iddiası!

Belediyelerin TOKİ tarafından sağlanan konut, iş yeri veya arsa satışlarının masaya yatırıldığı Sayıştay tarafından hazırlanan rapora göre kuruma taksitler zamanında ödenmemiş.

TOKİ borcu bitene kadar tapu alınır mı?

TOKİ'ye başvuru yapacak vatandaşların en çok sordukları soruların başında "Borç bitene kadar TOKİ’den tapu alınır mı?" sorusu geliyor.  İşte yanıtı...

Borcu olan emekli TOKİ'ye başvuru yapabilir mi?

Ev hayali kuran emeklinin bu hayalini gerçekleştirmek için başlattığı kampanyaya adeta talep yağan TOKİ, emekliyi 116 bin 400 TL'ye ev sahibi yapacak. Peki TOKİ emekli başvuru şartları neler? Borcu olan emekli TOKİ'ye başvuru yapabilir mi? Hangi belgeler isteniyor? İşte yanıtı...

TOKİ borcu erken ödeme kampanyası 2017!

TOKİ borcunu erken ödeme kampanyası 29 Eylül'e kadar devam ediyor. TOKİ'den ev alıp, borcunu erken kapatmak isteyenlere yüzde 20 indirim avantajı sunuluyor...

Vergi borcu yapılandırmalarında son 10 gün!

Emlak vergisinden, ilan reklam vergisine, su borcundan çevre temizlik vergisine kadar Belediyelerin her türlü alacaklarına bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı silinerek, yeniden yapılandırılan borcu, taksitle ödeme imkanı 25 Kasım 2016 tarihinde sona eriyor.

Taner Yıldız: Resmi daireler ve belediyelerin 1.6 milyar TL elektrik borcu var!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Kamu kurum ve kuruluşlarının devlete elektrik borcu var mıdır? diye sordu. Enerji Bakanı Taner Yıldız, resmi daireler ve belediyelerin toplam 1.6 milyar TL elektrik borcu olduğunu açıkladı.

Toki Ispartakule evleri projelerini hangi firmalar hayata geçiriyor?

Toki Ispartakule evlerini hangi firmalar inşa ediyor? Toki Ispartakule projelerinde son durum ne? Ispartakule bölgesindeki Toki evleri hangileri? Toki Ispartakule projelerini hangi firmalar hayata geçiriyor? İşte tüm bu sorulara cevap veren haberimiz...

Halkalı Toki konut projeleri ne durumda?

Halkalı Toki toplu konut projeleri hangi seviyede? Toki'nin İstanbul Halkalı'daki toplu konut ve diğer projelerini hangi firmalar hayata geçiriyor? Halkalı Toki konut projeleri ne durumda? İşte Halkalı Toki konutları hakkında güncel detaylar...

belediyelerin toki borcu Haberi

belediyelerin toki borcu

Sayıştay, belediyelerin TOKİ tarafından sağlanan konut, iş yeri veya arsa satışını kapsayan protokolleri dikkate almayıp taksitlerini zamanında ödemediği, kurumun da bunların takibini yapmadığını ifade etti. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; TOKİ'ye olan taksitlerini zamanında ödemeyen belediyelerin toplam borcu, 111 milyon 89 bin 985 TL olarak açıklandı. Sayıştay'ın TOKİ raporuna göre TOKİ'ye borcu bulunan belediyeler şu şekilde belirtildi:

VADELERİ ÇOKTAN GEÇMİŞ

Ağrı Belediyesi: 24 adet vadesi geçmiş taksit borcu bulunuyor.

Amasya Ziyaret Belediye Başkanlığı (AKP):  Belediyenin toplamda 26 adet vadesi geçmiş taksit borcu bulunuyor.

Konya Beyşehir Belediyesi (AKP): 8 adet vadesi geçmiş taksit borcu bulunuyor.

Trabzon Ortahisar Belediyesi: Belediyenin 35 adet vadesi geçmiş taksit borcu bulunuyor.

Hatay Payas Belediyesi: Belediyenin 14 adet vadesi geçmiş taksit borcu bulunuyor.

ESENLER BELEDİYESİ LİSTEDE

İstanbul Fatih Belediyesi:...