20 / 04 / 2024

Belediyeye hangi vergiler ödenir

Belediyeye hangi vergiler ödenir

Devlete belediye aracılığı ile bazı vergiler ödeniyor. Vergiler, belli dönemlerde ve belli vergi oranları ile mükellefleri tarafından ödeniyor. Peki belediyeye hangi vergiler ödenir? İşte belediye vergileri...

Gelir İdaresi Başkanlığı vergi takvimini yayımladı! İşte Emlak vergisinin 2.taksiti ödeme günü!

Gelir İdaresi Başkanlığı kasım ayında ödenecek vergiler listesini yayımandı. Peki, kasım ayında hangi vergiler ödenecek? İşte 2023 Vergi Takvimi...

Borç yapılandırmada hangi borçlar silinecek? Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte madde madde tüm ayrıntılar...

Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı, otoyol cezaları ve belediyelere olan borçlara ilişkin önemli maddelerin yer aldığı borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Borç yapılandırma düzenlemesine göre hangi borçların silineceği ise merak konusu oldu.

Nisan'da hangi vergiler ödenecek? Nisan ayı vergi takvimi 2022!

Hangi ayda hangi vergilerin ödenmesi gerektiği GİB tarafından yayınlanıyor. Peki, Nisan'da hangi vergiler ödenecek? İşte Nisan ayı vergi takvimi 2022...

Hangi vergiler için matrah ve vergi artırımı yapılabilir?

Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını kapsayan Kanun 9 Haziran'da Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. Peki kanun kapsamında neler yer alıyor? İşte ayrıntılar...

Gelir ve kurumlar vergisindeki indirim hangi vergiler için geçerli?

Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine sağlanan yüzde 5 vergi indiriminden kimler yararlanabiliyor? Bu indirim emlak vergisi, değerli konut vergisi gibi vergiler için de geçerli mi?

2020'de hangi vergiler başladı?

Türkiye, yeni yılla birlikte üç yeni vergiyle tanıştı. Ayrıca, pasaport ve ehliyet harcı, trafik cezaları, yurt dışından getirilen cep telefonları için ödenen ücretler 2020'de yüzde 22.58 oranında arttı...

Vergi takvimi Aralık 2018!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2018 Aralık dönemine ait vergileri yayınladı. Peki, bu ay hangi vergiler ödenecek? Aralık ayında ödenecek gayrimenkul vergisi var mı?

Vergi takvimi Nisan 2018!

Nisan 2018 dönemine ait vergi takvimi GİB tarafından yayınlandı. Peki, bu ay hangi vergiler ödenecek? İşte vergi takvimi Nisan 2018..

2017 çevre temizlik vergisi işyerleri için ne kadar?

Belediyeye ödenen vergiler arasında işyeri çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Peki, 2017 çevre temizlik vergisi işyerleri için ne kadar?

Vergi takvimi Nisan 2017!

Gelir İdaresi Başkanlığı her ay hangi vergilerin ödenmesi gerektiğini, vergi takvimi ile duyuruyor. Peki, bu ay hangi vergiler ödenecek? İşte vergi takvimi Nisan 2017..

Emlak vergisi ikinci taksiti 2017!

Her sene belediyeye ödenen vergiler arasında emlak vergisi bulunuyor. Bu vergi iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi ikinci taksiti 2017 ne zaman?

Vergi takvimi Şubat 2017!

Gelir İdaresi Başkanlığı, her ay, hangi vergilerin ödenmesi gerektiğini açıklıyor. Peki, Şubat 2017'de hangi vergiler ödenecek? İşte Şubat ayı vergileri..

Nisan ayında hangi vergiler var?

Vergi mükellefleri için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her ay hangi vergilerin ödenmesi gerektiği, ilk tarih ile son tarihin hangi günler olduğu vergi takviminde açıklanıyor. Peki, 2016 Nisan ayında hangi vergiler var?

Belediyeye hangi vergiler ödenir Haberi

Belediyeye hangi vergiler ödenir

Belediyeye hangi vergiler ödenir?

Devlete belediye aracılığı ile bazı vergiler ödeniyor. Belediyeye ödenen vergiler, Belediye Gelirleri Kanunuda açıklanıyor. Kanun gereğince belediyeye ödenen vergi ve harçlar arasında ilan ve reklam vergisi, eğlence vergisi, haberleşme vergisi, elektrik ve havagazı tüketim vergisi, yangın sigortası vergisi, çevre temizlik vergisi ve emlak vergisi bulunuyor


Vergiler, belli dönemlerde ve belli vergi oranları ile mükellefleri tarafından ödeniyor. Örneğin, emlak vergisini 1319 sayılı kanun gereğince vergi mükellefi olan taşınmaz mal sahipleri ödüyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin ilk taksiti Mayıs 31'e kadar ödenirken; ikinci taksitlet ise Kasım ayında ödeniyor.


Belediye vergileri:

1. İlan ve Reklam Vergisi

Konu: 

Madde 12 – Belediye sınırları ile mücavir alanları içinde yapılan her türlü ilan ve reklam, İlan ve Reklam Vergisine tabidir. 


Mükellef ve sorumlu: 

Madde 13 –...