19 / 04 / 2024

Bengi Hışır 2016 beklentileri

Bengi Hışır 2016 beklentileri

Bu yılı seçimlerle geçiren gayrimenkul sektörü yeni yıla odaklandı. Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır, 2016’da sektörün yüzde 12 büyüyeceğini söyledi.

Öğretmen ve aşçı maaşları arasındaki fark gözlerinizi açacak!

Bir Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki (YİBO) maaş uçurumu, Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı öğretmen Levent Kuruoğlu tarafından gündeme getirildi. Yapılan açıklamaya göre, aynı okulda çalışan aşçı 27 bin TL maaş alırken öğretmenler ise sadece 18 bin TL maaşla yetinmek zorunda

Penna Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Penna Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Zeki Hışır tarafından kuruldu.

Euro bölgesinden gelen haber euroyu kötü vurdu! Euro hırçın dalgalanıyor 

Euro bölgesinde  enflasyon eylülde yüzde 9,1’den yüzde 10’a yükselerek rekor tazeledi. Bu gelişmenin ardından euro kurunda hırçın dalgalanma görülüyor. Euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru...

Binlerce lira ödemişlerdi Bodrum’da yüzlerce turist sokakta kaldı

Bodrum’da 4 yıldızlı Middle Town ve Palmet Bodrum otellerine ÇED raporu olmadığı gerekçesiyle, mühür vuruldu. 300 turist 43 derece sıcağın altında bavullarıyla saatlerce otellerin önünde bekledi. Türk, Rus, Ukrayna ve Danimarkalı turistlerin olduğu grup ile otel yöneticileri arasında sert tartışmala

Doları hırçınlaştıran son dakika gelişmesi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Dolar, Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra yükselmeye devam ediyor.

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baygün Bayburt Güneş Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Aziz Can Dağ, Hasan Saka, Möhör Aktaş ve Songül Kaya ortaklığında kuruldu.

İBB'den Süleymaniye inşaatı yanıtı: Bina kaçak, mühür yasadışı öyle mi?

İstanbul Süleymaniye'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle inşaatı mühürlenmiş olan İlim Yayma Vakfı'nın 'Mühürleme hukuka aykırı' açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. İşte İBB'nin verdiği o yanıt...

Hür As Yapı Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Hür As Yapı Taahhüt Limited  Şirketi Maltepe’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Hürrem Arslan tarafından kuruldu.

İstanbul'da vakıf üniversitesinin inşaatı durduruldu!

İstanbul'da Arnavutköy’de açılması hedeflenen  vakıf üniversitesinin kampüs inşaatına mühür vuruldu. Mahkeme kararı ile verilen ruhsatlar iptal edildi. 

Ev sahiplerine müjde! Denetim yapılmayacak!

Ev sahiplerine yönelik matrah yasa teklifine göre; matrah alt sınırı 2016 yılı için 9 bin 400 lira, 2017 yılı için 9 bin 960 lira, 2018 yılı için 10 bin 580, 2019 yılı için 11 bin 240 lira ve 2020 yılı için de 12 bin 740 TL'den düşük olmayacak. 

Yıkım kararı verilen Aspendos Arena'da son durum ne?

Anadolu Ateşi'nin gösterilerini gerçekleştirdiği Antalya Serik'teki 5 bin kişilik 'Aspendos Arena'nın yıkım kararına ve belediyenin mühür işlemine ilişkin yapılan itiraz onaylanmadı. 

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Sama Yıldızı Holiday Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sama Yıldızı Holiday Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 350 bin TL sermaye bedeli ile Basel A.H.R.B ve Waeel Alhossaını ortaklığında kuruldu.

Bengi Hışır 2016 beklentileri Haberi

Bengi Hışır 2016 beklentileri

Bu yılı seçimlerle geçiren gayrimenkul sektörü yeni yıla odaklandı. Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır, 2016’da sektörün yüzde 12 büyüyeceğini söyledi.


Seçimlerle dolu bir yılı geride bırakan gayrimenkul sektörü yeni yıla yeni hedeflerle girmeye hazırlanıyor. Bu yılın Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı ayına göre satışların yüzde 11.25 arttığı konut sektöründe yeni yıla ilişkin olumlu beklentiler de arttı. 11 ayda Türkiye genelinde 1 milyon 146 bin konutun satıldığına dikkat çeken Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır “Satılan konutların 394 bin 105’i ipotekli, 752 bin 616’sı ise diğer satış yöntemiyle el değiştirdi. Faizlerin yüksek olduğu dönemlerde inşaat firmaları kendi finansman modellerini devreye koyarak satışları artırdı. Bu yılı en az 1 milyon 300 bin konut satışıyla...