19 / 04 / 2024

Bergama alan yönetimi nasıl olacak

Bergama alan yönetimi nasıl olacak

22 Haziran'da Katar'ın başkenti Doha'da yapılan UNESCO Dünya Miras Komite Toplantısı'nda dünyanın 999'uncu, Türkiye'nin ise 13'üncü mirası olarak tescil edilen Bergama, Alan Yönetimi Planı için çalışmalara başladı.

Profesyonel bina site yönetimi nedir?

Profesyonel bina site yönetimi nedir? İşte Profesyonel Yönetici Kat Mülkiyeti Bilirkişisi Murat Erdoğan'ın Capital'de yer alan site yönetimiyle ilgili o yazısı...

Ali Koç yönetimi Gebze'ye tesis yapabilir! 

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski başkan Aziz Yıldırım yönetimi döneminde aldığı Gebze’deki arazi SİT alanı olduğu için tesis yapamıyordu. Fakat Yıldırım’ın alt yapıyı taşımayı planladığı Gebze’deki araziyle ilgili bir gerçek ortaya çıktı...

STK'lardan 'Alan Yönetimi Yasası' önerisi!

Surizm sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK), mağduriyetlerin önüne geçilmesi için taleplerini dile getirdi. STK'lar doğal sit alanları için 'Alan Yönetimi Yasası' kurulması gerektiğini önerdi.

Proje yönetimi hizmeti alan firmalar kazanıyor!

Proje yönetimi ve danışmanlık hizmeti alan projeler kazandırıyor. Zaman, bütçe ve kalite üçgeninde proje kaynaklarının kontrollü şekilde kullanılmasıyla projelerin öngörülen sürede ve hedeflenen kalitede tamamlanması sağlanıyor.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin çalışma esasları belirlendi!

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ, faaliyet alanı kapsamında her türlü ticari ve finansal faaliyetleri yapabilecek, yerli ve yabancı ortaklıklar kurabilecek, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla çeşitli iş birlikleri gerçekleştirebilecek.

MESBAŞ yönetimi: Toros Gübre arazisini istiyoruz!

Toros Gübre'ye ait 334 dönümlük arazinin Mersin Serbest Bölgesi'ne genişleme alanı olarak tahsisi için yürütülen çalışmalar ile ilgili sessizliğini bozan MESBAŞ yönetimi; "O araziyi istiyoruz!" mesajı verdi.

Doğru site yönetimi için 6 önemli faktör!

Emlakkulisi.com okurları için site yönetimi konusunu ele alan Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez bugünki yazısında doğru site yönetimini değerlendirdi. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

Özak GYO Bulvar 216 sinemasını Akyön Tesis Yönetimi'ne kiraladı!

Özak GYO Ataşehir'de yer alan Bulvar 216'da B09 bağımsız ticari bölümünde bir sinema yatırımı yapılmasına ve mülkiyetinde bulunan bölümün de sinema olarak işletilmek üzere Akyön Tesis Yönetimi A.Ş.'ye kiralanmasına karar verdi.

Toplu yapılarda blok yönetimi nasıl olur?

Toplu yapı kapsamındaki ortak yapı, yer ve tesisler ise bu kapsamda yer alan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan toplu yapı kat malikleri kurulunca yönetilir. Peki, toplu yapılarda blok yönetimi nasıl olur?

4. Proje ve Yapım Yönetimi 3-5 Kasım'da!

4. Proje ve Yapım Yönetimi Kongresi, 3 - 5 Kasım 2016 tarihleri arasında, Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenecek. Kongre, ülkedeki, proje ve yapım yönetimi alanında çalışan tüm araştırmacıları bir araya getirmeyi hedefliyor.

Apartman yönetimi için yapılması gerekenler!

Bir apartmanda ilk apartman yönetimi Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kuruluyor. Peki, bir apartman yönetimi için yapılması gerekenler nelerdir? Apartmana yönetici nasıl seçilir?

Türkiye'deki Forum AVM'ler çevre yönetimi sertifikası alacak!

1 yıllık çalışma ile Türkiye'deki AVM'ler arasında Çevre Yönetimi Sistemi Sertifikası alan tek AVM olan Forum İstanbul AVM, son bir yılda yüzde 8.5 enerji tasarrufu sağladı.

Eyüp Kentsel Sit Alanı Tarihi Merkez Yönetimi Planı’na İtalyan bakışı!

“Eyüp Kentsel Sit Alanı Tarihi Merkez Yönetimi Planı Çalışması” toplantısı Ensar Konağı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer’in yanı sıra İtalyan Prof. Dr. Daniele Pini de katıldı.

Bergama alan yönetimi nasıl olacak Haberi

Bergama alan yönetimi nasıl olacak

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç başkanlığındaki Bergama Belediyesi uzman heyeti İstanbul'da, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı ile toplantı gerçekleştirdi.


ÇEKÜL Vakfı Başkanı Profesör Doktor Metin Sözen ve ÇEKÜL uzman ekibinden Arkeolog - Sanat Tarihçisi Zeynep Biçer, Yüksek Mimar Alp Arısoy, Mimar Erden Güven, Mimar Sinan Polvan, Şehir Plancısı Namık Kemal Döleneken ile Yüksek Mimar Aydan Hacaloğlu'nun katıldığı toplantı, Bergama Belediyesi Alan Yönetimi Birimi Koordinatörü Yaşagül Ekinci'nin, Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası olması yolundaki süreci ve özel proje alanlarını anlatan sunumu ile başladı.


Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Mimar Mehmet Şerit, Emlak ve İstimlak Müdürü Yıldıray Kanat, Mimar Yüksel Altuğ ve Arkeolog Bülent Türkmen'in de hazır bulunduğu toplantıda, imar planında Özel Proje Alanları olarak tanımlanan alanların arkeolojik özellikleri korunarak projelendirilmesi, Selinos...