14 / 12 / 2025

beton zammı düştü

beton zammı düştü

Bazı beton firmalarının yaptığı yüzde 35 zamla birlikte müteahhitlerin beton dökmeme kararı firmalara geri adım attırdı. Fiyatlar, 157 TL'den 140 TL'ye çekildi.

Milyonlarca kişi Ocak 2025 zammını beklerken asgari ücret 10 ayda 12 bin TL’ye düştü!

Bu sene 17 bin 2 Türk Lirası şeklinde belirlenen asgari ücretin alım gücü 10 ayda TÜİK enflasyonuyla 12 bin 164 TL’ye düştü .En düşük emekli aylığının alım gücü de 11 bin 156 Türk Lirası şeklinde oldu.

Çimento ve beton fiyatları düşecek mi?

Son zamanlarda fahiş fiyat artışları ile gündemde olan inşaatın temel malzemelerinden çimento ve beton fiyatları Bakanlık tarafından incelemeye alındı. Peki Çimento fiyatlarında indirim olacak mı? Çimento fiyatları düşecek mi 2022? Çimento fiyatları düştü mü?

Antalya'da bina yıkımı sırasında işçinin üzerine beton blok düştü!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bir apartmanın yıkımında çalışan Hasan Atıcıoğlu (35) üzerine beton blok düşmesi sonucunda yaralandı... 

Antalya'daki tramvay inşaatında 40 tonluk beton blok, vincin üzerine düştü!

Antalya'da tramvay inşaatında 40 tonluk beton blok, vincin üzerine düştü. Kazada yaralanan ya da ölen olmadı...

Batman'da AVM inşaatında beton blok düştü! 2 yaralı!

Batman'da yapımı devam eden alışveriş merkezi inşaatında beton blok düştü. İnşaatta çalışan 2 işçi olay sonucunda yaralandı.

İstanbul ve Bodrum’da lüks konut fiyatları düştü!

Türk lüks konut piyasasında fiyatlar geçen yıl içinde hızla düştü. Lüks konut fiyatları İstanbul'da ortalama yüzde 8.4 gerilerken, Bodrum'daki düşüş yüzde 10'u buldu.

Turizm yatırımları düştü!

Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre, 2014'ün Ocak ayında 38 komple yeni otel yatırım projesi için belge alınmışken bu sayı bu yıl 20'ye düştü.

Gaziantep Şahinbey'de ruhsat başvuruları yüzde 50 düştü!

CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Hurşit Yıldırım,Şahinbey'de konut stoğunun 10 bin civarında olduğunu ve belediyelere yapılan ruhsat başvurularının yüzde 50 düştüğünü belirtti.

Mobilyada fiyatlar düştü, satışlar uçtu!

Mobilyada KDV indirimiyle fiyatların yüzde 10 düştüğünü kaydeden sektör temsilcileri, satışlar ve siparişlerin yüzde 15 ila yüzde 30 arasında arttığını belirtti.

İnşaat malzemeleri sanayi bileşik endeksi düştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, inşaat malzemeleri sanayi bileşik endeksi düştü.

Beyoğlu'ndaki lüks otel odalarının aylığı bin TL'ye düştü!

Yoğun sezonda aylığı 10 bin lirayı aşan Beyoğlu'ndaki lüks otel odaları, kriz nedeniyle bin liraya kadar düştü. 2017'den umutlu olan sektör, en azından yaza kadar 'Öğrenciye, bekara, çalışana' mantığıyla kısa vadeli çözümlere yöneldi.

Bağdat Caddesi'nde kiralar düştü!

Yüksek kiralar yüzünden mağazaların kapandığı Bağdat Caddesi’nde durum değişti. 2 bin 400 m2’lik yer için birkaç ay önce 160 bin dolar olan kira 100 bin dolara düştü. Dolar 3 TL iken 480 bin TL kira isteyen mülk sahibi şimdi 340 bin liraya razı oldu.

İnşaat sektörü güven endeksi Kasım'da düştü!

TÜİK Sektörel Güven Endeksi verilerine göre inşaatta sektörel güven bir ayda yüzde 6.9 azalarak 81.32'den 75.75 değerine düştü.

beton zammı düştü Haberi

beton zammı düştü

Ege Bölgesindeki bazı beton firmalarının yaptığı yüzde 35 zamla birlikte müteahhitlerin beton dökmeme kararı firmalara geri adım attırdı. Fiyatlar, 157 TL'den 140 TL'ye çekildi.


Yeni yıl ile birlikte Ege Bölgesindeki bazı beton firmaları, fiyata yüzde 35'lik bir zam yaptı. Alınan bu karar tepkilere neden olurken, Rekabet Kurulu firmalara Rekabet Kanununu ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 71 milyonluk ceza kesti. Bu cezanın ardından Torbalı ilçesindeki bazı müteahhitlerde beton dökmeme kararı aldı. Bu kararın ardından, sektörden bazı kişilerde protestoya destek çıktı. Öte yandan, bu olaylardan sonra firmalar fiyatları geri çekti. Fiyatlar, 157 TL'den 140 TL'ye düştü. Zam gelmeden önce fiyatların 123 TL olması dikkat çekti. Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun ise alınan kararı değerlendirdi. Olgun, "Fiyatların düşürülmesi sevindirici. Ancak uygulamayı görmemiz...