26 / 04 / 2024

beyaz fil binası nerede

beyaz fil binası nerede

Manisa'da bulunan ve Cumhuriyet döneminin simge yapılarından olan Beyaz Fil binasının tescil kararı kaldırılacaktı. Ancak sürdürülen hukuksal mücadele sonucu karardan vazgeçildi. 

Ziraat GYO İstanbul'daki 7 binasının değerini açıkladı! 

Ziraat GYO, Kadıköy Rıhtım, Maslak, Cağaloğlu, Beyazıt, Aksaray Cerrahpaşa, Bahçekapı Postane ve Mecidiyeköy binalarının değerlerini açıkladı. Peki Ziraat GYO'nun İstanbul'daki 7 binasının değeri ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

Ziraat GYO Beyazıt binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Beyazıt binasının değeri 63 milyon TL olarak belirlendi. Binanın yüzde 18 KDV dahil toplam değeri ise 74 milyon 340 bin TL oldu. 

Arter'in Dolapdere'deki yeni binası 13 Eylül'de açılıyor!

Arter, "Saat Kaç?", "Kelimeler Pek Gereksiz", "Altan Gürman Retrospektif Sergisi", "Beyazımtırak", "Gizli Konferans", "Bir An İçin Durdu" ve "offroad, v.2" sergileriyle Dolapdere'deki yeni binasında sanatseverleri ağırlayacak...

Manisa Beyaz Fil binasının yıkım kararı durduruldu! 

Manisa'da bulunan ve Cumhuriyet döneminin simge yapılarından olan Beyaz Fil binasının tescil kararı kaldırılacaktı. Ancak sürdürülen hukuksal mücadele sonucu karardan vazgeçildi. 

Manisa'nın Tarihi Beyaz Fil binası yıkılmayacak!

Manisa’nın tarihi sembollerinden biri olan Beyaz Fil binasının yıkılmasına ilişkin açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Manisa'nın Tarihi Beyaz Fil binası yıkılmayacak.

Manisa Beyaz Fil binası AVM oluyor!

Manisa’nın göbeğinde yer alan, tarihi Beyaz Fil binası AVM oluyor. 30 milyon 450 bin TL’ye satılan binanın yerine otel, rezidans ve AVM yapılması planlanıyor.  

Beyaz Park Topkapı'da teslimler 2017 Aralık'ta!

İSTANBUL Topkapı'da bir zamanlar Akşam gazetesinin binasının yer aldığı arazide konut projesi yükselecek. Arazinin sahibi Mehmet Emin Karamehmet'in patronu olduğu Çukurova Holding, Beyaz İnşaat ile kat karşılığı anlaşma imzaladı.

Beyaz Park: Beyaz İnşaat Topkapı projesinin adı belli oldu!

Topkapı'daki eski Akşam Gazetesi ve Skytürk binasının olduğu arsa ile karşısındaki Atlı Zincir'e ait fabrika arsasında hayata geçirilen Beyaz Park projesi 2 hafta sonra satışa çıkıyor...

Beyaz İnşaat Topkapı'da yükselecek projesi için ruhsat aldı!

Beyaz İnşaat, Topkapı'daki eski Akşam Gazetesi ve Skytürk binasının olduğu arsa ile karşısındaki Atlı Zincir'e ait fabrika arsasında hayata geçireceği projenin ruhsatını aldı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Esenboğa Külliyesi'nin temeli atıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ’nin Sağlık Temel Bilimleri ve Laboratuvarları binasının açılışı ile Esenboğa Külliyesi ’nin temel atma törenine katıldı.

Beyaz Fil binası otel olacak!

AK Parti Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Manisa Milletvekili Recai Berber binanın alt katlarının alışveriş merkezi, üst katlarının ise Kent Otel'i olarak değerlendirileceğini bu konuda yatırımcı firmayla görüşme halinde olduklarını söyledi.

Beyaz Fil binası 30 milyon TL'ye satıldı!

Manisa'nın simgesi haline gelen ve satışı çıkarıldığı günden itibaren tartışmalara konu olan tarihi Beyaz Fil binası, 30 milyon 450 bin liraya İstanbul'un Fatih İlçesi'nde faaliyet gösteren Teksan Brode Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satıldı.

Beyaz Fil binasını 30 milyon 450 bin liraya Teksan Brode Tekstil aldı!

Manisa'nın simgesi haline gelen ve satışa çıkarıldığı günden itibaren tartışmalara konu olan tarihi Beyaz Fil binası, 30 milyon 450 bin liraya İstanbul'un Fatih ilçesinde faliyet gösteren Teksan Brode Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satıldı.

beyaz fil binası nerede Haberi

beyaz fil binası nerede

Manisa'nın en eski yapılarından biri olan Beyaz Fil ismiyle bilinen binanın  1. derece sit tescili kaldırılacaktı. Ancak açılan davalar ve verilen hukuk mücadelesi sonucu binanın eski statüsünün devam etmesine karar verildi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Yusuf Özkan'ın haberine göre; Manisa 2. İdare Mahkemesi, önce yürütmeyi durdurma kararı aldı. Mahkeme daha sonra tescilin kaldırılması kararını da iptal etti. Ancak tarihi yapının etrafının daha durmaya devam eden bariyerler yıkım endişesi yarattı. Beyaz Fil Platformu, yargı kararlarının uygulanmasını istiyor. 

Manisa’nın simge yapılarından ve “Beyaz Fil” olarak bilinen tarihi binanın 1. derece sit tescilinin kaldırılmasına için harekete geçildi. Ancak yapının statüsünde değişiklik yapılmasını istemeyenler yargı süreci başlattı.Manisa 2. İdare Mahkemesi, tescilin kaldırılması kararını da iptal etti.

Bina 1960’lı yılların başında hizmete açıldı. Beyaz Fil binası İstanbul’daki Büyük Tarabya...