27 / 04 / 2024

Beykoz Orman İşletmesi

Beykoz Orman İşletmesi

Beykoz'da şaşırtan olay.. Elmalı Köyü’nde, iki kardeşe ait bitişik evlerin ormana yakın olanı 2B kapsamına alındı, ormana uzak olanı için ise yıkım kararı verildi

Beykoz Belediyesi, yeni spor kompleksi inşaatı için düğmeye bastı!

İstanbul Beykoz Belediyesi 1908 seyirci kapasiteli Beykoz Spor Ormanı'nda yapımına başlayacak projenin inşaatına başlandığını duyurdu. İşte yeni spor kompleksi hakkında merak edilenler...

Kocaeli'de 40.4 milyon TL'ye arsa satılıyor! Orman İşletmesi tarihi duyurdu! 

İzmit Orman İşletmesi, Kocaeli ili, Başiskele ilçesi, Ş. Kullar Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. İşte o ihale ile ilgili merak edilenler... 

Long Brıdge İnşaat Metal Elektrik Orman Ürünleri Ambalaj Geri Dön. Oto.Nak.Plas.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Long Brıdge İnşaat Metal Elektrik Orman Ürünleri Ambalaj Geri Dön. Oto.Nak.Plas.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Beykoz'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Aydoğan tarafından kuruldu.

Beykoz'daki orman arazisi yapılaşmaya açıldı iddiası!

İstanbul'un Beykoz ilçesinde orman arazisinde konut projesinin yapılacağı ve böylece yapılaşmanın başlayacağı ifade ediliyor. 657 daireye yer verilecek olan proje kapsamında, bin 946 araç kapasiteli otopark alanı bulunuyor. Proje, Beykoz ilçe merkezine 3 kilometre mesafede konumlanıyor.

MESA Orman I’in teslimleri bu ay!

MESA, Beykoz Çubuklu MESA Orman I’deki konut telimlerini bu ay gerçekleştiriyor. MESA Orman I, şehirden uzaklaşmadan, doğa ile komşu bir yaşam sunuyor.

Bergama Orman İşletmesi'nin gençleştirme projesi mecliste!

Bergama Orman İşletmesi tarafından gerçekleştirilen gençleştirme projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Beko, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sumaylar İnşaat Metal Hırdavat Elektrik Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sumaylar İnşaat Metal Hırdavat Elektrik Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile bugün Nusrettin Kurt tarafından kuruldu.

Ekinerler İnşaat Metal Makina Orman Ürünleri Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekinerler İnşaat Metal Makina Orman Ürünleri Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Berber tarafından kuruldu.

Ertek Hafriyat Orman Ürünleri Otomotiv İnşaat ve Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ertek Hafriyat Orman Ürünleri Otomotiv İnşaat ve Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Gülser Kemendi tarafından kuruldu. 

Beykoz Belediyesi, mesire alanını Okçular Vakfı’na verdi!

Beykoz Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan kiraladığı mesire alanının kullanım hakkını 2043 yılına kadar 'bedelsiz bir şekilde' Okçular Vakfı’na verdi...

Tetina İnşaat Metal Orman Ürünleri Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tetina İnşaat Metal Orman Ürünleri Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Seralp Kocaçakır tarafından kuruldu. 

Taçlar İnşaat Metal Orman Ürünleri Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taçlar İnşaat Metal Orman Ürünleri Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Taçyıldız tarafından kuruldu. 

Kuzey ve Güney Kirazlı Ormanı doğal sit alanı olarak ilan edildi!

Beykoz'daki Dereseki Köyü'nde bulunan Kuzey ve Güney Kirazlı Ormanı “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi..

Beykoz Orman İşletmesi Haberi

Beykoz Orman İşletmesi

Yıkım kararı çıkarılan evin sahibi isyan edip yargıya başvurdu. İdare mahkemesi de ev sahibini haklı buldu. 


ORMANA UZAK AMA... 


Elmalı Köyü'nde 27 yıldır bitişik nizam yapılmış evde yaşayan iki kardeş, Orman Bakanlığı'nın verdiği binanın yarısının yıkım kararı ile şaşkına döndü. Beykoz Orman İşletme Şefliği'nden gelen kararı ilginç kılan ise yıkım kararı verilen bölümün, ormana uzak olan bölüm olmasıydı. Ormanın yanında olan kardeşinin yaşadığı bölüm için 2B statüsü veren bakanlık, ormana uzak olan bölümde bulunan Ahmet Aydoğan'a ait olan bölüme ise yıkım kararı verdi. Ahmet Aydoğan, kararı evin fotoğraflarıyla birlikte İdare Mahkemesi'ne taşıdı. İstanbul 1. İdare Mahkemesi, Aydoğan'ı haklı buldu. 27 yıldır evin vergilerini ödeyen ev sahibinin başvurusunu mevcut fotoğraflar üzerinden inceleyen mahkeme, dava konusu yıkım işleminin uygulanması halinde telafisi güç zarar...