29 / 03 / 2024

Beylerbeyi Sarayının mimarı kimdir

Beylerbeyi Sarayının mimarı kimdir

Sarkis Balyan, Çırağan Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Galatasaray Lisesi binası, Yıldız Sarayı Büyük Mabeyin Binası, Çadır Köşkü, Malta Köşkü ve İTÜ Taşkışla Binası'nın mimarıdır. Peki Sarkis Balyan kimdir? İşte biyografisi...

TOKİ Sarayönü kura sonuçları 23.07.2018!

TOKİ Sarayönü kura sonuçları 23.07.2018 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 883 adet konut bulunuyor.

TOKİ Konya Sarayönü kura çekilişi bugün yapılacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Sarayönü projesinin kura çekilişini bugün gerçekleştirecek. Projede toplam 883 adet konut bulunuyor.

TOKİ Konya Sarayönü 3.Etap kura sonuçları 23.07.2018!

TOKİ Konya Sarayönü 3.Etap projesinde kalan 58 konutun kurası 23 Temmuz 2018 tarihinde çekilecek. TOKİ Konya Sarayönü 3.Etap kura sonuçları açıklanınca burada yer alacak..

TOKİ Konya Sarayönü 3.Etap kura çekilişi 2018!

TOKİ ile Konya Saranönü Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilmiş olan Konya Sarayönü 3.Etap Projesi'nde yer alan 58 konutun kurası 23 Temmuz'da çekilecek..

Kayseri Keykubadiye Sarayı'nın mimarisi ortaya çıkarılıyor!

Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubad tarafından Kayseri'de inşa ettirilen Keykubadiye Sarayı'nın mimari yapısı gün yüzüne çıkarılacak. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Topkapı Sarayı'nın surları restore ediliyor!

Topkapı Sarayı’nın etrafındaki surlar restore ediliyor. Metruk haldeki surların restorasyonun 650 günde tamamlanması bekleniyor.

TOKİ Konya Sarayönü başvuruları sona eriyor!

TOKİ ile Belediye işbirliğinde gerçekleşen Konya Sarayönü 3.Etap Projesi kapsamındaki 75 konut için başvuru dönemi bugün sona eriyor...

TOKİ Konya Sarayönü başvuru dönemi bugün başlıyor!

TOKİ Konya Sarayönü başvuru dönemi bugün başlıyor. Alt ve Orta Gelir Grubu kapsamında 2+1 ve 3+1 nitelikli 58 konut satışa sunuluyor. 

TOKİ, Konya Sarayönü’nde 79 konut yapacak!

TOKİ, Konya Sarayönü’nde 79 konut yapacak. TOKİ tarafından Konya’nın Sarayönü İlçesi, Kurşunlu Mahallesi’ndeki projesinin ihalesi dün yapıldı..

TOKİ Konya Sarayönü 79 konut ihalesi yarın!

TOKİ tarafından Konya Sarayönü İlçesi'ne bağlı Kurşunlu Mahallesi'nde 79 konut inşa edilecek. Konut projesinin ihalesi yarın yapılacak..

TOKİ'den Konya Sarayönü'ne 79 konut!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Sarayönü'nde 79 adet konut inşa edecek.

Marmaris'teki yazlık sarayın yayılacağı alan 65 hektara çıkarıldı!

Marmaris Okluk Koyu’nda yapımı süren yazlık sarayın yayılacağı alan güvenlik alanı oluşturma gerekçesi ile 20 hektardan 65 hektara çıkartıldı.

Topkapı Sarayı'nın imar kararı iptal edildi!

İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Topkapı Sarayı'nı 1. derece arkeolojik sit alanından 3. dereceye düşürme kararı almıştı. Bu karar çok konuşulmuştu. 

Beylerbeyi Sarayının mimarı kimdir Haberi

Beylerbeyi Sarayının mimarı kimdir

Sarkis Balyan kimdir? 


Sarkis Balyan'ın 1835 yılında doğduğu bilinmektedir. Osmanlı döneminde yaşamıştır. Garabet Balyan’ın oğludur. Sarkis Balyan, Nigoğos Balyan ile 1843 yılında Paris’e gitmiştir. Collège Sainte-Barbe de Paris'te eğitim görmüştür. Balyan, Ecole des Beaux Arts'dan mezun olmuştur. 


Türkiye’ye döndükten sonra Garabet ve Nigoğos Balyan ile birlikte çalışan Sarkis Balyan daha sonra kardeşi Hagop ile birlikte projeler geliştirmiştir. 



Sarkis Balyan yapıları!


Beylerbeyi Sarayı, babası Garabet Amira Balyan'la birlikte (1861 - 1865), Beşiktaş Makruhyan Ermeni Okulu (1866) (eşi Makruhi'ye adanmıştır), Çırağan Sarayı (1863 - 1871), Pertevniyal Valide Sultan Camii, kardeşi Hagop Balyan'la birlikte (1871), Zeytinburnu Barut Fabrikası (1874), Akaretler Sıra Evleri 138 daireli evler (1874), Harbiye Nezareti, bugünkü İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Taşkışla binası, Mekteb-i Tıbbiye, bugünkü Galatasaray Lisesi'nin binası, Maçka Silahhanesi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Maden...