19 / 04 / 2024

beylik han restorasyon

beylik han restorasyon

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beylik Han'ın tarihi dokusuna uygun olarak onarımı için ihaleye çıktı. 2 yıl önce çıkan yangın sebebiyle kullanılamaz hale gelen, Bursa'nın İnegöl İlçesi’ndeki Beylik Han, yapılacak restorasyonla hizmete tekrar açılacak.

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Kayseri'deki 5 asırlık han restore edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada, Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışması başlatacaklarını müjdeledi..

Çorum’daki Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Çorum'da, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Tarihi Obruk Hanı'ndaki restorasyon çalışmalarını yüzde 40'ı tamamlandı!

Konya'da restorasyon ve çevre düzenlemelerinin yüzde 40'ı tamamlanan 800 yıllık Obruk Hanı turizme kazandırılıyor.

Sansaryan Han ihaleye çıktı!

Ermeni çocukların okutulması için bağışlanan ve bir dönem emniyet müdürlüğü olarak kullanılan ünlü Sansaryan Han, restorasyon karşılığı yeniden 35 yıllığına kiralama ihalesine çıkarıldı...

Tasmim Mimarlık İnşaat Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Tasmim Mimarlık İnşaat Restorasyon Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Atlıhan ve Recep Akman tarafından kuruldu.

Tarihi Tuz Hanı'nda inşaat hızlandı!

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması için Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz Ocak ayında yeniden inşa ve restorasyon çalışmalarına başlanılan Tarihi Tuz Hanında çalışmalar sürüyor.

Samsun'daki 511 yıllık Taşhan için son rötuşlar!

Samsun İlkadım Saathane Meydanı'nda bulunan 511 yıllık tarihi Taşhan'da restorasyon çalışmalarını sona geldi. Çalışmaların Temmuz ayının ortalarına doğru bitmesi planlanıyor.

Gaziantep Mecidiye Han tamamlanıyor!

Gaziantep’in kültürel değerlerinin yansıması olacak olan Mecidiye Han’daki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

154 yıllık Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve günümüzde çok az örneğinin bulunduğu 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Kanuni'nin mirasına restorasyon tehdidi!

Kanunu Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında Yatağan ilçesinde yaptırdığı mescit, han ve köprünün restorasyon çalışmaları, proje ile yapım aşamasında ortaya çıkan farklılıklardan dolayı durduruldu. 

Şahinbey Mecidiye Han'daki restorasyon çalışmaları hızlandı!

İlçedeki çalışmalarına devam eden Şahinbey Belediyesi, Mecidiye Han’daki restorasyon çalışmalarını hızlandırdı.

beylik han restorasyon Haberi

beylik han restorasyon

Bursa'nın İnegöl İlçesi’nde 2 yıl önce çıkan yangında büyük oranda hasar gören 187 yıllık tarihi Beylik Han, küllerinden doğacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beylik Han'ın tarihi dokusuna uygun olarak onarımı için ihaleye çıktı. 


Bakanlık desteğiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilecek ihalenin sonuçlanmasıyla, hiç vakit kaybedilmeden çalışmalara başlanılacak. Hanın bin 445 metre karelik zemin katı ve 815 metrekarelik birinci katı baştan sona yenilenecek. Toplamda 2 bin 260 metre karelik alanın elektrik sistemi ve mekanik donanımı sağlanacak. Hanın her metrekaresi kamera sistemiyle 24 saat gözlenecek. Orijinal mimarisi korunarak yeniden inşaa edilecek olan Beylik Han, 1800'lerdeki ruhuna...