25 / 04 / 2024

beyoğlu Dünya Kültürleri Merkezi

beyoğlu Dünya Kültürleri Merkezi

Türk-Arap yatırımcılar, Gayrimenkul Yatırım Forumu'nda buluştu. Forumda Arap yatırımcıları en çok Dünya Kültürleri Merkezi heyecanlandırdı.

Beyoğlu Kılıçali Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Beyoğlu ilçesi, Kılıçali Mahallesi, Kılıçali Paşa Caddesinin bir kısmının Revizyonuna ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 21.06.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Beyoğlu Küçük Piyale Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Küçük Piyale Mahallesi 1169 Ada 1 Parsele İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kültürpark Platformu'ndan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı açıklaması!

Dün Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’nın meclisin onayına sunulacağı toplantıya dakikalar kala Kültürpark Platformu flaş bir adım attı. Meclis önünde basın açıklamasında bulunan platform, Başkan Soyer ve meclis üyelerine seslenerek planı ‘reddedin’ dedi. 

Kepez'e 'dünya' kütüphanesi inşa edilecek!

Kepez Belediyesi, dört kütüphane projesinin en büyüğünün de yapımına başlıyor. Kütüphane, Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşa edildiği arazinin yanında yer alan 6 bin 500 metrekare büyüklüğüne sahip belediye kültürel tesis alanında yapılacak.

Adil Karaismailoğlu: Dünya salgınla savaşırken biz 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Salgın sürecinde özellikle martla ekim arasında bütün dünya salgınla savaşırken biz tam 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptık, sırf ulaştırma altyapısı için." diye konuştu..

Beyoğlu'ndaki Lale Plak 65 yıl sonra kapandı!

Bir dönemin gözde mekanlarından Lale Plak kapandı. 65 yıldır Beyoğlu’nda açık olan baba yadigarı dükkanı boşaltırken Hakan Atala “Burası müzisyenlerin buluşma yeriydi, içim buruk” diye konuştu...

Beyoğlu'nda yıkımına başlanan binanın duvarı çöktü!

Beyoğlu'nda risk nedeniyle yıkılmasına karar verilen binanın duvarı çöktü. Olay sorucunda 1 kişi enkaz altında yaralandı.

Beyoğlu’nda yıkılma tehlikesi olan bina tahliye edildi!

İstanbul Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi Ayhan Işık Sokak'ta yer alan 5 katlı bir bina yıkılma tehlikesi sebebi ile tahliye edildi..

Beyoğlu Küçük Piyale Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Beyoğlu İlçesi, Küçük Piyale Mahallesi 1162 Ada 27-29-69-73-74-76 Parsellerde Yer Alan Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Beyoğlu'nda yıkım tehlikesi olan istinat duvarı yenilenecek!

Beyoğlu'nda yenileme çalışmaları kapsamında Yedikuyular Caddesi'nde bir şerit trafik akışına kapatılacak...

Beyoğlu Belediyesi yıkılan her ev için 30 bin lira ödeyecek!

Sütlüce’de 4 katlı binanın yıkılmasından sonra mağdur olan ailelere Beyoğlu Belediyesi yardım eli uzattı. Belediye yıkılan her ev için 30 bin lira ödeyecek ve ailelerin ev kirasının ilk 6 ayını ödeyecek...

Beyoğlu ve Kadıköy'de 33.5 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Darülaceze Başkanlığı, Beyoğlu'nadaki işhanı ve apartman, Kadıköy'deki 5 katlı işyeri ile ahşap köşk ihale ile satıyor. İhaşe 3 Mayıs'ta yapılacak..

Yalı kültürü dünyada sadece İstanbul'da yaşanıyor!

Yeni Şafak Gazetesi'nden Harun Karaburç, Türk kültürü üzerine yaptıkları çalışmalarla tanınan Necdet Sakaoğlu ve mimar Sinan Genim ile yalı kültürü ve bu yalıların tarihimizdeki yerini konuştu. Yalı kültürünün dünyada sadece İstanbul’da yaşandığına değinen Sakaoğlu, zamanla bu kültürün yerini lümpen

beyoğlu Dünya Kültürleri Merkezi Haberi

beyoğlu Dünya Kültürleri Merkezi

Türk-Arap yatırımcılar, Gayrimenkul Yatırım Forumu'nda buluştu. Forumda Arap yatırımcıları en çok Taksim'de kurulacak Dünya Kültürleri Merkezi heyecanlandırdı. 


BEYOĞLU Belediyesi, Çalık Holding ve TASÇA (Türk - Arap Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği) işbirliğiyle düzenlenen Türk Arap Gayrimenkul Forumu, Dubai Cityscape Fuarı öncesinde Türk ve Arap dünyasını İstanbul'da bir araya getirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kentsel dönüşümle birlikte Tarlabaşf nın dünya kültürlerinin merkezi olacağını ve Arap kültürünün bu anlamda büyük önem taşıdığını belirtirtirken, Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin ise projedeki 'Dünya Kültürleri Merkezi'nin yaratacağı fırsatlara dikkat çekerek, ""Bugün Türk - Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu'nda Türk-Arap kardeşliği için bir araya geldik. Ortak bir iş modeli geliştirerek, Arap kültürünü Türkiye'ye daha yakından tanıtma fırsatı yaratacağız" dedi. 


Büyük heyecan duyuyoruz TASÇA...