26 / 04 / 2024

Beyoğlu kaçak yapı tespiti

Beyoğlu kaçak yapı tespiti

Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu'nun tamamını 3 boyutlu teknolojiyle dijital ortama aktardı ve kayıt altına aldı.

İBB'nin Atatürk Parkı'ndaki kaçak yapıları için soru önergesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi AK Partili Saim Kadıoğlu, Atatürk Parkı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen kaçak yapılar hakkında soru önergesi talebinde bulunuldu.

Kemer'de kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Antalya'nın Kemer ilçesinde kaçak yapıların yıkımı sürüyor. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, ilçede kaçak yapılarla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Antalya Kemer'deki kaçak yapılar yıkılıyor!

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu yaptığı açıklamada Antalya Kemer'de yer alan kaçak yapıların yıkıldığını söyledi.

Antalya Adrasan'daki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Anlatya Adrasan'da kaçak binalar yıkılmaya başlandı. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, yıkıma devam edileceğini ve Adrasan'da kaçak yapılaşmaya izin verilmeyeceğini ifade etti...

Kemer’de kaçak yapılaşmaya taviz yok!

İmar kanunu kapsamında ilgili maddede cezaların arttığı söyleyen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Kemer’de kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Yasalar ne diyorsa onu uygulayacağız'' diye konuştu. 

Karadeniz'de kaçak yapılarla mücadele TBMM'de!

Karadeniz Bölgesi'nde mera ve yayla alanlarında kaçak yapılarla mücadele meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İbrahim Karaosmanoğlu'ndan kaçak yapı uyarısı!

Köylerde kaçak yapılaşmanın olmaması konusunda vatandaşları bir kez daha uyaran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sizlerden ricam ilçe belediyelerimizin bilgisi ve müsaadesi olmadan asla yapılaşmaya gitmeyin." dedi

Zeki Toçoğlu'ndan kaçak yapılarla mücadeleye tam destek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kaçak yapılarla mücadele eden Adapazarı Belediyesi'ne tam destek verdi.

Sakarya'da kaçak yapıya geçit yok!

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi makamında ziyaret eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaçak yapıya taviz gösterilmemesi gerektiğini ve yıkımlar konusunda Adapazarı Belediyesi’nin yanında olduklarını söyledi.

Ordu'daki kaçak yapılaşmanın cezasını affedelim!

Ordu Ünye eski Belediye Başkanlarından İsmail Cerrahoğlu, "İnsanlarımız kaçak yapılaşma ve kat yaptılar. Belediyenin buralara uygulayacağı cezalar ağır. İnsanların bunu ödemeye gücü yok. Bu yapılaşmaları affedelim" dedi.

Kartepe'de kaçak yapılar takip altında!

Kartepe Belediyesi ekipleri ilçede kaçak yapılaşmaya engel olma konusunda çalışmalarını taviz vermeden sürdürüyor. Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Kasımoğlu, kaçak yapılaşmaya taviz vermeyeceklerini söyledi. İşte ayrıntılar...

Denizli Merkezefendi'de kaçak yapıya izin yok!

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, mahalle muhtarlarını kaçak yapılaşmaya karşı uyardı. Subaşıoğlu, kaçak yapı inşa eden bir vatandaşın bu yolla kamudan en az 50 bin lira çaldığını belirtti.

Denizli Merkezefendi'de kaçak yapıya geçit yok!

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçe sınırları içinde kesinlikle kaçak yapılaşmaya izin verilmeyeceğini, görevli belediye personelinin mahallelerde çalışma yaptığını, kaçak yapıların tespiti halinde savcılığa suç duyurusunda bulunulacağ

Beyoğlu kaçak yapı tespiti Haberi

Beyoğlu kaçak yapı tespiti

Çalışmalarına devam eden Beyoğlu Belediyesi İmar ve Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından ilçede yer alan 45 mahalle, bin 950 cadde ve sokak, 6 bin tarihi binayı içeren toplamda 25 bin binanın 3 boyutlu olarak dijital ortama aktarılması için düğmeye bastı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, çalışmalar kapsamında Beyoğlu'nda konuma dayalı 100 saatlik drone çekimiyle cadde ve sokaklarda 360 derece tekniğiyle toplamda 80 saatlik çekim yapıldı.

Tamamen yerli ve milli teknoloji kullanılarak bir ayda tamamlanan çalışmayla Beyoğlu'nın her bir metrekaresi 3 boyutlu teknolojiyle kayıt altına alındı ve tüm veriler dijital ortalama aktarıldı.

Kayıt altına alınan verilerle, Beyoğlu'ndaki mevcut kat aralığına göre bina sayıları da saptanıyor, Beyoğlu'ndaki bina sayısı net şekilde belirleniyor, şehircilik, planlama, imar, kentsel dönüşüm, park ve bahçeler, fen işleri faaliyetlerinde veri ve bilgiye dayalı akıllı şehircilik...