28 / 03 / 2024

Beyşehir Gölüne kumsal mı yapılacak

Beyşehir Gölüne kumsal mı yapılacak

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, "Konya'nın denizi" olarak nitelendirdikleri Beyşehir Gölü'nün ilçe merkezindeki kıyılarında yeni bir kumsal alan oluşturmayı planladıklarını söyledi.

TOKİ Nevşehir Gülşehir projesinde 240 ay taksitle 2+1, 3+1!

TOKİ'nin Nevşehir projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Nevşehir Gülşehir projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Nevşehir Gülşehir TOKİ'ye nasıl başvurulur? Nevşehir Gülşehir TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

Michael Schumacher'in İsviçre Cenevre Gölü'ndeki evi satışa sunuldu!

Formula 1'in 7 kez şampiyonluk kazanan rekortmen pilotu Michael Schumacher'in eşi Corinna Schumacher, İsviçre Cenevre Gölü'ne nazır, 'Aşk yuvamız' dedikleri evi 5.8 milyon Euro'ya satıyor...

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi mecliste!

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Salda Gölü'ne otel yapılmasına onay verildi!

Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı onaylandı...

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Salda Gölü'nde bilirkişi heyetinden inceleme!

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü için Koruma İmar Planları'nın iptali amacıyla açılan davada bilirkişi heyeti, dün yerinde keşif ve incelemelerde bulundu. Beyaz Adalar kısmındaki keşif ve inceleme sırasında bazı vatandaşlar "Salda Gölü'ne dokunma" dövizleri açtı.

Sivas Gökpınar Gölü’ne 'bungalov evler' projesi!

Sivas Valiliği, Gökpınar Gölü’nün alt kısımlarına doğal yapıya uygun olarak, yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacağını duyurdu. Proje hakkında konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, ''Göle zarar verecek bir uygulamaya asla müsaade etmeyiz" dedi.

Adil Bayındır'dan 'Beyşehir Gölü imara açıldı' iddiasına cevap: İnşaat yok, beton yok! 

Konya Beyşehir’in Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’in çevresinin imara açıldığına yönelik iddialara ilişkin, "İnşaat yok, beton yok, ben buralıyım Beyşehir benim suyum" dedi.

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’e plaj ve marina yapılacak!

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölleri arasında yer alan Beyşehir Gölü kenarındaki 188 hektarlık alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa edilecek.

Beyşehir'de 188 hektarlık alanda turizm tesisi kuruluyor! 

Beyşehir Gölü, turizme kazandırılıyor. Beyşehir Gölü kenarında 188 hektarlık alanda; plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa ediliyor.

Salda Gölü'ne makineli araç sokan yüklenici firmaya ceza verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı yaptığı açıklamada Salda Gölü'ndeki inşaat alanına makineli araçların girmesi nedeniyle yüklenici firmaya sözleşmesindeki cezai hükümlerin işletildiğini belirtti.

Beyşehir Gölüne kumsal mı yapılacak Haberi

Beyşehir Gölüne kumsal mı yapılacak

Beyşehir Belediyesi Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Murat Özaltun, önümüzdeki süreçte hayata geçirmek istedikleri projeleri anlattı. 

Göl kıyısındaki Vuslat Parkı içerisinde Beyşehir Belediyesi tarafından yaptırılan mevcut yüzme havuzu ile Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı'nın konuşlu olduğu burun arasında yaklaşık 500 metrelik bir kısımda koruma amaçlı imar planında deniz kumu da dökülüp sahil oluşturulabilecek bir alanın bulunduğunu anlatan Özaltun, "O alanı komple deniz kumuyla kumlama yapabiliyoruz. Ayrıca, jandarma burnunun orada imar planına göre yasal yönden 2 ayrı ahşap iskele de yapma imkanımız var. İlerleyen süreçte bu kıyı şeridimizde kumsalı olan bir sahil alanı oluşturabilmek için çalışma başlatacağız" dedi. 



Yeni Söz...