25 / 04 / 2024

Bilecik taşhan restorasyon

Bilecik taşhan restorasyon

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Er tarafından kuruldu.

Taşhan Oluşum Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşhan Oluşum Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Yılmaz, Ahmet Sağlam ve Sinan Çevik ortaklığında kuruldu.

Repaır İnşaat Lojistik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Repaır İnşaat Lojistik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Caner Taşhan tarafından kuruldu.

Taştepeler Proje Danışmanlık İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taştepeler Proje Danışmanlık İnşaat Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Marufi ve Said Dusak tarafından kuruldu.

Taştanlar Restorasyon Mimarlık Turizm İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taştanlar Restorasyon Mimarlık Turizm İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de Mine Taştan tarafından kuruldu.

Taşkesen Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret  Limited Şirketi kuruldu!

Taşkesen Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret  Limited Sultangazi’de 100 bin TL sermaye bedeli ile  Ersin Gürbüz tarafından kuruldu.

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

13 ildeki 44 taşınmaz ve 1 iş hanı özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hazineye ait taşınmazların özelleştirilmesi kapsamında 13 ilde bulunan yaklaşık 383 dönümlük 44 taşınmaz ve bir iş hanını satışa sundu. 

Tarihi Obruk Hanı'ndaki restorasyon çalışmalarını yüzde 40'ı tamamlandı!

Konya'da restorasyon ve çevre düzenlemelerinin yüzde 40'ı tamamlanan 800 yıllık Obruk Hanı turizme kazandırılıyor.

Laleli'deki tarihi Taşhan 50 milyon dolara satışta!

1763 yılında Sultan 3. Mustafa zamanında askeri amaçlı inşa edilen Taşhan binası Laleli'de yer alıyor. 87 odalı tarihi Taşhan 50 milyon dolara satışa çıkarıldı...

Bilecik taşhan restorasyon Haberi

Bilecik taşhan restorasyon

Bilecik'te  Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan Taşhan, restore edilecek. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde Osman Gazi'nin silah arkadaşlarından Köse Mihal'in torunu Mihal Bey tarafından yaptırılan ve ilk dönem Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan Taşhan'ın çevresi, restorasyon ve sağlıklaştırma çalışmaları sonrasında ticaret merkezi olarak vatandaşlara hizmet verecek. Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer'in yaptığı açıklamada ilçedeki kervansarayın yeniden ticaretin merkezi olarak hizmete sunulacağını belirtti.

"Taşhan'ın karşısında bir bedesten yani Osmanlı Çarşısı yapacağız"  

Osmanlı Çarşısı kurulumu gibi çalışmaların tamamını Taşhan çevresinde düzenleyeceklerini söyleyen Suer, "Burası aslında bir kervansaray, ticaret hanı. Bu handan 7 tane var. Bunlar; Mihalhan, Vezirhan, Taşhan, Katırhan, Çayırhan ve Nallıhan. O dönemin şartlarında bu hanlar, aralarında birer günlük yol mesafesi olan hanlar olarak, konaklama...