20 / 04 / 2024

bilgi

bilgi

Sağlık kuruluşları tarafından toplanmış olan kişisel sağlık bilgileri gün geçtikçe daha fazla siber saldırıların hedefi haline gelmiş durumda. Kredi kartı bilgileri ve kişisel bilgiler karaborsada da satışa çıkmış durumda. Bu bilgiler, 2 dolara satılırken, sağlık verileri 363 dolara satılıyor.

Savaş Durduran: Kent bilgi sistemi Antalya'da uygulanmalı!

Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Grubunun yerel yöneticilere yönelik düzenlediği Kent Bilgi Sistemi konulu konferans gerçekleşti.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi için mevzuat altyapısı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin kurulması için mevzuat altyapısı hazırlandı. Güllüce, "Coğrafi verilerin standart içerik ve formatta hazırlanmasını sağlamak için ise uygulama takvimi belirlendi" dedi.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi kuruluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin kurulması için mevzuat altyapısı hazırlandı.

Soyak Bilgi Teknolojileri, ISO belgesi almaya hak kazandı!

Bilgi teknolojilerinin iş dünyası için önemi her geçen gün artarken, bilgi güvenliğinin kurumsal anlamda korunması ve yönetilmesinin gerekliliğine inanan Soyak, ISO’dan tam not aldı.

Muammer Aksoy Kuşadası yatırımları hakkında bilgi verdi!

Pine Bay Otel'de, 'Kese Dağı ve tarihi merkezlere bisiklet ile ulaşım fikir ve ön projeleri' hakkında bilgi verildi. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, ilçeye kazanımlar sağlayacak projelerin uygulanabilirlik analizlerinin yapıldığını kaydetti.

Online Uçak Bileti İnternet Bilgi Hizmetleri Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Online Uçak Bileti İnternet Bilgi Hizmetleri Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 17 Mart 2015'te, 30 bin TL sermaye bedeli ile Bahçelievler'de, Zeki Sarı, Hasan Sarı, Erdoğan Sarı ortaklığında kuruldu.

Bayrampaşa Belediyesi 2 yeni bilgi evini hizmete açtı!

Eğitime destek olmaya devam eden Bayrampaşa Belediyesi, Cevatpaşa Mahallesi Sarabosna Caddesi’nde Cevatpaşa Bilgi Evi’nin açılışını törenle gerçekleştirdi. Aynı programda Terazidere Bilgi Evi’nin de açılışı yapıldı.

Bilgi Eğitim gayrimenkul programında son 5 kontenjan kaldı!

3. Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Sertifika Programı 14 Mart - 9 Mayıs 2015 tarihlerinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü'nde düzenlenecek. Programa katılım için son 5 kontenjan kaldı.

Kocaeli'de Özel Bilgi Küpü Koleji açılıyor!

Özel Bilgi Küpü Eğitim Kurumları, eylül ayında Özel Bilgi Küpü Koleji'ni İzmit Yahya Kaptan Mahallesi 'nde açacak. Kolejde öğrenciler için tüm olanaklar düşünülmüş durumda.

Ümraniye yeni muhtarlık binasına ve bilgi evlerine kavuşuyor!

Ümraniye Belediyesi 10 yılda yaptığı 200’ün üzerinde kalıcı esere her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor. Huzur Mahallesi’nde inşaatına başlanan Muhtarlık ve Bilgi Evi kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılacak...

Kent Bilgi Sistemleri Projesi devam ediyor!

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Tüzel "Şehirlerde bilgi sistemi oluşturmak amacıyla hazırlanan Kent Bilgi Sistemleri Projesi çalışmaları devam ediyor. Genel müdürlüğümüzün en önemli çalışmalarından olan projeyle büyük bir kaynak tasarrufunu hedefliy

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu zorunlu mu?

Konut finansmanı kuruluşları, tüketiciye, konut finansmanı sözleşmesinin koşullarını içeren sözleşme öncesi bilgi formu veriyor. Peki, konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu zorunlu mu? İşte yanıtı..

İstanbul Bilgi, Akkoza'da MBA Merkezi açtı!

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Akkoza'da yeni bir MBA Merkezi açtı. Üniversitenin aynı eğitim kadrosu ve içeriğiyle vereceği eğitimler, 16 Şubat'ta başlayacak. Dersler, hafta içi akşam saatlerinde gerçekleştirilecek.

bilgi Haberi

bilgi

Tıbbi verilerin birçok açıdan değerli olduğunu bunun sebebinin siber suçluların, tıbbi koşullardan faydalanıp e - posta, telefon ya da SMS yolu ile vatandaşların rahatsızlıklarını ifade ederek onları hedef almak için kullanabildiklerini dile getiren Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, bütün dünyada yaşanan ve kişileri olumsuz etkileyen sağlık verisi ihlallerine karşı ele alınabilecek önlemleri tek tek sıraladı.

Sağlık kuruluşları eli ile toplanan ya da oluşturulan kişisel sağlık bilgileri, siber suçlular tarafından çokça ilgi görüyor. Infosec Enstitüsü'ne göre, kredi kartı bilgileri ve şahsa ait olan bilgiler karaborsada 1 - 2 dolara satılıp, sağlık verilerinin ise 363 dolara kadar satışı sağlanıyor. Bunun önemli bir sebebi ise kişiye ait hastalıklar, ameliyat bilgileri ya da diğer rahatsızlıklardan gelişen kişisel sağlık geçmişi değiştirilemiyorken,...