24 / 04 / 2024

Kredi kartınız varsa bu habere hemen tıklayın! Bilgilerinizi 2 dolara satıyorlar! Bu dolandırıcılıktan nasıl kurtuluruz?

Kredi kartınız varsa bu habere hemen tıklayın! Bilgilerinizi 2 dolara satıyorlar! Bu dolandırıcılıktan nasıl kurtuluruz?

Sağlık kuruluşları tarafından toplanmış olan kişisel sağlık bilgileri gün geçtikçe daha fazla siber saldırıların hedefi haline gelmiş durumda. Kredi kartı bilgileri ve kişisel bilgiler karaborsada da satışa çıkmış durumda. Bu bilgiler, 2 dolara satılırken, sağlık verileri 363 dolara satılıyor.



Tıbbi verilerin birçok açıdan değerli olduğunu bunun sebebinin siber suçluların, tıbbi koşullardan faydalanıp e - posta, telefon ya da SMS yolu ile vatandaşların rahatsızlıklarını ifade ederek onları hedef almak için kullanabildiklerini dile getiren Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, bütün dünyada yaşanan ve kişileri olumsuz etkileyen sağlık verisi ihlallerine karşı ele alınabilecek önlemleri tek tek sıraladı.

Sağlık kuruluşları eli ile toplanan ya da oluşturulan kişisel sağlık bilgileri, siber suçlular tarafından çokça ilgi görüyor. Infosec Enstitüsü'ne göre, kredi kartı bilgileri ve şahsa ait olan bilgiler karaborsada 1 - 2 dolara satılıp, sağlık verilerinin ise 363 dolara kadar satışı sağlanıyor. Bunun önemli bir sebebi ise kişiye ait hastalıklar, ameliyat bilgileri ya da diğer rahatsızlıklardan gelişen kişisel sağlık geçmişi değiştirilemiyorken, sahip olunan kredi kartı bilgilerinin kolaylık ile iptal edilebilmesi. Tıbbi kayıtların mümkün olduğunca değerli olduğunu bu sebep ile siber suçluların, tıbbi koşullardan faydalanıp e-posta, telefon ya da SMS yolu ile kişilerin rahatsızlıklarını iddia ederek onları hedef almak için kullanabileceklerini ifade eden Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, bütün dünyada yaşanan ve kişileri olumsuz etkileyen sağlık verisi ihlallerine karşı alınabilecek önlemleri açıkladı.

Kredi kartınız varsa bu habere hemen tıklayın! Bilgilerinizi 2 dolara satıyorlar! Bu dolandırıcılıktan nasıl kurtuluruz?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön