19 / 04 / 2024

Kredi kartınız varsa bu habere hemen tıklayın! Bilgilerinizi 2 dolara satıyorlar! Bu dolandırıcılıktan nasıl kurtuluruz?

Kredi kartınız varsa bu habere hemen tıklayın! Bilgilerinizi 2 dolara satıyorlar! Bu dolandırıcılıktan nasıl kurtuluruz?

Sağlık kuruluşları tarafından toplanmış olan kişisel sağlık bilgileri gün geçtikçe daha fazla siber saldırıların hedefi haline gelmiş durumda. Kredi kartı bilgileri ve kişisel bilgiler karaborsada da satışa çıkmış durumda. Bu bilgiler, 2 dolara satılırken, sağlık verileri 363 dolara satılıyor.



KİŞİSEL SAĞLIK VERİLERİNİZİ KORUMAYA YÖNELİK İPUÇLARI

Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü olan Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, kişilere ait verilerin korunması için şu önerileri sıraladı:

“Şüpheli bağlantılara dikkat edelim. Hastanelerden, tedavi merkezlerinden ya da sigorta şirketlerinden gelen istenmeyen e - postalara, şüpheli bağlantı linklerine aynı zamanda eklere dikkat edelim. Her zaman resmi sitelerden işlem yapalım.

“Güçlü parolalar kullanalım. Benzersiz, güçlü parolalar kullanalım ve tüm hesaplarınızda iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirelim.

“Kullanmadığınız hesapları silelim. Mümkün olduğu kadar çok eski ya da artık kullanmadığınız hesapları silelim. Verilerinize sahip olan ne kadar çok site var ise bilgilerinizin açığa çıkma ihtimali o kadar yüksek ihtimaldir.

“Dijital kimlik koruması kullanalım. Güçlü bir dijital kimlik korumasına sahip olmak hakkınızda bilinen bilgileri, bir ihlalden etki alacağımızı aynı zamanda verilerinizin sızması dahilinde ne yapılabileceğini ya da bu durumu nasıl önleyeceğinizi bilmenize sağlar.

“Şüpheli iletişim taleplerine cevap vermeyelim. Şifre, gizli ödeme bilgileri gibi hassas bilgileri bilmek isteyen taleplere ya da istenmeyen telefon aramalarına ya da kişisel bilgi isteyen acil SMS’lere cevap vermeyelim.

Kredi kartınız varsa bu habere hemen tıklayın! Bilgilerinizi 2 dolara satıyorlar! Bu dolandırıcılıktan nasıl kurtuluruz?

Faizsiz, geri ödemesiz 250 bin TL kredi sahibi olabilirsiniz! Başvurular bugün başladı! Bu fırsatı sakın kaçırmayın

Doğal gaz ve elektrikte flaş zam! Doğal gaz ve elektriğe ne kadar zam geldi? Zam faturalara ne zaman yansıyacak?

Apple’ın bir numaralı telefonu iPhone 11 A101’de! Üstelik indirimli fiyata! Sakın kaçırmayın! 1 Eylül 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön