23 / 04 / 2024

bina mantolama işlemleri

bina mantolama işlemleri

Sadece 2014 yılında 700 bin haneye mantolama yapan sektör Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp düşürürken, çevreye salınan sera gazını 1.2 milyon metrekare azalttı.

Manisa PTT Başmüdürlüğü'nün bina kiralama işlemleri TBMM'de!

Manisa PTT Başmüdürlüğü tarafından yapılan bina kiralama işlemleri meclis gündeminde konu oldu. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İnşaat ruhsat işlemleri!

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle imar durumu doğrultusunda mimari proje hazırlanıyor. Hazırlanan bu proje için belediyeden inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. İşte inşaat ruhsat işlemleri...

Kaçak bina yıkım işlemleri!

Ruhsata bağlanma imkanı bulunmayan yapıda verilen sürede aykırılığın giderilmemesi halinde ruhsat iptal ediliyor. Kaçak bina yıkılıyor. İşte, kaçak bina yıkım işlemleri!

Ankara Yeni Mahalle'deki 130 binanın kamulaştırma işlemleri tamamlandı!

Ankara Canik Belediyesi, Yeni Mahalle dönüşüm çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Kentsel dönüşüm kapsamınla toplam 80.5 dünüm atanda kamulaştırma işlemleri tamamlanan 130 bina yıkıldı.

Bina mantolama sözleşmesi örneği!

Mantolama dış yada iç cepheler için yapılan enerji tasarrufu sağlayan işleme deniyor.Mantolama işlemi için işveren ile işi yapacak firma arasında mantolama sözleşmesi imzalanması gerekiyor.İşte bina mantolama sözleşmesi örneği!

Kooperatiflerde tapu işlemleri nasıl yapılır?

Kooperatif tapu işlemleri yapının bitmesinden sonra üyelerin başvuruda bulunması ile gerçekleşiyor. Kooperatif alımında kat mülkiyetine geçmek için başvuru yapılarak tapu sahibi olmak mümkün olıyor. Peki, kooperatiflerde tapu işlemleri nasıl yapılır?

Vergi yapılandırma başvurusunda bulunanlara ilişkin haciz işlemleri!

2014/2 Seri No.lu Bazı Alacakların 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılmasına Dair İç Genelge Yayınlandı. Genelgede vergi yapılandırma başvurusunda bulunanlara ilişkin haciz işlemleri de açıklanıyor...

Yurt dışı tapu işlemleri nasıl yapılır?

Yurt dışı tapu işlemleri, Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, yurt dışı tapu işlemleri nasıl yapılır?

Yetki alanı dışındaki taşınmazların tapu işlemleri yönetmeliği!

Yetki alanı dışındaki taşınmazların tapu işlemleri yönetmeliği, 2011 yılında Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu tapu işlemleri ile ilgili genelgeler müdürlüklere 2014 Kasım'da gönderildi. İşte yönetmelik esasları...

Yurt dışı tapu işlemleri ile ilgili genelge tam metni!

Yurt dışı tapu işlemleri ile ilgili genelge, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından bölge müdürlüklerine gönderildi. Peki, Yurt dışı tapu işlemleri nasıl yapılacak? İşte yurt dışı tapu işlemleri ile ilgili genelge tam metni...

Elektrik kesme açma işlemleri ne zaman yapılır?

Elektrik fatura bedelinin, yapılan bildirimleri takip eden beş iş günü (dahil) içerisinde ödenmemesi durumunda müşterinin elektriği kesiliyor. Peki, elektrik kesme açma işlemleri ne zaman yapılır?

Tapu dairesinden ipotek kaldırma işlemleri!

Bir taşınmazın üzerine ipotek koyarak, doğmuş veya ileride doğacak borç için ilgili taşınmaz teminat olarak gösteriliyor. Peki ipotek nasıl kaldırılır? İşte tapu dairesinden ipotek kaldırma işlemleri..

Haciz işlemleri 2014!

Borçlunun borcunu ödememesine bağlı olarak, alacaklı da alacağını haciz yolu ile tahsil edebiliyor. Haciz ile ilgili esaslar, İcra ve İflas Kanunu'nda düzenleniyor. İşte haciz işlemleri 2014..

bina mantolama işlemleri Haberi

bina mantolama işlemleri

Sadece 2014 yılında 700 bin haneye mantolama yapan sektör Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp düşürürken, çevreye salınan sera gazını 1.2 milyon metrekare azalttı.


Dış cephe yalıtımına 2000’li yıllardan sonra ağırlık vermeye başlayan Türkiye’de pazarın büyüklüğü hızla artmaya devam ediyor. 2014 yılında mantolamanın büyüklüğü 65 milyon metrekareye çıktı. 


Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcılar Derneği (İZODER) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, bu rakamla Türkiye’nin Avrupa’nın en büyüğü haline geldiğini söylerken ülkenin yaptığı tasarrufa da dikkat çekti. “Sadece 2014 yılında yapılan 65 milyon metrekare mantolamadan 700 bin hane yararlanırken, sektörün cirosu 900 milyon TL’ye ulaştı. Halk ise 2014’te doğalgaz faturalarından 650 milyon lira tasarruf elde etti” diyen Küçükoğlu, Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp azaltırken, 1,2 milyon ton karbondioksite eşdeğer sera gazında azalma sağlandığını...