20 / 04 / 2024

bina vergisi 2. taksiti

bina vergisi 2. taksiti

Bina vergisi için ödemeler iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. 2013 yılı bina vergisi 1. taksiti en son 31 Mayıs'ta ödendi. Peki bina vergisi 2.taksit ne zaman?

Bina vergisi ne zaman ödenir?

İşyeri, konut ve bina gibi gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemeleri gereken bina vergisi ne zaman ödenir? Hangi aylarda bina vergisi ödemeleri yapılıyor? İşte sorularınızın yanıtı...

Emlak vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi ne zaman?

Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen ve servete dayalı olarak alınan Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri geçtiğimiz günlerde başladı. Peki Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti 2017!

Mesken ve işyerinde istisna sınırlarından yüksek kira geliri elde edenler için 1. taksit dönemi bugün sona eriyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

2016'da konut ve/veya işyerini kiraya vererek istisna sınırlarından yüksek kira geliri elde edenler vergiyi iki taksitte ödüyor. Vergi için ilk taksit ödeme zamanı sona eriyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti bugün bitiyor!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan gayrimenkuller için 1 Kasım'da başlayan emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi bugün sona eriyor. Vergi bugün mesai bitimine kadar ödenebilecek..

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi zorunlu olan vergiler arasında yer alıyor. Verginin ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlamış, 1 Haziran'da sona ermişti. 2016 emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ise bugün başladı.

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti haftaya başlıyor!

Gayrimenkuller için ödenen emlak ve çevre temizlik vergisinin ödenme dönemleri aynı olup, ikisi de sene içinde iki taksitte ödenebiliyor. Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti haftaya başlıyor..

2016 emlak vergisi 2. taksiti ne kadar?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi ödemesi senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. Peki, 2016 emlak vergisi 2. taksiti ne kadar?

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksiti iki hafta sonra başlıyor!

2016 yılı içerisinde iki taksit halinde ödenebilen emlak ve çevre temizlik vergisi için ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenmişti. Emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi ise iki hafta sonra başlıyor.

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün!

Ev ve işyeri gibi taşınmaz malların elden çıkarılması durumunda ödenen vergi değer artış kazancı vergisi oluyor. 2016 yılı değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün bulunuyor..

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ev ve işyeri gibi taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden mal sahipleri, vergi mükellefi oluyor. 2016 yılı kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün kaldı..

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 5 gün!

Gayrimenkul sahipleri kiralama ve alım satım işlemleri için vergi ödemek ile mükellef oluyor. 31 Temmuz'da sona erecek gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 5 gün kaldı..

Değer artış vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün!

Gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 sene içinde satılması durumunda değer artış kazancı vergisi doğuyor. İki taksitte ödenebilen değer artış vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün kaldı..

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün!

1 Ocak -31 Aralık 2015 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 10 gün kaldı..

bina vergisi 2. taksiti Haberi

bina vergisi 2. taksiti

Bina vergisi 2.taksit ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm binalar, bina vergisine tabi tutuluyor. Buna bağlı olarak konut, işyeri ve bina gibi emlak sahipleri her sene devlete vergi ödüyor.

Bina vergisi ödmeleri iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. İlk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs ayı içerisinde ödeniyor. İsteyenler bu ilk taksit dönemi içerisinde bütün vergi borcunu tek seferde yapabiliyor. Peki, bina vergisi 2.taksit ne zaman?


Bina vergisi taksitleri:

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bina vergisi birinci taksiti; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi; Bina vergisi ikinci taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödenecek. Buna göre bina vergisi son gün 30 Kasım.


Vergiler gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Gayrimenkulün farklı bir kentte olması durumunda vergi ödemesi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak...