26 / 04 / 2024

Bina yükseklikleri ne durumda

Bina yükseklikleri ne durumda

İBB'nin çıkarttığı topoğrafya ile 5400 kilometrekarelik alana sahip mega şehir İstanbul’ da 6 ay önce uygulamaya geçen yöntemde daha önceden serbest olan bina yüksekliklerine, hazırlanan siluet envanterine göre standartlar getirildi.

10 ilde binlerce bina yıkıldı! Kredi ile ev alanların durumu ne olacak? Depremzedeler dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle binlerce bina yıkıldı. Bu binalar arasında kredi ile satılan konutlar da yer alıyor. Peki kredi ile konut alanlar ne yapacak? İşte ayrıntılar...

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bina yönetim planı örneği!

Kanun kapsamında bina yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmüne sahip olurken, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini gösteriyor. Peki bina yönetim planı nasıl hazırlanıyor? İşte bina yönetim planı örneği...

Ümraniye'de çevreyi tehdit eden metruk bina yıkıldı!

Ümraniye'de uçucu madde bağımlıları tarafından kullanılan sahipsiz bina, Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı.

Bina yüksekliklerine sınır geldi!

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, imar planlarında bina yükseklikleri de serbest olarak belirlenemeyecek.

Bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 7 maddesi kabul edildi. İmar planlarında bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek...

Gaziosmanpaşa'daki dönüşümde bin 510 bina yıkıldı!

Şu günlerde Gaziosmanpaşa denince ilk akla gelen kentsel dönüşüm...Şantiyeye dönen ilçede bir yandan yıkımlar, diğer taraftan inşaatlar sürüyor. Peki çalışmalar ne aşamada? Şimdiye dek kaç bina yıkıldı, kaç bina yapıldı?

Güneş Gökay Eğitim Danışmanlık ve Profesyonel Bina Yöneticilik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Güneş Gökay Eğitim Danışmanlık ve Profesyonel Bina Yöneticilik Hizmetleri Limited Şirketi, Emine Kasarcı tarafından 10 bin TL sermaye ile, 11 Eylül'de İstanbul Ümraniye'de kuruldu.

Bina yöneticisi ne iş yapar?

Kat Mülkiyeti Kanunu usul ve esaslarına göre binalar bina yönetimi tarafından yönetiliyor. Kat maliklerinin ortak kararı doğrultusunda bina yönetimi seçiliyor. Peki, bina yöneticisi ne iş yapar?

Güvenli yapılar için Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç var!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

2005 yılında İstanbul'da bina yükseklikleri giderek artıyor!

2005 yılında İstanbul'da kent içinde konut yapılacak arsanın az olması nedeniyle yeni projelerdeki bina yükseklikleri gittikçe artıyormuş. 2 bin 108 gökdelenin bulunduğu şehire 116 gökdelen daha inşa edilecekmiş.

Gürgür Mesire Alanı gün yüzüne çıkarılacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Hilvan ilçesinde bulunan ve Atatürk Barajı'nın yapılmasının ardından su altında kalan ve bakımsızlıktan atıl durumda olan Gürgür Mesire Alanı'nın tekrar gün yüzüne çıkarılacağını söyledi.

Simav’daki tarihi taş köprü gün yüzüne çıktı!

Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürlüğü Kütahya’nın Simav ilçesinde yapımı Osmanlı dönemine dayanan Simav-Harmancık karayolu üzerindeki tarihi taş köprüyü gün yüzüne çıkardı.

Bina yükseklikleri ne durumda Haberi

Bina yükseklikleri ne durumda

İmar komisyonu üyelerinin de tam destek verdiği bu kararda yüksek yoğunluklu yapılaşmalara izin verilmediği gibi, yükseklik, 'Serbest' notuyla hiçbir plan tadilatı meclise havale edilmiyor. İmar Daire Başkanlığı ve İmar Komisyonu’ na rehber olan ve İstanbul’ un tamamı için hazırlatılan harita ile dikey yapılaşmanın önüne geçilecek. Dikey yapılaşmaya izin verecek imar artışlarına 'Hayır' diyen İmar Komisyonu'nda tam bir mutabakat sağlandı. Yeni yöntemi SABAH'a değerlendiren AK Parti İmar Komisyon Üyesi ve Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Malik Ejder Batur, Dünyadaki büyük metropollerde dikey yapılaşma var. İstanbul'da da olması kaçınılmaz. Yerinde ve doğru düzgün planlamalarla yapılmış olması şehrin geleceği için önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda belediyecilikten gelen bir hassasiyeti var. Büyükşehir Belediye Başkanımızın meclisin açılışında söylediği, siluetle ilgili hassasiyetine hem CHP hem de...