26 / 04 / 2024

binanın riskli olup olmadığı nasıl anlaşılır

binanın riskli olup olmadığı nasıl anlaşılır

İstanbul’da dün meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, yürekleri ağza getirdi. Yekililerden ‘Çatlaklar oluşan, hasarlı binalara girmeyin’ uyarıları yapıldı. Peki binanız riskli mi?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Depreme karşı tedbir almak isteyenler kişiler, binalarını kontrol ettirmeye başladı. Eğer binanızın hasarlı olduğunu düşünüyorsanız, işte izlemeniz gereken yola dair detaylar!

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Kiracılar tedirgin! Mülk sahibinin 30 gün hakkı var! Kiracılar için umut ışığını uzmanlar yaktı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden sonra her şehirde insanlar kendi yaşadığı binanın ne kadar güvenli olduğunu sorgulamaya başladı. Binanın riskli olup olmadığını mülk sahipleri kontrol ettirebilir. Kiracılar ise tedirgin! İşte detaylar!

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali olan binalara riskli yapı deniyor. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme işlemi yapıldıktan sonra binanın riskli yapı olup olmadığı belirleniyor. Peki, riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı tespiti için nereye başvurulur? İşte tüm merak edilenler...

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Büyükçekmece’de riskli 8 binanın yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece Belediyesi, olası İstanbul depreminde yıkılacağı tahmin edilen 8 binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Bağcılar'da yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarları da yıkıldı!

Bağcılar Barbaros Mahallesi'nde riskli olduğu belirtilen bir binanın yıkımı esnasında bitişikteki binanın iki dairesinin duvarları da yıkıldı, odalar molozla doldu.

Bahçelievler'de çöken binanın enkazı kaldırıldı!

Bahçelievler'de dün öğlen saatlerinde çöken 7 katlı binanın enkaz kaldırma çalışmaları gece saatlerinde tamamlandı.

Yunusemre'deki 2 binanın temeli kaydı!

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan bir apartman inşaatının temel kazısında, yan tarafında bulunan iki binanın temeli kaydı. Olay sonucunda bina sakinleri tahliye edildi. 

Ordu'daki fırtına 4 katlı binanın çatısını uçurdu!

Ordu’da meydana gelen fırtına 4 binanın çatısını uçurdu. Binada yaşayan vatandaşlar korkularını dile getirdi.

Adana Seyhan'da eski binanın yıkılma tehlikesine karşı önlem alındı!

Adana Seyhan'da sit alanındaki üç katlı eski binanın yıkılma tehlikesine karşı polis bölgede önlem aldı...

Ordu'daki fırtına binanın çatısını uçurdu!

Ordu’da fırtına nedeniyle 4 katlı binanın çatısı uçtu. Tedbir amacıyla bina sakinleri evlerinden çıkartıldı.

Tarihi binanın TÜGVA'ya tahsis edildiği iddiası mecliste!

Tarihi bir binanın Türkiye Gençlik Vakfına tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Bahşi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

binanın riskli olup olmadığı nasıl anlaşılır Haberi

binanın riskli olup olmadığı nasıl anlaşılır

İstanbul’da dün meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, bazı binalarda oluşan ufak hasarlarla atlatılsa da beklenen büyük İstanbul depreminden önce önlem almak şart. Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’na göre Türkiye’de riskli 6.7 milyon binanın 20 yıl içinde dönüştürülmesi planlanıyor. Posta gazetesinden Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre, her yıl 100 bini mega kent İstanbul’da olmak üzere 300 bin konut dönüştürülecek. Böylece 5 senede İstanbul’da 500 bin, toplamda 1.5 milyon konut dönüştürülecek.

ZORUNLU DEĞİL

Oturduğunuz konut güvenli mi yoksa riskli bir binada mı oturuyorsunuz? Öğrenmenin bir çok yolu var. Riskli bina tespiti için kanunda herhangi bir zorunluluk bulunmuyor fakat binanızın yaşı yüksek ve yapım yılı 1999’dan önceyse kontrol ettirmekte yarar var. 1999 Marmara Depremi’nden sonra inşa edilen yapılar için bir yönetmelik yayınlanmış ve yapılara bazı...