19 / 04 / 2024

Biota Botanik Bahçesi

Biota Botanik Bahçesi

B’iota Laboratuvarları çatısı altında 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren B’iota Vakfı, İstanbul’a Türkiye’nin en büyük botanik bahçesini kurmaya hazırlanıyor.

İÜ Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imarı değiştirildi mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca bugünkü köşesinde İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imar planını ve yapılan değişiklikleri kaleme aldı. İşte Nihal Bengisu Karaca'nın 'Süleymaniye'nin silüeti tehlikede mi?' başlıklı yazısı...

Ordu'da 15 milyon TL'ye yapılan botanik bahçesi ne oldu?

Ordu’da belediyenin milyonlarca TL maliyetle inşa ettirdiği Botanik Bahçesi “Hastane yapılacak” diye söküldü.Fakat  şimdi ortada ne botanik bahçesi var ne de hastane.

Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi taşınacak mı?

Alfred Heilbronn Botanik Bahçesinin taşınacağı iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’nde inşaat mı başlıyor?

Geçtiğimiz haftalarda boşaltılmasına karar verilen İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’nde inşaat yapılması gündeme geldi.

Milli Botanik Bahçesi 29 Ekim’de açılıyor!

350 milyon lira bütçe ile 2 bin 500 dönüm arazi üzerine kurulan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük botanik bahçesi olan “Türkiye Milli Botanik Bahçesi”  29 Ekim’de açılacak. 

İbrahim Karaosmanoğlu: Gölcük Millet Bahçesi çok güzel olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı açıklamada, Gölcük Millet Bahçesi'nin çok güzel olacağını söyledi.

İstanbul Millet Bahçesi görücüye çıktı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti tarafından Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde Millet Bahçesi projesinin görüntülerini ilk defa izletti. 

Bursa Millet Bahçesi için start verildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada eski stadyum meydanındaki beton kısımların kaldırılacağını ve yerine Bursa'ya yakışır ‘doğal ortam havasında’ bir Millet Bahçesi oluşturulacağını belirtti.

Konya'da Millet Bahçesi için ilk yıkım başladı!

Eski statların Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi talimatının ardından, Konya Atatürk Stadı'nda yıkıma başlandı.

Kayseri'ye millet bahçesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de eski Hava İkmal Bakım Merkezi'nin olduğu alana millet bahçesi yapacaklarını söyledi...

Millet bahçesi projesi, şehircilik açısından çok önemli bir karar!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, " Millet Bahçesi Projesi şehircilik açısından çok önemli bir karar. 15 şehrimizde 15 eski stat yerine 'millet bahçesi' yapılacak" dedi...

Eskişehir Atatürk Stadı'nın yıkım protokolü imzalandı! Millet bahçesi oluyor!

Eskişehir Atatürk Stadı, millet bahçesi oluyor. Stadın millet bahçesine dönüştürülmesi kararı sonrası yıkım için protokol imzalandı.

Sakarya'daki Millet Bahçesi 63 bin metrekare olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Millet Bahçesi yapılmasına ilişkin açıklama yaptı. Zeki Toçoğlu, Stadyumun arkasındaki arsa hem de Çark Mesireyi de projenin içine katarak 63 bin metrekarelik bir alanı bir şehir parkı olarak değerlendirmeyi planlıyoruz'' dedi.

Biota Botanik Bahçesi Haberi

Biota Botanik Bahçesi

İstanbul Üniversitesi ile işbirliğine giden vakıf, Zekeriyaköy’de kuracağı botanik bahçesinde dünyanın dört bir yerinde yetişen on binlerce bitki türünü biraraya getirecek. Zekeriyaköy’deki bahçe için Berlin Botanik Bahçesi model alınacak. Haftasonu gezileriniz için eşsiz bir fırsat kapıda!


Biota’nın bir milyon dolarlık “İstanbul Botanik Bahçesi” projesinin önündeki en büyük sorun İstanbul’da zaten kısıtlı olan büyük arazilerin çoğunun kentsel dönüşüm için ayrılmasıydı. Ancak İstanbul Üniversitesi ile yapılan işbirliğiyle bu sorun çözüldü. Üniversitenin Zekeriyaköy’deki arazisi proje için ayrıldı. Türkiye ve dünyada yetişen binlerce bitkiyi barındıracak bahçede, Berlin Botanisher Garten (Botanik Bahçesi) örnek alınacak.


Berlin’de Anadolu’ya özgü 50 bitki var


Berlin’de 43 hektarlık alana kurulan botanik bahçesi dünyanın en büyükleri arasında... Bahçedeki yolların uzunluğu 22 kilometreyi buluyor. Tam 330 yıl önce kurulan botanik bahçesi, 1902 yılında halkın...