19 / 04 / 2024

Millet Bahçesi projeleri dönüm noktası oldu!

Millet Bahçesi projeleri dönüm noktası oldu!

Türkiye'nin farklı şehirlerinde inşası süren projeleri inceleyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Millet Bahçesi projelerinin Türkiye'de şehircilik tarihi ve felsefesi açısından bir dönüm noktası olduğunu kaydetti..



İstanbul, Eskişehir ve Bursa'da yürütülen  TOKİ  projelerini inceleyen TOKİ Başkanı Turan, eski statların Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi projesiyle ilgili imzayı Eskişehir'de attı. Mülkiyeti TOKİ'ye ait olan 54 bin metrekarelik Eskişehir Atatürk Stadyumu, yeşil alana dönüştürmek üzere Türk Dünyası Vakfı'na devredildi.

İLK KADIM ESKİŞEHİR'DE

TOKİ Haber'de yer alan habere göre, eski statların 'Millet Bahçesi'ne dönüştü 'ölmesinde ilk adım Eskişehir'de atıldı. 54 bin metrekarelik eski Eskişehir stat alanının Millet Bahçesi yapılması cin TOKİ ve Türk Dünyası Vakfı protokol yaptı. Turan, mevcut stadın yıkım işlerini Eskişehir Valiliği iş birliğinde gerçekleştireceklerini ifade ederek, Millet Bahçesi yapımı için Türk Dünyası Vakfı'yla Koordinasyon içinde olacaklarını, inşa surecinde teknik destek sağlayacakları söyledi. Millet Bahçesi projelerinin Türkiye'de şehircilik tarihi ve felsefesi açısından bir dönüm noktası olduğunu kaydeden TOKİ Başkanı, projelerle yeni bir sürecin başlayacağını, şehircilik anlayışının bir üst kimlik kazanacağını söyledi. Millet Bahçelerinin inşa sürecine destek vereceklerini açıklayan Turan, Türkiye genelinde toplamda 713 milyon metrekare büyüklüğündeki 15 stadın Millet Bahçesi olarak hizmete sunulacağını kaydetti.

15 STAT DÖNÜŞECEK

Turan, Millet Bahçesi projesinin, yaşadığı kente dair endişe duyan vatandaşlar için devrim niteliğinde bir çalışma olduğunu belirterek, "Elimizdeki stat arazilerini Millet Bahçesi olması için hâzineye devrediyoruz. Batman, Malatya, Sivas, Trabzon Akçabaat, Giresun, Hatay ve Samsun statlarını hâzineye devredeceğiz. Ayrıca, daha önce satışı gerçekleştirilen Sakarya ve Diyarbakır statları için de çalışmalar devam ediyor. Bu statlar da Millet Bahçesi olacak" dedi.

ESKİŞEHİR'E 484 KONUT, 500 YATAKLI HASTANE

Eskişehir Tepebaşı'nda emekli ve alt gelir grubu konut uygulamaları kapsamında inşa edilen 484 konutun şantiye alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Turan, projenin hızla devam ettiğini, konutun yanı sıra cami, ticaret merkezi, oyun, spor ve gezinti alanlarıyla tüm ihtiyaçlara yanıt veren örnek bir yerleşimin hayata geçirileceğini söyledi. Turan, inşaatı tamamlanma aşamasına gelen 600 yataklı Eskişehir Devlet Hastanesi'nde de incelemelerde bulundu.

GAZİOSMANPAŞA'DA DÖNÜŞÜM

İstanbul Gaziosmanpaşa'da devam eden ve hayata geçirilmesi planlanan dönüşüm projelerini değerlendiren Turan, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile Sarıgül'de dönüşüm kapsamında inşa edilen 796 konut ve 13 dükkândan oluşan projeyi inceledi. Kentsel dönüşümde yerel yönetimlerle iş birliği içinde kapsamlı konut üretim programları uyguladıklarına işaret eden Turan, insanı odağa alan, sosyal bütünleşmeyi, yerel kalkınmayı, tarihi ve kültürel mirası korumayı gözeten bütünleşik bir yaklaşım benimsediklerini vurguladı.

BURSA İZNİK'TE YENİ BİR MAHALLE

Ödüllü projelerin uygulama alanlarından biri olan Bursa İznik Sosyal Konutlarını inceleyen Turan, mahalle konsepti içinde az katlı planda tasarlanan 165 konutluk proje ile 30 bin metrekare alanda yeni bir yerleşimin kurulduğunu aktardı. Turan, projenin yöreye özgü düzenlemelerle sürdürülebilir şehircilik anlayışına hizmet ettiğini vurgulayarak, TOKİ'nin Bursa'ya yaklaşık 2 milyar TL'lik yatını yaptığını ve yapımı süren projelerle birlikte 20 bin 723 konutu içeren farklı projeler gerçekleştirdiğini kaydetti.

 


Geri Dön